Rustik lingongrova med chiafrön

ÄT DENNA MED STARK PRÄSTOST! Lovar, du kommer ej bli besviken!!

❀ Rustik lingongrova med chiafrön ❀

1 limpa

  • 2 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 2 ½ dl rågmjöl, grovt (eller fullkorns dinkelmjöl)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl chiafrön (eller linfrön)
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 4 dl filmjölk
  • 1 dl brödsirap
  • 2 dl lingonsylt

Garnera ev. med färska/frysta lingon samt lite rågmjöl.

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda sedan i filmjölk, sirap och lingonsylt. När det är färdigt blandat hälls det i brödformen.
Dekorera den.

Grädda mitt i ugnen ca 45 min. Ta ut brödet och låt det vila i formen ett par minuter innan du stjälper upp det.

Låt svalna på galler.


Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer