​Fiskgratäng med fetaost

Otroligt fin väder idag! Kanske ska grilla? Någon annan som ska?

❀ Fiskgratäng med fetaost ❀

4 portioner

  • 500 g vitfisk (rödspättafilé, sejfilé eller torskfilé)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • Dill, hackad eller fryst
  • Kokt potatis eller valfri kolhydrat

Sätt ugnen på 225 grader (om du använder torsk, ska temperaturen vara 200 g).

Om du väljer torsk, skär den i kuber. Annars lägger du ner fisken i en smord ugnsform, salt och peppra.
Smula ner fetaost ovanpå fisken.

Vispa ihop grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sjuda i ca 5 min.
Blanda i dill och smaka av med lite salt och peppar. Häll såsen över fisken.

Ställ in formen i ugnen ca 15-20 min tills fisken är färdig eller gratängen har fått fin färg.

Serveras med en grönsallad samt potatis/ris/bulgur.



Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer