​Soltorkade tomater och basilika vegobollar

Gjort om receptet för att passa bättre i smaker. Är nöjd att fått till en ny variant av vegetariska bollar :)

​ Soltorkade tomater och basilika vegobollar 

ca 60 st
(á 8 portioner)

  • 6 st vitlökar
  • 75-100 g soltorkade tomater, sköljda
  • ca 40 g fryst basilika
  • 1 ½ dl panko ströbröd
  • 1 ägg
  • 4 nypor havssalt
  • Chiliflakes
  • 1 ½ msk orgeano, torkad
  • 4 frp kikärter, kokta á 900 g

Rullas i:

  • 3 dl pankoströbröd
  • 1 dl riven parmesanost

Sätt ugnen på 190 grader.

Finriv vitlöken och fräs gyllenefärg i en stekpanna med olivolja. Lägg det sedan i mixern. Mät upp soltorkade tomaterna och skölj bort all olja. Lägg det i mixern tillsammans med panko, basilika, ägget, salt, chiliflakes och oregano. Mixa samman smeten.

Skölj alla kikärtor och mixa allt utom ca 1 dl med stavmixer (tills det blir slät). Rör sedan i resten av kikärtorna och lägg i soltorkad/basilika smeten och mosa ihop allt samt blanda runt med en gaffel.

Häll upp i en skål ströbröd och parmesan. Lägg även fram en skål med kallvatten.

Doppa händerna innan du gör varje boll och rull det sedan i panko-parmesanen.

Stek bollarna gyllene på alla sidorna i olivolja. Lägg sedan över på en plåt med bakplåtspapper. Sätts i ugnen 5-10 min. Rör om någon gång.


Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer