​Broccolibollar med rostade rotfrukter och krämig sweetchilisås

Asså såååå super gott! Jättegoda kombinationer!

❀ Broccolibollar med rostade rotfrukter och krämig sweetchilisås ❀

4 portioner

Broccolibollarna:

  • 500 g fryst, tinad broccoli
  • 2 dl riven parmesanost
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Olja tills stekning

Rostade rotfrukter:

  • 600 g delikatess potatisar
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • Alt. 300 g morötter/palsternacka/rödbetor m.m
  • 1 tsk flingsalt

Krämig sweetchilisås:

  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk sweet chilisås
  • Salt och svartpeppar

Rotfrukterna:

Sätt ugnen på 200 g varmluft.

Skär rotfrukterna i klyftor/stavar eller i cirklar och sprid ut de på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Broccolibollarna:

Hacka den tina broccolin med en kniv eller mixa buketterna några sekunder i en matbredare. Krama ut så mycket vätska som det går och blanda sedan i ost, mandelmjöl, ägg och salt. Forma bolar och stek dem runt i olja i en stekpanna ca 5 min. Stek på medelvärme/lågvärme.

Sås:

Blanda ihop allt och smaka av.


Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer