Black pepper chicken med cashewnötter och koriander

Hej! Har varit väldigt dålig på att uppdatera.. men det är för att en nära kollega och fått en massiv hjärnblödning och har akut opererats för ca 3-4 veckor sedan. Vi visste ej om hon skulle överleva. Men har nu tittat upp och rör någon tå. Så har sörjt och därför ej orkat uppdatera bloggen... MEN i alla fall här kommer en recept för några veckor sedan.


❀ Black pepper chicken med cashewnötter och koriander ❀

4 portioner

  • 200 g ostronskivling
  • 100 g shiitakesvamp
  • 250 g färsk broccoli
  • 1 rödlök
  • ca 450 g kycklinglårfilé
  • ägg nudlar för 4
  • 1 påse cashewnötter
  • 1 lime
  • ½ kruka koriander

Woksås:

  • 1 ½ dl vatten
  • ½ dl japansk soja
  • 2 tsk ättikasprit 12 %
  • 1 ½ msk socker
  • 1 msk svartpeppar

Blanda ihop woksåsen i en skål och ställ åt sidan. Skär bort 1-2 cm av foten på ostronskivling. Finstrimla den och skiva shiitakesvampen. Skär broccolin i buketter. Skiva rödlöken och strimla kycklinglårfiléerna.

Hetta upp olja i en wokpanna och fräs svampen krispig (3-4 min). Lägg över i en skål och krydda med 2 krm salt.

I samma panna, fräs kyckling på hög värme med olja 3-4 min och krydda med ½ tsk salt.

Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Tillsätt broccoli, 1 påse cashewnötter och svamp. Fräs allt på maxvärme 2-3 min under ständig omrörning. Vänd ner woksåsen och rödlöken. Fräs ytterligare 1 min och ta från värmen.

Pressa saft från 1 lime över woken och toppa med ½ kruka koriander. Servera black pepper chicken direkt med nykokta nudlar.



Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer