Kasslergratäng på grönsaksbädd

❀ Kasslergratäng på grönsaksbädd ❀

4 portioner

  • 500 g kassler
  • rapsolja

Grönsaker:

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • röd chilifrukt
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 1 dl hackade blandade örter
  • salt och peppar

Gratängtäcke:

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven lagrad cheddarost

Skär kasslern i tunna skivor och stek dem i lite rapsolja, ca 1 minut på var sida.

Sätt ugnen på 225°. Dela paprikor och chili och ta bort kärnorna. Skär paprikorna i mindre bitar och strimla chilin. Skär löken i klyftor. Skiva vitlöken.

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och lägg i paprikor, chili och lök, låt fräsa i 2–3 minuter. Lägg i vitlök och örter och fräs i ytterligare 1/2 minut. Salta och peppra.
Lägg över grönsakerna i en smord eldfast form och placera kasslern ovanpå.

Blanda crème fraichen med osten och bre över kasslerskivorna.

Gratinera i ugnen tills gratängen börjar få lite färg, ca 15 minuter. Garnera med färska örter och servera med sallad.


Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer