2 recept - avokado och rotfruktsallad & pimpat mathavre

❀ Avokado och rotfruktssallad ❀

4 portioner

  • 3 morötter (á 100 g)
  • 3 palsternackor (á 100 g)
  • 2 rödlökar
  • Olivolja
  • 300 g jordärtskockor/jordärtskocka
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 avokadon

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och skär morötter och palsternackor i grova bitar. Skär löken i klyftor. Lägg i en ugnsform med bakplåtspapper. Häll på olivolja, blanda runt. Sätt i ugnen 15 min. Skala (om det behövs, bäst är att bara tvätta) jordärtkockorna. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Lägg de sedan i ugnsformen och gratineras ytterligare 10 min.

Blanda oregano, citronjucie och örtsalt i en stor skål. Tillsätt de färdigt rostade rotfrukterna och blanda. Dela, kärna ur, gröp ur köttet ur avokadon och skär i bitar. Blanda försiktigt ner i salladen eller lägg på toppen.

❀ Pimpat mathavre ❀

4 portioner

  • 3 dl mathavre
  • 1 tsk örtsalt
  • 12 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 påsar babyspenat (á 65 g)

Koka mathavret enligt anvisningar på förpackningen men istället för vanligt salt, tar du örtsalt.

Strimla soltorkade tomater. Rosta pumpakärnor i en torr men het stekpanna. Låt mathavret få ”ångra av sig”.

Blanda mathavret, babyspenat och pumpakärnor.

Varsågod och Njut!

Gillar

Kommentarer