Eddie, eller James Dean VDL som han egentligen heter, köpte jag i somras. Han är en nybliven fyraåring efter Durango VDL - Cardento - Nimmerdor.

Han är världens goaste! Blir bästis med alla, nyfiken på i princip allt och väldigt trygg i sig själv. Han är inriden och riden över bommar men inte mer, tanken är att han ska hoppas in nu när han har kommit igång efter vintervilan. Hittills så har han visat sig vara framförallt orädd och lyhörd, vilket jag tycker bådar gott för framtiden (dessutom löshoppar han helt fantastiskt - me like!!!)

Jag ser otroligt mycket fram emot att få arbeta och utvecklas med Eddie! Vill inte sätta upp några konkreta mål egentligen utan vill bara fokusera på att vi ska ha roligt och lära oss. Tror det blir för påfrestande för mitt psyke annars, vi (eller de flesta av oss) håller ju trotts allt på med hästar först och främst för att det ska vara roligt. Sen önskar jag ju såklart ändå att jag och Eddie ska bli framgångsrika utifrån våra förutsättningar.

Hursomhelst, trotts vår relativt korta tid tillsammans hittills så är jag helt kär i Eddie!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tänkte att jag ska inleda med att berätta lite mer om mina hästar. Först ut är Nowy!

För nästan 8 år sedan började jag rida honom åt hans gamla ägare som inte riktigt hann med honom. Nu är han 13 år gammal och har varit min i snart 4 år. Nowy är en väldigt speciell grabb, en riktig enmanshäst med bokstavskombinationer skulle man kunna säga. Han trivs allra bäst med tydliga rutiner och med lugn och ro omkring sig. Så fort saker och ting inte är som det alltid brukar vara blir han störd och vandrar fram och tillbaka tills han har ”vant sig”.

Nowy är en angloarab från Polen, vilket båda är faktorer som antagligen bidrar till att han är som han är. :) Han gillar inte män, nya platser eller kossor.

En av sakerna jag gillar mest med Nowy är att han är otroligt ambitiös vilket gör att han är rolig att rida varje dag men på grund av att han blir så osäker på nya platser så fungerar han inte som tävlingshäst.

Sedan två år tillbaka är han diagnostiserad med hovbroskförbening i båda frambenen. På grund av detta så hoppar vi inte längre (förutom små bebishinder ibland) utan jag försöker rida honom på ett hållbart sätt med fokus på att han ska tycka det är roligt. Mitt mål med Nowy är helt enkelt att han ska hålla länge och tycka att livet är en fest!

Han kan vara misstänksam mot nya människor men när han har lärt känna en är han en riktigt kelgris. Min bästa Nowy!

Likes

Comments


Kul att du har hittat hit! Jag heter Linnea, är 24 år gammal och bor utanförJönköping. Jag har två hästar, Nowy Rythm och James Dean VDL. Den här bloggen kommer först och främst att fungera som en träningsdagbok för mig tillsammans med hästarna, ett hjälpmedel för att utvecklas och för att tydligare följa (den eventuella) utvecklingen.

Jag är en riktig hästnörd, älskar mina hästar till döds och uppskattar i princip alla delar med hästeriet (vissa dagar är jag väl mindre peppad än andra ska erkännas). Vill dock poängtera att jag absolut inte är något proffs, bara en nyfiken amatör som älskar att lära mig mer.

Hursomhelst, du som vill får gärna följa med på vår resa, vi kanske kan hjälpas åt och inspirera varandra :)

Likes

Comments