En update från LA: Det är nytt år och jag lever. Efter en väldigt stressig höst blev jag i december klar med mitt certificate i marketing och sales & promotion, så nu ska jag ut och jobba. Att jobba i USA är svårt om man inte har specialvisum, men man får jobba i ett år här efter att man tagit examen, på ett så kallat OPT. Det känns roligt och spännande, jag har ingen aning om vart jag kommer hamna, men jag hoppas såklart på att det blir någonting som jag trivs med. För något år sedan tyckte jag det kändes väldigt långt bort att jag ska jobba i USA. Tyckte inte jag hade bra engelska nog och jag kände mig inte tillräckligt trygg. Men nu när jag är här känner jag mig redo. Jag pratar ju fortfarande inte riktigt som en amerikan. Har min accent, men det ska nog gå bra ändå. Har några jobb på g och har varit på min första intervju, och jag har tre månader på mig att hitta något. Men det är också stressigt, för det var länge sedan min framtid såg såhär oklar ut. Jag är iallafall glad över att inte plugga mer, är skoltrött och jag är redo för något nytt.

---
An update from LA: It's a new year and I'm alive. After a stressful fall I finished my certificate in marketing, so now I'm heading out to work. For an international student, it's almost impossible to work if you don't have a special visa or if you graduate with a degree like I did. I'm allowed to work for one year on OPT. I have no idea where I will end up at this time, but I'm hopeful I will find something I enjoy. A year ago, I was scared to even think about working here, but now I feel like I'm ready. I have a few things going on, but it's stressful not knowing what will happen. It was a long time ago my future was this uncertain. Anyway, I'm happy to not study anymore and I'm ready for something new.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

För några veckor sedan var det Thanksgiving, som är en stor högtid här i USA. Den spenderades i Venice Beach med mina roommates, några vänner till en av de, och deras grannar. En random mix med människor, med andra ord. Vi njöt av havsutsikten och solnedgången från deras takterass. När det var dags att börja äta hade det mörknat, så vi såg knappt vad vi åt. Men det var ändå mysigt, på något sätt. Alla hade tagit med sig något till bordet, och innan vi åt drog en kvinna igång en tacksamhetsbön.

Och som alltid när jag är i Venice önskar jag att man bodde där också. Det blev en riktigt fin thanksgiving, som också är en påminnelse om att vara tacksam för det man har. 💙

---
We spent Thanksgiving at Venice Beach. I loved the ocean view from this rooftop. It turned out to be a great evening, with good food and good company. I really like this American holiday and its message: always remember to be grateful.

Likes

Comments

Gillar du pumpor så har du kommit rätt: en het oktober-dag tog vi en tur till Tampia Bros. Farm i Encino, California. Vi ville få lite Halloween-spirit i amerikansk anda. Det var mysigt, fast att det var cirka 40 grader ute. Vi åkte på förmiddagen för att slippa den värsta hettan, men det var knappt uthärdligt ändå. Personalen rekommenderade att vi inte gick in i majslabyrinten den dagen. Speciellt inte som vi var klädda. Men, vi kämpade på och fotade lite pumpor.

---
We went to a pumpkin market in the valley to get into some Halloween spirit. It was extremely hot, but we had a lot of fun. As you can see, I'm a big fan of American traditions. ;)

Likes

Comments

Vi tog en liten roadtrip för att fira att terminens sista finals är över, och hamnade i Manhattan Beach, Korean Bell of Friendship, och Newport Beach. // We did a little roadrip to celebrate that the final weeks in school is over, and discovered some beaches along the coast. First stop: Manhattan Beach.

Jag älskade Manhattan Beach! Så fint, som en liten småstad. Vi tog en paus på Starbucks innan vi fortsatte resan mot Long Beach. // I really loved Manhattan Beach. We took a break at Starbucks before heading towards Long Beach.

Ganska så oplanerat hamnade vi vid Korean Bell of Friendship, i San Pedro utanför Long Beach. Det var verkligen overkligt vackert. Mina bilder gör inte stället rättvisa. // We ended up at the Korean Bell of Friendship in San Pedro, outside Long Beach. It was incredible beautiful.

Och roadtrippen fortsatte. Long Beach som stad såg inte så lockande ut. Vi hamnade också i ett skumt industriområde och skulle tanka. Det var verkligen bara lastbilar i det området, och hemsk luft. Vi fortsatte mot Newport Beach istället. // We continued our roadtrip towards Newport Beach.

Vi hamnade på en restaurang i Newport Beach som hette Rusty Pelican. Den låg vid hamnen och hade mycket fisk på menyn. Vi satt på uteserveringen och hade det jättemysigt. Jag var ju en mess och hade glömt min plånbok hemma, så Gosia fick vara min "sugarmommy". Eftersom jag inte hade legget med mig fick jag knappt beställa ett glas prosecco. Vi lyxade med efterätt tills solen gick ner över båtarna. // Dinner at Rusty Pelican in New Port Bech harbour. We enjoyed some food, dessert and prosecco until the sun went down.

Good night from Newport Beach!

På vägen hem tänkte jag på hur det skulle vara att åka mellan städer varje dag, att bara finnas och se nya ställen. Inga måsten, bara frihet. Såna här resor ger lycka. // I wish I could travel like this every day. Days like this brings me freedom and happiness.

Likes

Comments

Hello, nu har jag varit i LA i tre veckor och inte förrän nu fick jag en stund över till att blogga. Ett nytt kapitel har startat. Dagarna innan jag åkte hit så visste jag inte alls vart och hur jag skulle bo. Men på något mirakulöst sätt löste sig allt ändå, och vi fick flytta in i vår nya lägenhet redan samma dag som vi landade! Too good to be true, kändes det som. Och dagen efter så fick vi tag på flyttgubbar som kom och hjälpte oss hämta våra möbler och andra ägodelar från storage. Frågan var bara när allt skulle skita sig, för allt gick bara så bra som det kunde. Thank god for that.

Nya lägenhetskomplexet är hur fint som helst. Sist så bodde vi bara några kvarter bort, så det var ingen lång flytt. Vi går fortfarande till samma mataffärer och så. Jag brukade alltid tänka att det här stället såg så fint ut utifrån, och önskade jag bodde där. Men det var lite för dyrt då. Nu tycktes priserna gått ner något, dock är det fortfarande väldigt dyrt. Men det är det överallt i LA, om man inte vill bo med bedbugs eller kackerlackor.

Att bo här känns nästan som att bo på hotell. Det finns en stor pool med massor av palmer omkring. På morgonen går jag ner och hämtar kaffe från kaffemaskinen. Vår lägenhet har en perfekt utsikt mot en innerträdgård där det finns en fontän. Ja, det är verkligen så bra som det kan bli. Det är mycket mer peaceful miljö här än på mitt förra ställe, jag känner mig mer zen här.

En rolig fakta är att det verkar som att Lauren och Heidi bodde här i de tidiga avsnitten av The Hills. Kanske är det därför jag alltid tyckt det ser så fint ut, omedvetet så kopplade jag stället till The Hills. Jag älskade den serien, tror faktiskt det var en av sakerna som inspirerade mig till att åka till LA från första början. Att nu bo här är nästan lite för mycket kliché. 😄

Jag har en massa att skriva om hur det gått i skolan med nya kurserna, speciellt acting-kursen som varit en rivstart kan man säga. More soon!

---
A new chapter in life. I've now been in LA for 3 weeks and not until now did I get a chance to sit down and write about my travels and the new place. It all ended up great, almost too good to be true. I love living at this place. All the palm trees and fountain makes me feel relaxed and it's so much more peaceful than my last place. My last place was ok, but there were no palm trees and always very lonely by the pool. And fun fact, it seems like Lauren and Heidi from The Hills lived here while they shoot the show. I loved that show and I think it was one of the inspirations to why I wanted to go to LA in the first place. So cliché! Anyway, I got lots to tell you guys about my new classes, especially the acting class which had an intense start... Coming up next
😳

Likes

Comments

Nu har jag skrivit klart intervjun vi gjorde med Josh och Chris You Me At Six på Bråvalla i somras. Att transkribera är något av det tråkigaste jag vet, men känslan när det är gjort är väldigt fullfilling. 😊 Det var roligt att träffa dem, men jag mådde så sjukt dåligt den dagen pga stress, näringsbrist och sömnbrist. Kände mig lite borta. Egentligen var det så under hela festivalen, så det var inte alltid tipptopp.

Gosia ställde en fråga om spiritualitet och religion, vilket de hade några smarta åsikter om. Jag förstår dock inte hur de inte kan gilla katter. Josh sa också att han har "a caviar taste on a fish finger budget", vilket är, typ, precis som vi!

HÄR kan ni läsa intervjun. Den är på engelska denna gången eftersom vi börjat satsa mer på täckning i utlandet, speciellt USA då förstås.

Bilden är tagen av vår festivalvän Emil Agrell som följde med på intervjun.

---
I just finished writing the interview we did with You Me At Six at Bråvalla festival. It was fun to meet them, but I was feeling like crap that day because of stress, lack of sleep, and food. Life when you work as hard as we do 😉 You can read the interview here.

Likes

Comments

Ok har varit ett totalt nervvrak senaste dagarna. Jag är jättestressad pga har inget boende när vi kommer till LA om mindre än två veckor. Det spelar nästan ingen roll hur långt innan man börjar kolla efter roomies, det går inte lättare. Vet inte hur många olika jag pratat med på Facebook nu och jag är ärligt talat lite förbluffad över hur långsamma och oplanerade människor kan vara? Kanske är det bara jag som är planeringsfreak ibland. Min mardröm är att stå på gatan med tusen resväskor och tvingas sova med de hemlösa.

Just nu har vi iallafall några alternativ på g, så det måste väl lösa sig på något sätt. De lägenhetskomplex jag kollat på online verkar superfina, så jag är excited över att kanske få bo i något av dem. Takpool, eller ett block från Sunset Strip, eller resort-style-komplex. Vad det än blir hoppas jag att det blir bra.

Efter mycket om och men har jag nog fixat boende hos en vän de första nätterna. Jag säger nog, för man vet aldrig med vissa, hur pass bra man kan lita på de och så. Men han verkar mer positiv än jag förväntade mig. Kanske har jag underskattat honom. Om han fixar detta är det i vilket fall hur schysst som helst. Då får jag bo i Playa del Rey som är nära havet och skolan. Well, wish me luck!

I love this list pad, it's so cute. It's my favorite emoji, or the one I can relate to the most I think.

---
I've been such a mess the last few days. I'm worried since I don't know where I'll live when I get back to LA. I got a few options but nothing is for sure yet. Wish me luck! 

Likes

Comments

Har haft mycket family time nu när jag varit hemma i Sverige ett par veckor. Min mormor är så rolig. Hon är 88 år och har börjat tappa minnet om vissa saker, inget konstigt med det i den åldern. Speciellt siffror och årtal har försvunnit. Men när vi kollade på Lotta på Liseberg igår (hatar det programmet men får stå ut ibland när jag hälsar på) kom fram att något hon minns är att Lotta Engberg var höggravid 1987. Det var hon helt säker på! Men däremot har hon glömt när mamma, hennes enda dotter, föddes. När hon tänker efter lite kommer hon dock på att juste, hon föddes samma år som drottning Elizabeth kröntes!
Jag vet inte ens vad kröntes innebär och jag är emot monarki. Men mormor vet dessutom när prinsessan Viktoria, kungen och Silvia fyller år. Glasklart! "Det vet väl alla". Jag förstår verkligen inte hur detta går till! Men det mest priceless är ju att när drottning Elizabeths kröntes var mer minnesvärt än när mamma föddes.

Det kan bli lite roligt ibland. Tur att hon har självdistans och kan skratta åt det. Tänk att det kan bli så när man blir gammal, att saker bara försvinner ur minnet. Eller, försvinner helt gör de nog inte, minnena finns nog där inne någonstans. Jag kan redan nu känna av hur mitt minne sviker ibland. Hur ska detta sluta? Klart är att jag nu ej kommer glömma om Lotta Engbergs graviditet eller kungahusets födelsedagar.

Här köper mormor en keps där det står "Captain's Mistress". "Det står väl inget konstigt på den? Jaha, kaptenens älskarinna, det blir bra".

Apropå ålder, så har jag slutat prata med min hund pga hon hör mig aldrig längre. Det är som att prata med en jättegammal människa och det är jag inte så bra på. Hon är 14 år men jättepigg annars. 😄

Och min katt är ju helt crazy fast han är 19+. Häromveckan fångade han en fågel som råkat flyga in inomhus. Han åt upp hela den, lämnade inte en smula. 😳

Just look at them. Inte att leka med!

---
So my grandma's is very old and starting to forget things, especially dates and birthdays. She forgot my mom's, her only daughter's day of birth. However, appearently she remembers everything about the royal family and their birthdays. Without a doubt. It's funny but also a bit scary to think about that things will disappear from your mind and you can't do anything about it.

Even my dog is getting old. She is 14 and can't hear very well anymore, so it's like talking to an old person.
Other than that, they're all doing well. My cat is 19+ but crazy as hell.

Likes

Comments

Sett det allra sista Sex & the City-avsnittet nu. Är helt broken! Fick för mig att det fanns en säsong efter den jag höll på att kolla på, men så var det slut bara. Har sett säsongerna långsamt och säkert från typ januari, ville aldrig att det ska ta slut. Och vet inte hur många gånger jag grät under sista avsnittet. Har kanske pmds, men det var så fint när Charlotte fick besked om bebis, och när Samanthas kille kommer hem för att säga I love you. Och så sorgligt när Carrie är helt ensam i Paris och inte hinner gå på festen hennes fans anordnade för att hon lever sin pojkväns liv hela tiden. 😪 För att inte tala om när hon äntligen fick höra att hon är "the one". Det positiva är dock att jag fortfarande har de två långfilmerna kvar att se. 😄

Serien är timeless. Och alla dessa outfits! Jag är inte ens ett modefreak, men klädvalen är alltid väldigt fascinerande.
Sex & the City blev verkligen bättre och bättre för varje säsong. De har den perfekta vänskapen sinsemellan, där de inte dömer varandra (ok förutom Miranda ibland) och de älskar varandra för dem de är.

Jag undrar bara varför de röker så mycket, speciellt i det sista avsnittet? Det är inte alls bra att de gör smygreklam för sånt, till och med jag blir röksugen och jag är ingen rökare.

---
I just saw the last Sex & the City episode, I know, the last person on earth. I cried a few times during it because of all beautiful moments. I loved the show so much and I'm sad it's over. Although, I still have the two movies left. 😄 I just don't like that they're smoking so much. Well, 90's I guess?
Anyway, they have the perfect friendships. And the show is honest, and the stories are fun and smart. Timeless. 

Likes

Comments

Snacks & socker, gentlemen, och man är alltid en lady. En fråga jag ofta får från folk i Sverige är vad som är största skillnaderna mellan USA och Sverige. Först så får jag lite idétorka, men när man tänker efter så finns det faktiskt en del olikheter som jag lagt märke till:

 • Maten. Det känns som mycket svårare att äta bra och nyttigt i USA, om man inte har det väldigt gott ställt. I LA finns mycket hälsosamma alternativ, men det är få som kan leva den livsstilen på lång sikt.
 • De flesta djur matas med antibiotika så oftast är det inte alls bra att äta kött. Sen kan jag tänka mig att djurhållningen är betydligt värre än i Sverige, så jag försöker äta så mycket grönt som möjligt.
 • Amerikaner älskar snacks och socker. I mataffären finns det långa gångar som är tillägnade endast chips, eller endast söta flingor i alla regnbågens färger, eller endast jell-o (nån gelegrej jag inte alls förstår mig på).
 • Människorna är betydligt mer öppna och sociala, men på något sätt också svåra att komma in på djupet.
 • Amerikaner använder mycket floskler. Dvs säger sånt som är självklart, och tomma fraser. Mycket klichéer. "How are you" tex är ingen fråga utan en hälsning. De bryr sig inte riktigt om att få veta svaret.
 • Folk går klädda precis hur de vill och bryr sig inte så mycket om kroppsformer osv. Sen gillar många att gå lättklätt, så det är ofta svårt att vara den mest slutty i rummet, speciellt ute på klubbarna.
 • Amerikaner gillar inte att sola ute lika mycket som vi svenskar. Jag var nästan alltid ensam vid poolen på komplexet, och på mitt förra boende var det bara svenskar och norrmän.
 • Vägarna är sjukt breda och har ofta typ sex filer. På vissa övergångsställen har de en timer som räknas ner från typ 30 sekunder när det är grönt, så man ba jahapp bara att börja promenaden då...
 • Alla åkter Uber i LA. Numera är nästan varannan bil man ser en Uber eller Lyft. Dessa taxi-appar är hur bra som helst.
 • Alla kallar mig och Gosia "ladies" så fort vi är utanför dörren. Saknar det så mycket. Det är alltid kul, alltid är vi ladies. Lovely ladies. Vad kallas man här liksom? Går inte att jämföra.
 • No offence, men många amerikaner är inte så intelligenta. Sånt man bara märker.
 • Männen bjuder alltid på dejter, och de hämtar alltid upp med bil alternativt skickar en Uber. Jag har inte varit på många dejter i Sverige, men vad jag hört så är det ofta typ 'vi delar på notan va?'. Kanske finns undantag, men det skulle förmodligen aldrig hända i LA.
 • Människorna, speciellt kvinnorna, är mycket vackrare i Sverige. Det är ingen myt! Och de flesta amerikaner älskar svenskar. De tycker man är lite exotisk.
 • Tjejer festar gratis ute på nattklubbarna. Om man går med en så kallad promoter så kommer man in gratis och får gratis drinkar vid ett bås. Det är så olikt något annat jag sätt, och kulturen är väldigt ytlig. Tycker de att någon har fel utseende kommer de inte in.
 • De älskar, alltså, ÄLSKAR högtider. När jul och nyår är slut byts skyltningen i mataffären genast till Valentine's-varor, och sedan är det St. Patrick's Day, Thanksgiving eller Memorial Day, och gud vet vad.
--
I often get the question "what are the biggest differences between Sweden and the USA?". Some of the things I've experienced in LA are:
 • Unhealthy food and the love of sugar and snacks in the US.
 • Everyone riding Uber's if they don't have a car. Super smart system!
 • Everyone's calling us "ladies". It sounds so nice and also a bit funny.
 • Women are in fact more beautiful in Sweden - it's no myth!
 • Americans loves their holidays - no joke.
 • Americans loves to chat and they are often very social, but they're also kind of difficult to get to know on a deep level.
 • Men are always paying for the dates, and picking up in their car or sending an Uber. In generel, they know more of how to be gentlemen compared to Sweden.

Likes

Comments

New posts

2018 - OPT Update

" En update från LA: Det är nytt år och jag lever. Efter en väldigt stressig höst blev jag i december klar med mitt certificate i marketing …"

Thanksgiving at Venice Beach

" För några veckor sedan var det Thanksgiving, som är en stor högtid här i USA. Den spenderades i Venice Beach med mina roommates, några vän…"

Pumpkin Mania

" Gillar du pumpor så har du kommit rätt: en het oktober-dag tog vi en tur till Tampia Bros. Farm i Encino, California. Vi ville få lite Hal…"

Roadtrippin' in Southern California

" Vi tog en liten roadtrip för att fira att terminens sista finals är över, och hamnade i Manhattan Beach, Korean Bell of Friendship, och Ne…"

Update from LA - A new chapter

" Hello, nu har jag varit i LA i tre veckor och inte förrän nu fick jag en stund över till att blogga. Ett nytt kapitel har startat. Dagarna…"

Our Interview with You Me At Six

" Nu har jag skrivit klart intervjun vi gjorde med Josh och Chris You Me At Six på Bråvalla i somras. Att transkribera är något av det tråki…"