Vill vi ha fler barn?!

Jag har alltid drömt om att ha 2 barn och det har alltid känts ganska självklart (om man ens kan få barn). Nu är livet dock helt annorlunda och det blev inte som man trott. Vi vet ännu inte hur framtiden ser ut för Elton, hur länge han kommer leva eller hur mycket behov han kommer ha. Det kommer vara tufft för oss men vi kommer att klara det. Just nu är vi inne i en period där jag tycker allt ändå är rätt så lätt speciellt psykiskt då Elton mår bra och jag har en bra känsla för framtiden.

Vi vill ju ha ett syskon till Elton men vår högsta önskan är ett friskt barn, precis som alla föräldrar vill. Även om vårt gentest visade att vi inte bar på samma genavvikelse som Elton så finns det en liten liten chans att vi ändå kan vara bärare av genen i spermier eller ägg. Därför har vi fått en remiss till Klinisk Genetik där vi ska diskutera möjligheterna med syskon. Om jag förstått det rätt från vår läkare så kan man naturligt bli gravid men att man testar barnet för avvikelsen när det ligger i magen eller att man får göra som en slags IVF där de kollar att ägg och spermier är friska innan de sätter in det.

Jag tror inte jag hade klarat av att bli gravid naturligt och sedan en bit in i graviditeten få svar att ens barn är sjukt. Jag vill inte sitta med den infon och sedan behöva göra ett beslut. Jag vill hellre veta att allt står bra till från början.

Men vi vill självklart ha ett syskon till Elton!

  • Elton

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram
@