Vård via mobilen!

Inlägget är reklam för Doktor.se och innehåller annonslänkar

Som jag skrev igår har jag valt att inte jobba just nu då jag är rädd att få med mig t.ex corona hem och smitta Elton. Sist när jag jobbade på jouren skulle vi inte ta emot några patienter med luftvägssymtom. Vi skulle bedöma via telefon om de behövde vård på sjukhus eller om de skulle gå hem. För dem som t.ex behövde hostmedicin hänvisade vi till vår nätdoktor enligt rutiner från ledningen.

Innan har jag varit negativt inställd till att använda mig av doktor via nätet då varje landstig fick betala mycket per besök. Men i somras kom en ny regel som gör att kostnaden är mycket lägre, vilket är väldigt bra. Nu när det är "coronatider" kan jag även tycka att appen verkligen fyller sin funktion. Det är inte lika lätt att få tid på sin vårdcentral och man ska helst inte gå ut i onödan. Det kan vara så att man har jobbig hosta men annars mår bra, då kan t.ex man få hjälp med hostmedicin.

Jag tänker framförallt äldre som har svårt att ta sig iväg men även ska hålla sig inne för att inte bli smittade. De kanske har ett ärende och kan då få hjälp. Är dessutom väldigt smart att kunna få utslag kollade eller födelsemärken som ändrat färg och form.

Är man gravid kan man få hjälp med att få recept mot illamående om man har besvär av detta. Det finns mycket bra funktioner. Sen ska man tänka på att inte söka i onödan. Har ni haft hosta en dag och friska i grunden så behöver man inte använda tjänsten bara för att. Men för dem som är i behov av det och inte vill eller får lämna hemmet i dessa tider så är det världens bästa grej!

Ett tips är att ladda ner appen redan nu i telefonen så har ni den redo direkt när ni behöver hjälp. Har ni iPhone laddar ni ner via denna länk:

Har i en Android laddar ni ner via denna länk!

Gillar

Kommentarer