vår mystiska granne

Som de flesta vet så flyttade vi till hus i somras. Det tog inte lång tid innan vi blev "varnade" om en granne och vi hörde konstiga ljud på natten. Jag kommer ihåg hur extremt rädd jag var de första nätterna då vi hörde ett klinkande ljud som lät som någon slog t.ex en kofot mot metall. Detta ljud lät rätt högt och varje natt ungefär 10 slag. Första gången trodde vi att vi hade inbrott. De kommande 2-3 veckorna vågade jag knappt röra mig i sängen för tyckte ljudet var så läskigt.

Nu i efterhand har vi fått höra att grannen som bor nära oss är vaken på natten och då gör knäppa saker. Han går bland annat alltid och slänger sönderklippt godis-/glass-/chipspapper i korsningen hos oss. Han har gjort detta i flera år.

Vi hör honom fortfarande på nätterna men han smäller nu med ett annat ljud. En granne jag pratat med sa att han gör dessa ljud för att störa hans familj. Enligt vår granne så hade denna mystiska mannen förstört saker i deras trädgård för många år sedan. Sen har vi även hört från flera källor (kan dock inte säga om det är sant) att han gjorde inbrott genom folks källare och sedan möblerade om hemma hos folk. Han snodde inget, gjorde inte sönder något utan ville bara möblera om.

Han är 50 + men när han var yngre så var han heller aldrig ute på dagarna men grannarna kunde se att hans huvud ibland stack upp från bagaget när hans föräldrar åkte iväg med bilen. Han har även avlyssnat grannar och lagt brev i deras brevlåda om vad de pratat om. (Grannar gissar att det är han)

Ni ska även se hur läskigt huset är. Det blinkar med massa lampor (typ som discobelysning) och har gjort detta i säkert minst 30 år då Toms mormor och morfar bodde på samma gata som honom för många år sedan. Sen blinkar det från en ventil på vinden och spelas massa hög musik och detta har det även gjorts i fleeeeeeera år.


(Inte vår grannes hus utan här bor vi)

Gillar

Kommentarer

MarbellaTanten
MarbellaTanten,
Läskig granne! Jag hade nog varit på min vakt under hela min vakna tid, kanske även under sovande tid. Hu. :-O
nouw.com/marbellatanten
jonnasofieh
jonnasofieh,
Men så obehagligt!
nouw.com/jonnasofieh
Beccxans
Beccxans,
Men vilken märklig människa 😅.
Alla grannar är tyvärr inte de man önskade, men man får ta det onda med det goda. Förstår att ni är vaksamma dock!
nouw.com/beccxans