"Va glad att du slipper jaga honom"

"Va glad att du slipper jaga honom" . Det finns många kommenterar som föräldrar till barn med en funktionsvariation får höra som faktiskt kan såra. Att man får höra att man dragit en nitlott eller att någon är "en sån där" är hemskt att höra.

Ett tips är att följa @saduprecis där de delar med sig om ord och situationer som sårat. Det är ett bra konto att följa för att få sig en tankeställare. Detta är ett konto jag började följa för några dagar sedan och har sedan dess sett många hemska citat.

Jag förstår att man kan råka säga saker som kan vara känsligt för mottagaren. Men om någon kallar någon för mongolid, handikappad eller liknande så är det inte ett misstag. Jag tycker ni ska kolla in kontot saduprecis på instagram för att få en tankeställare.

Jag måste erkänna att jag själv är rädd att säga saker som blir fel. Jag vet att jag har gjort det och kommer troligtvis i framtiden med råka göra det. Men då är det saker som kan vara med välmening men uppfattas fel. Är det så att man märker att man sagt något som blivit fel är det viktigt att be om ursäkt, enligt min mening.

  • Elton

Gillar

Kommentarer

Patriciaespe
Patriciaespe,
Det är fruktansvärt att man ens kan säga så, hur tänker människor? 🙄 Ni är så otroligt fina, Elton ser så himla go och glad ut hela tiden, och så snäll 💓 hoppas ni haft en bra dag! Kram från oss 🌸
nouw.com/patriciaespe
rosachica
rosachica,
Ja det är verkligen hemskt hur vissa ord kan såra. Och tack så hemskt mycket ❤❤
nouw.com/rosachica
Eva
,
Ja visst är de så att en del människor tycker sig ha rätten att kommentera hur dom vill utan tanke på att de faktiskt kan såra och göra människor ledsna. Eran lille Elton är helt underbar och verkligen en stor kämpe och ni verkar vara helt underbara ❤❤❤