Tjäna pengar på sociala medier, tips!

Jag kom in till Linn's blogg där hon förklarar lite hur hon tänker med samarbeten och hur hon gör för att tjäna pengar. Ni kan läsa hennes inlägg här om ni är nyfikna.

Som ni märker så gör jag ibland samarbeten och länkar till olika plagg, leksaker och produkter. Detta gör jag för att jag tycker det är väldigt roligt. Har gjort detta i snart 10 år och jag tycker det är ett bra sätt att tjäna lite extra pengar. Trots att min blogg och instagram har mycket fokus på Elton och vår vardag så vill jag ändå kunna göra detta.

Varför jag gör detta!

Som nu när jag inte kan jobba inom vården så behöver jag med få in lite extra pengar. Precis som alla så behöver man jobba för att försörja sin familj. Så jag hoppas ni har förståelse för att jag gör detta ibland och jag blir riktigt tacksam om ni klickar på länkar om det är något som intresserar er. Pengarna jag tjänar via sociala medier har jag valt att lägga på ett sparande till bröllop.

Så för er som tycker det är jobbigt med länkar kan bara scrolla förbi, men för er som är lite nyfikna på det jag delar får mer än gärna klicka er vidare. Jag säger TACK till er som stöttar!

Jag tänkte tipsa om lite olika sidor jag använder mig av för att tjäna pengar via blogg och instagram.

Metapic - Denna sida kan du göra om länkar för att få betalt per klick. Bloggar ni via Nouw kan man även ha detta enkelt via bloggportalen. Denna sida är väldigt enkel. Du kopierar en länk från en produkt och sedan gör du om länken via deras hemsida så det blir en betallänk. Du kan även enkelt se vilka butiker som är anslutna och hur mycket du får betalt per klick.

Adviral - Via denna sida får man mest betalt när man länkar en produkt som sedan leder till att någon köper en produkt. Det kan t.ex vara så att man får 10% av ordervärdet.

Interlaced - En sida där du kan göra uppdrag att blogga/instagramma om en viss produkt, tjänst eller liknande. Du får då en fast summa för inlägget. Man ansöker om att få göra ett uppdrag. Du kan även få betalt via annonslänkar. Du får då betalt om någon köper en produkt eller t.ex en fast summa om någon startar en prenumeration, laddar ner app eller liknande.

Adtraction - Här kan man få betalt i en fast summa ifall någon t.ex skaffar en försäkring, tar ett lån eller liknande. Man kan även här få en viss procent per order någon lägger via din länk. Du kan länka till butiker som t.ex Lindex, Polarn och pyret, Bubbleroom osv.

APPRL - Denna sida kan man få betalt per klick eller procent per order. Tror man behöver ansöka om medlemskap här.

Jag har ju som sagt jobbat lite smått med dessa sidor i ett par år. Skulle jag vara nybörjare så tycker jag nog metapic är en bra start. Så kolla gärna in deras sida. Ni kan tipsa om produkter via blogg men även instagram. Har ni inte "Swipe up" funktionen på instagram kan ni lägga länken i er profil och hänvisa till den via story eller bild i flödet. Så alla kan tjäna pengar via sociala medier!

Sen får man även förfrågningar via mail. Så ett tips är att ha eran epost lättillgänglig på blogg och instagram.

Har ni några frågor om att tjäna pengar via sociala medier med länkar?

Gillar

Kommentarer