Svar på Eltons EEG och medicinjustering

Igår när jag var på jobbet så ringde läkaren från habiliteringen för att ge svar på EEGt som vi gjorde i somras samt prata om medicinjustering. Elton står just nu på två mediciner, Topimax och Fenemal. När vi följdes via sjukhuset så var planen att sätta ut fenemal när Elton närmade sig två år. På remissen till habiliteringen om övertag av Elton som patient så nämnde de planen om utsättande av fenemal. Så nu ska vi börja förbereda för detta. Vi ska först höja Eltons dos av Topimax under cirka 2 veckor. Sedan börjar nedtrappningen av fenemal. Detta är en medicin man ska vara försiktig med nedtrappning. Det ska helst gå mellan 3-12 månader. Vår plan är att det ska gå på cirka 6 månader.

Jag är lite rädd för att göra justeringar men samtidigt så gör fenemal att Elton blir väldigt trött och den hämmar utvecklingen både motoriskt, kognitivt och påverkar språkutvecklingen. Därför ska det bli skönt att bli av med den.

Vad det gäller svaret på EEG var det oförändrat sedan ett år tillbaka, vilket känns väldigt bra. Det är alltid lite "brus" eller aktivitet i hjärnan men det är ändå mycket bättre än när Elton hade synliga kramper utåt. Jag hoppas det håller sig så och inte kommer tillbaka med. Här under kan ni se hur ett EEG kan se ut på ett barn med Ohtaharas syndrom. Jag vet inte riktigt hur Eltons EEG ser ut just nu i bild men detta är ett exempel iaf.

  • Elton

Gillar

Kommentarer