Som att världen stannar upp

Med allt som händer i världen just nu så är det väldigt många som berörs. Är man inte drabbad av viruset kanske man istället är orolig för att smittas, orolig för att det blir karantän och att man inte har mat som räcker hemma. Man kanske är orolig att personer i sin närhet som är i riskgruppen ska bli smittade. Ja som ni kanske märker och förstår så blir det som att världen stannar upp, folk börjar ändra sina prioriteringar och tänker annorlunda. Ser någon en person som hostar eller nyser rakt ut infinner sig en panikkänsla i kroppen. För man tänker direkt att människan har corona och man kommer bli smittad.

Den känslan som är nu får mig att tänka på när Elton var som skörast, vår värld stannade då upp. Det som var annorlunda för oss då var att när världen stannade upp för oss så fortsatte alla andras vardag. Nu känns det som att fler får känna den känslan vi hade. Att man får andra prioriteringar i livet och man tänker annorlunda. Känslan de flesta har nu, där man blir rädd när någon nyser, hostar eller har en näsa som rinner. Den känslan är vår vardag. Jag är ständigt rädd att gå på stan där folk är sjuka, åka buss där folk är sjuka eller vara i en grupp med människor där någon är sjuk. Pandemi eller inte så är det vår vardag, och nu får fler känna den känslan vi har varje dag året om!

Vi alla är rädda att förlora någon nära och ibland behövs något liknande som corona-viruset att få folk att känna denna rädsla. Jag vill verkligen inte att detta ska ske och att folk ska ha denna känsla, men samtidigt så är jag glad att känna att man inte är ensam om att vara rädd att förlora den mest värdefulla man har!

  • Elton

Gillar

Kommentarer

elinm
elinm,
Usch, vad hemskt det måste vara att känna så hela tiden. Då behöver man vara stark <3
nouw.com/elinm