Sockerfria chokladbollar

Som många andra så har jag och Tom en sockerfri månad. Eller snarare att vi inte ska äta bullar, glass, godis, chips osv. Detta eftersom det blev mycket sött i december månad. Så förhoppningen är att suget på socker ska minska lite och att vi i februari ska försöka hålla oss med sådant till helgerna. Det har gått väldigt bra och jag känner inget speciellt sug. Tror dock detta är för att jag ätit proteinbars (sockerfria) och sådant när man vill äta något gott. Igår bakade jag dessutom sockerfria chokladbollar. Blev en riktig hit och Tom gillade de med.


Recept

Ingredienser

  • 2 dl ekologiska havregryn
  • 7 färska dadlar
  • 3 msk kallpressad, rå kokosolja
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1 krm vaniljpulver (eller en vaniljstång)
  • 1 krm salt
  • 1 msk raw kakao
  • kokosflingor (att rulla i)

Tillagning

  1. Mixa allt till en stor boll.
  2. Går inte smeten ihop späd med lite kaffe eller vatten. Börja med 1 tsk. Vill inte att smeten ska bli lös.
  3. Ta upp och rulla valnötsstora bollar. Rulla i kokos och ställ kallt. Håller upp till 1 vecka i kylen.

Gillar

Kommentarer