Sjukskriven

Som jag nämnt tidigare har jag haft väldigt mycket besvär med foglossning. När smärtan är som värst har jag svårt att gå, får hålla i mig i bord osv hemma för att avlasta så jag kan gå. Så jag förstår verkligen de som behöver kryckor när foglossningen blir så illa. Jag sover extremt dåligt då smärtan även är nattetid. Har svårt att vända mig i sängen för det gör ont men samtidigt kan jag inte ligga en längre stund på ena sidan för de med gör ont. Jag har svårt att bära Elton, så det är något Tom får göra när vi är hemma. Snacka om att en graviditet från en annan kan vara så olik. Med Elton gick jag på gym flera gånger i veckan, ute med Ajax på långpromenader, hade bara lite besvär med smärta i ena skinkan som kom och gick. Nu är det dock helt annorlunda och det är först nu jag förstår gravida kvinnor som vaggar fram.

I tisdags träffade jag en läkare på vårdcentralen angående foglossningen. Jag går nämligen hos sjukgymnast, har tens, foglossningsbälte, gör övningar osv. Så jag kände att det var dags att gå till läkaren. Jag kom dit utan några förhoppningar och ville mest diskutera med läkaren, och hon tyckte jag skulle jobba 50%. Hon sa det att bli sjukskriven 100% är inte att föredra och det höll jag med till fullo. Jag är inte redo att gå hemma 100% för då skulle jag mentalt inte må bra.

Så nu får jag testa och se om 50% kanske gör att jag mår bättre. Drömmen är att det blir bättre om några veckor så jag eventuellt kan gå upp lite igen. För jag trivs väldigt bra på jobbet och jag har ett jobb jag känner har en mening samt bra kollegor. Jag var rädd att jag skulle tycka det var jobbigt att börja jobba efter föräldraledigheten men det har gått väldigt bra. Jag kände att jag psykiskt även mådde bättre av att få komma iväg samt ha rutiner.

Nackdelen med sjukskrivning är att man känner skuld mot kollegor och chefen då man sätter dem i en tuffare sits. Jag är glad att jag har en chef som är väldigt bra att prata med och hon har mycket förståelse och tar allting väldigt bra.

Gillar

Kommentarer

lyckaocholycka
lyckaocholycka,

Mina 2görsta hade jag ingen foglossning, men med denna lilla sladdis så fick jag det strax efter halva graviditeten. Tror det var mitt egna fel då jag bar tunga stockar som jag inte fick göra 😕 (max 3kg) sägs det att man får lyfta 😞

nouw.com/lyckaocholycka