Omvårdnadsbidrag

Idag hade vi samtalet som vi väntat 9 månader på att ha. Vi ansökte i juli förra året om omvårdnadsbidrag. Handläggningstiden är lång och igår så förberedda jag mig hela dagen inför samtalet jag skulle ha idag. Det är extremt tufft att sitta och skriva ner saker ens barn inte kan göra. Allt han behöver hjälp med och all träning som görs. Det blir som ett slag i ansiktet när man sitter och radar upp sak efter sak. Jag skrev ihop 6 st A4-sidor då det känns lättare att ha allt på papper. Känns som man glömt massor trots att det blev så mycket text.

Idag hade jag samtalet och vi pratade i lite över 1 timma. Det var tufft för jag vet inte hur mycket personen i andra sidan luren förstår eller kan sätta sig in i vår situation. Det är även svårt för en person som inte känner till Eltons diagnos att förstå hans omvårdnadsbehov. Man får om och om igen trycka på och påpeka att vi är hans armar och ben. Han kan tyvärr inte göra något själv. Han kan inte äta själv, han kan inte ens hålla en flaska och dricka. Vi måste bära honom överallt osv. Så jag kan faktiskt inte säga hur jag tror att det gick. Hon jag pratade med var iaf trevlig och man kände sig inte påhoppad eller ifrågasatt i samtalet.

Nu kommer beslutet ta 2-3 månader innan vi får det. Jag hoppas vi får ett beslut vi känner oss nöjda med och som vi känner matchar vad vi behöver göra extra för Elton. För er som ska söka eller har ansökt om omvårdnadsbidrag så skulle jag tipsa om att gå med i "Omvårdnadsbidrag for dummies" på facebook. Där kan man ställa frågor och få tips från andra som sökt.

  • Elton

Gillar

Kommentarer

Sofie
,
Skönt när de är över. Jag va helt helst färdigt efter samtalet jag hade med fk. vi ansökte i maj förra året. Vi hade samtalet i början på november & vårat ärende har fortfarande inte kommit till beslutsfattare. Så räkna mer än 2-3 månader.
Yolanda ,
Hoppas att det går bra! 😊 kram
mittprivatakrig.wordpress.com/
Lexochlogan
Lexochlogan,
Skönt att det ändå gock bra, det är inte okej att det skall ta så lång tid tycker jag men håller tummarna att det kommer ett bra beslut inom kort ♥️
nouw.com/lexochlogan
39an
39an,
Hoppas det kommer gå bra Linda! Jag kanske kommer fråga dig lite när det blir dax för vårt samtal!! ❤️ Heja dig! Du är grym!
nouw.com/39an