När man bara ser massa streck i journalen

Solen skiner och det är fredag! Elton ligger och sover så jag passar på att kika in här. Denna vecka har gått så otroligt snabbt. Vi håller ju på att renovera köket här hemma så det är ganska så stökigt och kaos. Igår hade vi en av Toms kompisar här som kaklade vårt kök. Det blev så bra och vi är så tacksamma för hjälpen.

I tisdags var vi på BVC som jag skrev tidigare om. När vi är på besöken pratar vi mest allmänt och väger samt mäter. Något jag inte tänker på så ofta är vad man egentligen gör på de olika besöken för att kolla utvecklingen. Jag gick dock igår in för att läsa Elton journal och fick då se mallen på saker man kollar om ett barn på 18 månader kan göra. Det var riktigt tufft att se alla rader med ett streck. Det var tufft för de påminner om vad Elton inte kan göra. Samtidigt tycker jag det är intressant att se vad man kollar efter när det gäller utvecklingen.

Igår var vi även på habiliteringen och träffade logoped och specialpedagog. Vi pratade lte kommunikation och ska tillbaka dit snart igen.

Idag har jag varit ute på promenad med @saarabusseee . Då vi inte träffar folk så var det skönt att komma ut på en promenad med lite distans för att vara på den säkra sidan. Vi passade även på att hämta ut ett paket på posten. Jag har nämligen fått hem en kudde till Elton från Mimos . Vi har haft en tidigare men den har blivit för liten. Så nu har vi en som är större. Perfekt för avlastning för hans huvud men även att den är fri från kvävningsrisk. Perfekt då Elton inte kan röra sig som andra barn.

För de som vill använda kudden för att motverka eller minska platt bakhuvud så bör den användas så tidigt som möjligt. Den rekommenderas att användas från första dagarna i livet och är som mest effektiv de första sex månaderna då huvudet växer som snabbast. Ni kan bland annat hitta kudden här!

Gillar

Kommentarer