Läkarbesök och logoped

Nu har vi haft två dagar i rad med besök inom vården. Igår var vi hos logopeden för att kolla lite på lek och prata om kommunikation. Så fick lite tips om hur vi ska leka men gjorde även upp en plan vad det gäller tecken. Jag står på en väntlista på habiliteringen, men det är så lång kö så blir inte detta år jag får gå kursen. Så vår logoped erbjöd sig att hålla en kurs med mig enskilt på 3 tillfällen 1.5 timme istället. Så himla snällt! Så vi bokade in besök för det men även ett nytt besök med Elton för att observera vid måltid då han är rosslig. Jag fick även med mig lite material. Vår logoped är väldigt duktig på att planera men även ta fram material till oss. Fick med mig så jag kunde sätta ihop två böcker med tecken.

Idag hade vi dessutom första läkarbesöket på barn- och ungdomsmedicin. Tanken var att de ska ha hand om Eltons inhalationer, magbesvär och liknande medans habiliteringen har hand om hans epilepsi. Vi fick träffa en så extremt trevlig läkare idag. Hon var så lättsam, intresserad av Elton och kändes väldigt kunnig. Dock ska hon nog snart gå i pension tyvärr. Vi pratade om hans mediciner samt fick lite recept. Fick även recept på en salva då Elton har en "fläck" på sin arm. Så ska smörja morgon och kväll tills den försvinner.

Det var skönt att läkaren sa att om Elton blir sjuk så kan vi ringa till dem istället för att åka till vårdcentralen. Detta då de är mycket bättre med barn med flerfunktionshinder. Det kändes bra eftersom när vi sökte med Elton på vårdcentralen för drygt ett år sedan pga hosta så sa läkaren där att Elton var för "svår" för dem på vårdcentralen.

  • Elton

Gillar

Kommentarer