Hur långt innan beräknad födsel ska jag jobba?

Tiden och speciellt dagarna springer bara förbi. Jag är nu i vecka 33 och nu är det inte så långt kvar innan man räknas som höggravid. Dagarna går så snabbt, jag jobbar just nu 50% och jobbar mest på förmiddagen. Så det blir jobb mellan 07:30-11:30 och det funkar rätt bra. Jag sover dock dåligt på natten pga smärta och jag känner att vissa dagar är smärtan värre men det brukar gå bra. Efter jobbet brukar jag gå hem och äta lunch och sen sova.

Idag var jag dessutom hos fysioterapeuten för att testa akupunktur mot min foglossning. Det var första gången jag testade det och det var väldigt speciellt och jag blev sååå trött efter. Jag har fått inbokat 4-5 gånger till då det krävs flera behandlingar för att få effekt.

En vanlig fråga jag får speciellt på jobbet är hur länge till jag ska jobba. Då jag alltid haft en känsla av att jag kommer gå över tiden så har jag valt att jobba till 2 veckor innan beräknad födsel. 12 februari blir min sista arbetsdag. Jag frågade dock chefen idag om det går bra att jag från 1 feb när jag är i vecka 37 (36+0) kan arbeta hemifrån och det var inga problem. Detta då man rekommenderas att hålla sig hemma minst från denna vecka i graviditeten.

Ni som är gravida nu, hur länge har ni tänkt jobba?

Gillar

Kommentarer