HAMAX OUTBACK CYKELVAGN

I veckan tog vi första turen med vår cykelvagn som vi köpte för någon vecka sedan. Då jag inte har något körkort så har cykelvagn känts som ett bra alternativ för att kunna ta Elton till förskolan när han börjar i augusti. För mig var det viktigt att hitta en cykelvagn som Elton sitter bra i och som är säker.

Vi valde att köpa en Hamax outback (dubbel) då vi vill ha syskon och fram tills vi dess kan Ajax även åka med i cykelvagnen. När vi köpte cykelvagnen så satt Elton lite sådär i vagnen. Det är svårt att hitta något som Elton kan sitta bra i då han är muskelsvag, så jag satt i en inovidyna. Sen lyckades jag även hitta att man kunde spänna åt ett par band på baksidan av ryggstödet och då satt Elton mycket bättre. Det var en "inställning" jag hade missat och Elton såg ut att stormtrivas med vagnen.

När vi cyklade så var vagnen väldigt lätt att cykla med, Elton älskade de och skrek av glädje. Han älskar nämligen rörelse så det kändes så bra att han trivdes. Det går ju att ställa in ryggstödet i 3 lutningar så det är perfekt om man vill använda den som en barnvagn ibland med. Då kan han även sova i den. Jag gillar även hur lätt det är att byta från "stången" som sitter fast med cykeln till ett hjul. Man ser tydligt att det blir grönt vid en knapp när det är rätt.

Just nu känns det som ett väldigt bra val och denna cykelvagn och även vunnit bäst i test. Den finns att köpa här för er som vill kolla.

En annan sak jag gillade väldigt mycket är att man kan välja om du endast vill ha "nätet" nere så det fläktar bra. Eller om man vill ha mer skydd och då ha plasten nerdragen eller vad man kallar det. Sen finns även ett solskydd. När jag cyklade med Elton så var det väldigt varmt så hade bara nätet nere och solskyddet.

Jag tror denna cykelvagn kommer underlätta extremt mycket för mig när Elton kommer gå på förskolan och jag ska till jobbet. Så då kan

En liten video om ni vill se lite mer ingående. Tror dock denna modell på videon ej kan luta sätet men de nya kan det.

Gillar

Kommentarer