Gravid vecka 37

Info om vecka 37

Barnets utveckling

Nu väger fostret ungefär 3 kilogram och är cirka 48 centimeter långt, men det skiljer sig mycket mellan olika barn.Fostret tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten. Lungorna är de sista organen som mognar.

I gravidkroppen

Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu och då brukar barnmorskan säga att huvudet har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån.

För många har brösten redan börjat producera råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida få svårt att sova


Mina tankar om graviditeten

Nu var det några veckor sedan jag skrev ett inlägg om de olika veckorna. Men nu är jag redan inne i vecka 37. Nu börjar man verkligen känna i kroppen att man är i slutet av graviditeten. Kroppen och speciellt ryggen gör ont. Eller känner mig mest stel som en pinne. Försöker fortfarande komma iväg till gymmet på morgonen så jag får röra på mig. Sen är det en fördel att ha hund så man kommer ut med honom med.

Jag drömmer mycket om nätterna med. Så hade mina drömmar varit sanna hade Lilla E varit född ganska många gånger. Drömde 2 gånger i natt att han föddes. Drömmer även mycket om amning. Mina bröst har ju läckt i ett par månader men nu det senaste så läcker de rätt mycket. Hoppas verkligen amning/pumpning kommer fungera för mig när det är dags.

Gillar

Kommentarer