Första dagen på förskolan

Igår hade vi första dagen på förskolan för Elton. Vi skulle vara där 12-14 , men det blev ungefär till 13:40 då Elton blev trött och vi ville avsluta på topp. Jag kan säga att efter första dagen så känns det så bra.


Igår blev det att få se hur samling ser ut för dem, hur de leker och tränar på matta, träna på att sitta vid ett bord och sjunga. Jag önska verkligen jag kunde visa hur fantastiskt det är och hur duktiga personalen är. Under tiden vi var där så var några och vilade, någon var ute och gungade osv. Så Elton fick träffa två barn som kommer gå i hans grupp. Det är roligt för Elton har träffat dessa två barn innan då de med har gått på Miniklubben.

Förskolan Elton går på har 14 barn och är uppdelad i 2 grupper med 7 barn i varje grupp. Ena gruppen jobbar mer individanpassat medans Eltons grupp har mer fokus på det sociala och gör det mesta tillsammans som grupp. Det tror jag kommer passa Elton perfekt och han tyckte allt var så roligt igår. Han skrattade högt flera gånger och var så nöjd. För mig var det som rena drömmen att sitta på sidan och se när de leker och tränar med Elton.

Elton fick även gunga lite tillsammans med en tjej som redan låg i gungan. Han låg så skönt i hennes famn och han låg och kollade på henne hela tiden. Han sökte verkligen ögonkontakt och såg nöjd ut. Just där och då hade jag velat ha ett kort men jag får spara minnet på näthinnan istället.

Detta är planen med inskolningen. Så idag kommer vi gå 13-15. Jag hoppas och tror att det kommer kännas minst lika bra idag. Ska bli intressant att se hur det går när Elton ska äta. Jag trodde man skulle behöva ha med sig massa hjälpmedel till förskolan som t.ex vid matsituationer. En personal berättade dock igår att de sitter oftast på en pall (som han hade testat igår) och en vuxen sitter bakom honom som stöd. Sedan har Elton en spegel framför sig och så hjälper de honom att mata medans han själv håller i skeden. Det ska bli kul att se!

  • Elton

Gillar

Kommentarer

evelinajosefines
evelinajosefines,
Men vad magiskt! Hoppas det går lika bra idag🥰
nouw.com/evelinajosefines