Elton har varit hos ögonläkaren

Här ekar det rätt tomt då vi för 1 vecka sedan fick nycklarna till huset och man är helt slut på kvällarna när man kommer hem. Imorgon går hela flyttlasset och ikväll sover vi sista natten i lägenheten. Känns så konstigt men ska bli skönt att få in möblerna i huset. Vi får börja med att sova i Eltons rum då vi måste fixa väggarna inne i vårt sovrum innan vi kan måla.

Dagens besök hos ögonläkaren

Till rubriken, så idag var jag hos ögonläkaren med Elton. Vi var innan rädda att Elton inte såg någonting då han aldrig fäste blicken på något. Detta har dock blivit lite bättre med tiden men de skickade i början av året en remiss till Östra för att kolla ögonen. Det var ju 1 års väntetid och det kändes galet. Så läkaren på BVC skickade remiss till Capio istället och det tog 1 månad att få en tid. Idag träffade vi en väldigt bra och trevlig läkare. Hon förklarade bra och undersökte så bra hon kunde.

Elton skelar växelvis mellan båda ögonen. Enligt läktaren var det positivt att det växlade mellan båda ögonen och inte var på samma öga hela tiden. Hon sa dessutom att skelningen var positiv för då vet vi att han ser och att ögonen fungerar. Vi har ju dessutom varit rädda för att han har något som heter CVI, dvs att ögonen är friska men hjärnan kan inte hantera informationen av vad det ser. Detta går inte veta just nu men läkare lät positiv under undersökningen. Elton tappar dock ibland koncentrationen efter han följt med blicken.

Något annat som var positivt var att Elton log när jag kom mot honom och hon trodde det var för att han ser mig och känner igen mig. Detta har vi med märkt hemma att kommer vi mot honom och nära så ler han och blir glad. Dagens besök kändes bra och vi ska åter efter sommaren för att träffa en sjuksköterska som är proffs på detta med skelning och att undersöka.

Här sitter Elton och kollar på babblarna som han har börjat tycka är skoj

  • Elton

Gillar

Kommentarer

Saarabusseee
Saarabusseee,
Älskar! ❤️❤️❤️ nouw.com/saarabusseee
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram
@