Dagens besök hos logopeden

Idag var jag och Elton på habiliteringen för ett besök hos logopeden. Var rätt längesedan vi var där men idag skulle vi på återbesök. Elton gjorde en sväljröntgen i december om jag inte minns fel. Vi fick då veta att Elton har lite svårt för tunna vätskor och behöver få det i en tjockare konsistens. Så vi gick igenom lite snabbt om hur man skulle göra för att kolla konsistensen. Ni kan se bilden nedan och för Elton är det mest optimalt med konsistens typ 2.

Det finns ett pulver man blandar för att få rätt konsistens och detta skriver en dietist ut på recept. Dock har vi ingen dietistkontakt på habiliteringen så detta kunde vi inte få hjälp med idag att få utskrivet. Det som är struligt är att sjukhuset skickade en remiss i December till habiliteringen för dietistkontakt. Men fick reda på det idag då jag frågade om detta att vi inte kan få dietistkontakt via habiliteringen då vi inte har läkarkontakt på habiliteringen. Så de skickade tillbaka en remiss den 14 feb till sjukhuset för att vi ska få träffa dietist där istället. Så bökigt det ska vara och allt tar sådan onödigt lång tid.

Vi ska till läkaren på sjukhuset på måndag och då lyckades vi få tid till en dietist innan besöket till läkaren. Så det är skönt att det klaffade rätt bra. Men ändå jäkligt lång väntat för att få hjälp.

Vi gick under besöket igenom lite övningar vi gör med Elton innan mat. Fick även en ny övning att testa och börja med innan maten. Vi pratade dessutom om att börja introducera mer TAKK (tecken som stöd) och jag bad om att få sitta på väntlista till en kurs på habiliteringen. Fick även tips på appar att använda för att träna.

  • Elton

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229