Corona skrämmer mig!

Jag vill börja med att tacka för den härliga responsen jag fått kring det förra inlägget och bilden jag la upp igår på instagram. Är alltid roligt när man tar en bild som har ett budskap.

Just nu sitter jag här och regnet öser ner ute. Jag får mail efter mail från jobbet om sjuk personal och det är så mycket luckor på jobbet. Det verkar som de har väldigt svårt att få in sjuksköterskor och undersköterskor. Har aldrig varit med om att det varit så svårt tidigare. Jag tror ärligt talat att Corona skrämmer vissa och de inte vill jobba när patienter kan söka på jouren. Trots att vi fått rutiner och de satt upp info till patienter om att ringa 1177 eller söka på infektionskliniken

Jag själv är inte rädd för corona på de sättet att jag är rädd för mitt eget liv eller hälsa. Då jag inte är någon riskgrupp så hade det troligtvis inte varit någon fara. Men det skrämmer mig att jag skulle bli smittad och sedan smitta Elton. Han hade nämligen inte klarat det lika bra. Så ibland funderar jag på om det ens är värt att jobba. För tro mig alla patienter tänker inte på att nysa eller hosta i armvecket. Hur roligt är det att sitta i kassan eller gå in till en patient som hostar rakt ut?! Jag behöver jobba då jag måste spara på mina föräldradagar. Imorgon ska jag dock till kurator så hoppas på få tips om hur jag ska lösa situationen.

Hade ni valt att stanna hemma eller jobba om ni var i min sits?

Bjuder på lite bilder på vår älskade unge som tränar i vardagsrummet!

Gillar

Kommentarer

Patriciaespe
Patriciaespe,
Jag förstår din oro! Jag är faktiskt rädd för viruset, att det typ ska bli som i Italien och att alla måste sitta i karantän.. Och såklart få influensan och smitta resten av familjen..
nouw.com/patriciaespe
Victoria
,
Hej. vet inte om du redan gör så, men de läkarbesök du går på med Elton bör du kunna plocka ut vab för istället för föräldradag. Min son är allvarligt sjuk och därför har jag rätt att bryta föräldraledighet och ta vab istället när vi ska gå på läkarbesök som är uppföljning/behandling av sonens grundsjukdom. Vilket det mesta är. Då plockar jag bara bort en föräldradag, eller halv dag beroende på hur lång tid besöket tar (ibland behöver vi åka till Lube och då blir det heldag). Sen söker jag vab för motsvarande tid och anger som anledning "uppföljning/behandling av grundsjukdom". På så vis sparar jag iaf in några värdefulla dagar. Har pratat med FK som sagt att jag kan göra så och hittills har det inte varit något bekymmer! Både jag och sambon har kunnat få ersättning när det varit besök vi båda velat vara med på, tex MR i Lund. Fantastiskt söt pojke ni har 💙
Ulvelotta
Ulvelotta,
Jag hade nog valt att stanna hemma. För säkerthets skull, för din sons skull och eftersom du ändå jobbar inom sjukvården, där risken ändå är ganska stor. Men jag tror heller inte på att vi ska sluta leva! Åk inte kommunalt och ndvik stora sociala tillställningar och tvätta händerna.
nouw.com/ulvelotta