Besök hos kuratorn och nytt graviditetstest

Jag har haft och har så många frågor om praktiska saker när jag är hemma med Elton. Igår fick jag äntligen träffa en kurator för att få ställa lite av mina frågor. Vi satt ner 1 timma och pratade men hade behövt så mycket mer tid då jag har så mycket funderingar. Min största och viktigaste fråga handlade om hur man ska tänka vid SGI och om det finns tips på hur jag kan spara föräldradagar. Kan säga att det blev rätt lulliga svar men fick veta att jag får vabba när vi är på läkarbesök, besök hos logoped, fysioterapeut osv. Även om det oftast bara är 1/8 dags man kan vabba så gör det ju mycket då vi har så många besök. Men så jäkla surt att vi fått veta detta nu när Elton snart är 1.5 år. För vi har försökt fråga om det innan men inte fått svar.

Något jag tyckte var jobbigt var att kuratorn sa "Har du ingen som kan hjälpa med Elton så du kan jobba mer" , Alltså mina föräldrar och Toms föräldrar jobbar ju på dagarna som vem som helst så det är inte så lätt. Hon tyckte även att jag kanske inte skulle bry mig så mycket om SGIn och sen när jag börjar jobba försöka jobba upp den. Men det vill jag verkligen inte. För alla föräldrar med barn vet att man får vabba så mycket när ens barn börjar förskolan, och blir jag själv sjukskriven vill jag ha en trygghet. Det tar ju 6 månader att bygga upp sin SGI igen. Jag får fortsätta hitta alla genvägar som går att ta och lösa detta!

Vi pratade även om t.ex sjukresa, intyg för omvårdnadsbidrag och hur vi har det hemma. Känns skönt att få bolla lite iaf och kuratorn ska ringa åter när hon kollat upp vissa saker.

Som ni vet så väntar jag på att få ett negativt graviditetstest för att veta att allt gått bra med behandlingen för mitt uteblivna missfall. Igår tog jag två test och jag vågar nog säga nu att de är NEGATIVA. Nu hoppas jag kroppen kan komma igång med ägglossning och allt.

Vi pratade även om mitt missfall hos kuratorn och en jobbig kommentar var efter jag hade berättat om det. "Inte för att stressa er men tänk på att man kan behålla samma föräldrapenning om man blir gravid inom en viss tid efter Elton föddes". Så ni bör ju försöka nu isf om ni vill tänka på det. Man ba jo tack....

Gårdagens lunch (Sushi) var såååå god!!

Gillar

Kommentarer

Cornelia
,
Men jisses, vad var det där för samtalsstöd?! Som om barn är en beställningsvara som man kan planera in litenär det är lägligt! Aå oerhört okänsligt sagt när du dessutom är där och berättar om ett missfall som just skett!
Hoppas du kan hitta svar när det gäller din SGI, jag fick bra stöd via försäkringskassans rådgivning gällande skydd av SGI.