Besök hos barnmorskan - Är jag öppen?!

Igår hade jag beräknad födsel men som jag alltid känt på mig så kommer jag gå över tiden. Idag är jag då en dag över tiden och hade bokat besök hos barnmorskan i morse. Vi mätte magen, lyssnade på hjärtljud, tog blodtryck och gjorde även en vaginal undersökning.

Vi började hela besöket med att boka in en tid på sjukhuset för bedömning om igångsättning. I Göteborg får man boka detta när man gått över 1 vecka. Jag frågade barnmorskan om det gick att boka det på fredagen då det är lättare för oss med Elton då det är lättare med hjälp på helgerna. Speciellt då man ska ha med sig hjälpmedel, mediciner osv. Hon bokade först in mig på söndag morgon, så jag fick en lapp med tid osv. Sen efter några minuter kommer hon på att det är först på måndag hon får boka in mig. Så då bokar hon en ny tid för bedömning. Så segt när man först får en tid men måste boka den till dagen efter. Hon sa att de blir galna på henne om hon bokar 1 dag för tidigt. Låter lite knäppt att de skulle bli så arga för 1 dag tidigare. Jag är dock glad att något är bokat.

.

Vaginal undersökning. Öppen något?!

Hon gjorde även en undersökning då jag ville veta om kroppen börjat förbereda sig något. Jag var öppen ungefär 2.5-3 cm och livmodertappen hade blivit förkortad samt det var mjukt vid tappen. Hon kände även hennes huvud. Jag ville fråga efter hinnsvepning men var rädd att fråga då vissa säger nej. Men hon började svepa och frågade om det var okej att hon gjorde en hinnsvepning? Så självklart sa jag Ja! Det gör riktigt ont och är så obehagligt, men det är det värt.

Hon hoppades att jag inte skulle behöva gå till igångsättningen utan att det sätter igång innan, men man kan aldrig veta då det är så olika graviditet till graviditet.

Gillar

Kommentarer