Att tänka på under dessa tider

I samarbete med Influensaskydd

Allt känns så annorlunda nu än hur det var i våras. Jag vågade inte åka buss, gå i affärer eller liknande för att jag var rädd att bli smittad av corona och sedan smitta Elton. Nu dock så är det lite annorlunda, eftersom jag börjat jobba och man måste leva lite normalt. Trots att befolkningen är informerad om hur man ska förhålla sig så glömmer vissa av att tänka på att hålla avstånd speciellt.

I dessa tider är det väldigt viktigt att tänka på att ha en bra handhygien, tänka på avstånd och hålla sig hemma vid symtom. Det finns tillfällen då det är svårt att hålla avstånd och då är munskydd ett bra komplement. Folkhälsomyndigheten rekommenderar munskydd vid speciella tillfällen och det är till exempel när man ska till optikern eller vid trängsel i kollektivtrafiken.

Ett annat tillfälle där det är bra men även ett måste är att använda munskydd när man träffar någon som bor på ett äldreboende. Vi har en släkting som nyligen hamnat på äldreboende och när man ska hälsa på så måste man ses utomhus men även använda munskydd. Därmed är det bra att alltid ha munskydd hemma på lager.

Något som folkhälsomyndigheten påpekar är att om man väljer att använda munskydd är det viktigt att använda rätt sorts munskydd och att användningen sker på rätt sätt. Samtidigt är det viktigt att man följer övriga rekommendationer för att hindra smittspridning av covid-19.

Det är viktigt att använda rätt sorts munskydd som dessa. Munskydd från Influensaskydd är CE-märkt medicintekniskt munskydd och har effektivt 3-lager. Dessa används för privat bruk men även inom vården, då de är testade och godkända i Sverige samt hos läkemedelsverket. Genom att använda munskydd så skyddar man mot mikroorganismer i utandningsluften.

Gillar

Kommentarer