Att inte bli lyssnad på av vården

Något av det värsta som finns är när man inte blir lyssnad på eller när någon avbryter en mitt i en mening om och om igen. Detta hände idag när jag skulle ringa ett samtal till vården imorse. Jag sa ju för några veckor sedan att mina gravtest äntligen var negativa efter missfallet. Men nu i efterhand har jag sett att de känsligaste testen varit svagt positiva och det är de fortfarande. Så jag ringde för 2 veckor sedan till gyn där jag fick behandlingen. Fick då råd att vänta 2 veckor och ta nytt test och ringa åter om de fortfarande var positivt och jag inte fått någon mens. Sagt och gjort så tog jag imorse ett test och de är fortfarande extremt svagt positivt. Har heller inte haft någon mens sedan missfallet.

Fick idag prata med en barnmorska jag inte pratat med tidigare och frågade om hon hade läst journalen innan hon ringde upp mig. Hon sa snabbt nej så jag börja berätta situationen. Då avbryter hon mig hela tiden (inte med frågor) och säger konstiga kommentarer. Dvs hon säger saker så man förstår att hon inte lyssnar på vad jag säger. Berättade att jag inte fått någon mens ännu och hon kommer med kommentarer "men du behöver inte vara orolig att du blöder, det är inte farligt att blöda."

Efter jag sagt några gånger att jag inte blöder så sa hon även att det är inte konstigt om det tar upp till 6 veckor att få sin mens efter sitt missfall. Men då sa jag att det är över 2 månader sedan. Fick upprepa det flera gånger. Hela hennes ton hur hon prata med mig kändes som hon tryckte ner mig. Jag vill bara säga till er som jobbar med människor SNÄLLA LYSSNA! avbryt inte om och om igen.

Jag är så trött på att min kropp inte vill komma igång!

Idag har det blivit lite extra mycket mys här hemma!

Gillar

Kommentarer

JoannaO
JoannaO,
Så jobbigt. Ibland Är det verkligen fel människor i vissa yrken 😩
nouw.com/joannao
Mammatillthea
Mammatillthea,
Men fy vad tråkigt 😣
nouw.com/mammatillthea