Att ha andra att prata med

I betalt samarbete med Medograf

Att känna sig ensam om att ha en diagnos eller att vara anhörig till en person med diagnos är nog en rätt vanlig känsla. Ibland vill man hitta andra människor som är i samma eller en liknande situation. Det kan vara så att man vill hitta andra att bolla tankar med, diskutera medicin eller kanske olika hjälpmedel som finns där ute. I vår resa med Elton så har människor runt om oss men speciellt andra föräldrar med barn med diagnos varit en viktigt del. Att ha någon att dela sina tankar med, få och ge tips och bara inte känna sig ensam är extremt viktigt. Jag blev därför väldigt glad när jag såg hemsidan Medograf.

Medograf är ett patientbyggt community för personer med diagnoser och andra hälsotillstånd men också för närstående. Jag vet att många där ute vill ha fler att prata med, men de kanske inte riktigt vågar ta steget. Två av flera fördelar med denna sida är att det är kostnadsfritt att bli medlem och man kan även vara anonym.

Medograf riktar sig till de som har både diagnostiserade och icke-diagnostiserade hälsotillstånd. På plattformen/i appen kan man komma i kontakt med läkare, gå med i grupper, föra sjukdomsdagbok, hitta andra som kämpar med samma sjukdom som en själv, läsa på om mediciner, hjälpmedel och mycket mer. Exklusivt i appen kan man även få medicinpåminnelser.

Det finns även en sida för Covid-19 (Corona) där man kan diskutera symptom, läget i världen och allt annat som berör vår pandemipräglade vardag just nu. Då många kan känna sig oroliga eller bara ensamma i denna tid. Så det är perfekt att ha ett ställe att kunna prata om detta.

Gillar

Kommentarer