Gullranka (Epipremnum aureum) är en väldigt lättskött växt, den växer snabbt och är väldigt tålig. Jag har två stycken i mitt hem och den ena började från en väldigt liten kruka och har nu uppgraderat och blivit mycket större. Den andra kommer från en stickling som jag tog från "moder plantan". Det bästa, enligt mig, med denna planta är att det inte behöver direkt solljus, du kan därför placera den längre in i ett rum utan att den tar skada. Min ena och största har jag därför ovan på kylskåpet för att få grönt upp emot taket.

Att ta sticklingar är även väldigt lätt med just gullrankan. Det jag gör är att jag klipper av vid en luftrot (de små bruna knopparna) sedan sätter jag luftroten i vatten, väntar några veckor (ca tre veckor) och sedan kommer det komma rötter och då kan man plantera sticklingen! Stickling är just en avklippt/skuren den av en gren, rotdel eller som i detta fallet, en del av själva växten. Vissa plantor ska man plantera i jord med en gång, andra bör man sätta i vatten. Den gången jag försökte rädda en avsliten del av en gullranka, genom att plantera direkt i jorden, fick jag inte resultat. Så jag skulle rekommendera att sätta sticklingen i vatten först och sedan vänta på rötterna!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Nu är det ett nytt år och jag känner att jag fortfarande är kvar i holiday-viben. Det har hänt mycket hos mig sedan sist jag skrev här, jag och min sambo har tagit grönt kort i klättring (och jag har officiellt blivit sambo), jag har hunnit skrivit några tentor, gjort klart några kruser inom sjuksköterska programmet. Jag har även haft ett av de bästa nyårs firandet i mitt liv detta nyår. Det är fortfarande lite oklart vad som kommer att hända detta nya år, jag har inte tagit till kalendern och gjort några planer ännu. 

Men våren står bakom hörnet och jag är mer än redo för lite mer soltimmar! Sedan har vi sommaren som jag ser så otroligt mycket fram emot, jag har lite planer på att resa detta år. Jag hoppas verkligen att det blir som planerat men det får vi ta som det kommer. 

Jag vill hälsa er gott nytt år och hoppas ert år startat som ni önskar och håll hårt i era löften om ni har några. Ingenting är omöjligt, hälsningar Wilma. 

Likes

Comments

Hej! Lite nytt här på bloggen. Nu har jag kopplat min blogg till både min Pinterest och Instagram. Detta tycker jag själv är väldigt roligt, iallafall med Pinterest, då jag lägger mycket tid att kika på andras ideér för att själv tanka med inspiration!

Det du gör för att komma till min Pinterest är att trycka på det lilla P:et så kommer du direkt till min profil. Jag tror dock att du behöver ett eget konto för att se mina så kallade anslagstavlor. Men det är enkelt, endera kan du koppla med Facebook eller med Gmail. Jag tycker själv att det är den bästa inspirationskällan och det är roligt att sitta och skrolla bland alla bilder som finns. Nedan kan du se en bild från min anslagstavla, enjoy!

Likes

Comments

Då var denna helg över & med det menar jag inte att det var en jobbig helg. Det var snarare så att jag skulle vilja stanna kvar bland molnen. Men nu är det tillbaka till verkligheten & studier!

Denna helg har fortlöpt med fika efter fika & vackra ting som jag fick i present. Då det var min födelsedag så fick jag lov att bli uppvaktad av alla härliga personer i mitt liv.

Genom att jag har flyttat till lägenhet blev det en hel del inredning som jag endera önskat mig eller som mina närstående kunde klura ut att jag skulle gilla! Jag känner en sådan härlig känsla av fullständighet nu. För varje vecka som går känns lägenheten mer som ett hem, som mitt hem! Det är underbart att veta att det finns ett ställe som jag kan fixa & dona i som jag vill.

Ha en bra dag! Själv ska jag djupdyka i den mänskliga cellen

Likes

Comments

Som ni såg i ett av de senaste inläggen så var det en hårig figur med på en av bilderna. Denna hårboll heter Castor, de nyaste tillskottet i familjen, förutom mina nya plantor. Han är, lika som sin syster, adopterad från det lokala katthemmet som vi har här. När vi adopterade honom var han 14 veckor och han har endast bott här hemma i en vecka från och med i söndags!

I början var det lite problematiskt då den äldre honan inte blev speciellt glatt överraskad. Hon fräste i x-antal dagar men nu är det frid och fröjd här hemma igen. Jag hade dock förväntat mig denna typ av reaktion då det är vad jag hört från andra kattägare men även vad jag läst om på internet. Men det jag utgick från de tips som andra delat med sig att, vilket var: ha två kattlådor, låta dem leka med samma leksaker, äta på enskilda platser till en början och sedan ge dem tid och utrymme. Jag vet dock inte om detta hjälpte speciellt mycket men de är vänner nu så jag är nöjd!

Han ser lagom trött ut efter att jag väckt honom för att ta en bild haha!

Likes

Comments

Här kommer lite bilder på inköpen från igår! Planterade elefantöronen i en glasburk/kruka. Sedan planterade jag en av sukelenterna i en lerkruka, som jag hade sedan innan. De två resterande planterade jag av återanvända fetaost-burkar.
Blev lite små stressigt nu på eftermiddagen då jag är påväg till skolan nu, så får bli fler bilder när jag är helt klar med placering!

Likes

Comments

Denna dagen har varit en riktigt härlig dag, fylld med massa mys & vackra saker. Jag åkte med min bonusmamma & bonussyster först till Majas café i Rengsjö där vi först tog en räkmacka sedan började vi att upptäcka vad som fanns på hyllorna. Slutade med att jag hittade brickor, som jag ska ställa mina temuggar på för att skydda bordet, sedan köpte jag även en jättefin makramé väggdekor.
På vägen hem stannade vi vid Mobackes som är en blomsterbutik men även lilla K som är ett caféet där. Vi tog en fikapaus för att sedan fortsätta att handla. Jag hittade en växt som jag såg på Instagram för ett tag sedan som jag blev så förtjust vilket var "elefantöra" även kallad pilea peperomioides (svår skrivet haha). Men även sukulenter. Kommer att visa bilder på det jag handlar när jag ställt iordning i lägenheten, istället får ni en bild från fikapausen på Mobackes!

Likes

Comments

Först åt jag pizza med ena halvan av familjen hemma hos min farmor & farfar. Sedan slutade det med en härlig glass-bjudning med en kär vän. Är så otroligt trött efter denna veckas jobb så känns guldvärt att få vara ledig imorgon.
Är även lyckligt lottad att min kärlek kommer hem ikväll, som jag längtat.

Likes

Comments

Fick tag på ännu några lerkrukor idag! Hoppas verkligen på att slutresultatet blir som jag tänkt mig med mina plantor i köksfönstret.
Fick även tag på dessa ljushållare för 10 kr styck. Önskar bara att jag kunde fö tag på allt jag vill ha med en gång!

Likes

Comments

Ikväll blev det middag hemma hos min pojkväns mamma & hennes familj för att jag sedan vinka av pojkvännen för hans kommande jobbvecka!

Åkte sedan till min pappa & åt middag med efterrätt. Men nu, nu står jag här i mitt kök & pysslar om mina gröna vänner halv elva på en söndagskväll. Då kan jag tacka mitt schema på hemtjänsten som ger mig en ledig måndag!

PS. Älskar att lyssna på lite lugnare låtar om kvällen & koppla bort mig från allt runt om & komma in i min egna bubbla!

Likes

Comments