Nu var det länge sedan jag lade ut något.. inte så lätt när man varken har något sim-kort eller wi-fi... Den 14:e februari lämnade vi Kuala Lumpur, Malaysia och begav oss till Singapore med buss! 5 tim senare var vi framme och checkade in på ett hostel i Chinatown. Hostels i Chinatown är ett hett tips om man vill ha lite billigare boende i Singapore! Vi hittade ett jättefräscht hostel med täcke precis som hemma! Lyxigt eller hur?

Anledningen till varför jag inte lagt ut någonting innan är för att vi bara stannade i Singapore i 3 nätter och 4 dagar så vi bestämde oss för att inte lägga pengar på något sim-kort och spara in lite pengar eftersom allt är så mycket dyrare där...???! Det enda vi fick nöja oss med var uruselt wi-fi som knappt gick att använda till att ringa hem.

I Singapore besökte vi bl.a. Madame Tussauds som verkligen var jätteroligt! Blev lite besviken dock om man jämför med Englands Madame Tussauds bara för att det finns så många flera vaxstatyer där! Men som sagt så var det kul ändå. En annan stor sevärdhet i Singapore var Universal Studios Singapore och gud vad kul det var! Slår Madame Tussauds alla dagar i veckan! Allt var så häftigt och bra gjort. Det bästa enligt mig måste ändå ha varit attraktionerna. De var verkligen så häftiga! ”Transformers” och ”The Mummie” attraktionerna är de största favoriterna! Just nu är vi på Bali, Indonesien men det tänker jag att jag skriver mer om i ett annat inlägg!

Hadeee

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I fredags förflyttade vi oss från Langkawi till Kuala Lumpur. Det var en stor skillnad jämfört mellan de ställena vi varit på innan. Allt eftersom vi beger oss mer söderut blir platserna vi besöker modernare. Nästa stopp kommer vara Singapore (som det ser ut nu i alla fall) vilket kommer blir det dyraste landet att besöka på hela resan.

Samma kväll som vi kom till Kuala Lumpur gick vi till de kända skyskraporna ”Twin Towers” även känt som ”Petronas Twin Towers”. Det var så fint! Sedan gick vi in till ett väldigt stort shoppingcenter som heter ”Suria KLCC”. Det var inte direkt ett shoppingcenter för backpackers. Väl inne fanns det affärer som Gucci, Chanel, YSL osv. Men i och med vår budget blev det kvällsmat på en ”billigare” pizza/pastarestaurang.

Utanför köpcentret finns det en känd ”fontän” som också var riktigt häftig. Typ lite som en vattenshow. Så fiiiint, verkligen!

Hadeeee

Likes

Comments

Langkawi har varit den mysigaste ön vi besökt hittills, enligt mig. Vi stannade på Langkawi i fem nätter och solade samt badade mestadels av dagarna och kollade på solnedgången. Det var verkligen såååå fint!

Vi besökte även ”Skybridge”, vilket är en känd bro som ligger högt uppe i luften. För att komma till bron måste man ta en linbana upp vid namn Cable Car, som har en sån sjuuuuk utsikt! Däremot fick vi stå 3 tim i kö pga vinden vilket var segt... men ändå värt det, för den här gången!
Lite mindre än femton minuter bort finns det ett mindre vattenfall som vi också besökte, vilket var så häftigt att se eftersom detta var första gången! Vet också att det kommer fler tillfällen längs resan, så ser fram emot det!

Hadeeee

Likes

Comments

Den 18:e januari började vår backpackresa till Asien. Från Arlanda, Stockholm flög vi till Bangkoks största flygplats Suvarnabhumi. Vi hade redan bokat ett hotellrum för tre nätter som inte alls såg ut som det gjorde på nätet. Inte den bästa starten direkt.. och värre blir det. Redan andra dagen blev en av oss magsjuk av gatumaten vi ätit på kvällen. Vi ville bara ta oss från Bangkok och börja vår ”riktiga” resa.

Vi bokade ganska snabbt där inpå ett flyg som skulle ta oss till Krabi. Därefter tog vi oss från Krabi till Koh Lanta med en s.k. minivan. Det första vi gjorde var att leta reda på ett hostel, vilket är en billigare version av ett hotell. Vi blev tipsade om hostelet Non la mer. Vilket enligt mig har varit det bästa hostellet på resan än så länge. I och med ö-luffandet blev resan bara bättre och bättre! Vi besökte även den s.k. festön, Koh Phi Phi och Koh Lipe.
Sedan åkte vi vidare mot Langkawi, en ö som tillhör Malaysia, men det kommer jag skriva mer om i ett annat inlägg.

Hadeeee

Likes

Comments

What?? Mitt första blogginlägg nååågonsin! Jag tänker att första inlägget kommer vara en kort presentation om mig själv och varför jag startade att blogga. Jag heter Ronya, är 19 år och bor i Tranås. Just nu är jag på en backpackerresa tillsammans med mina två bästa tjejkompisar i Asien, vilket är vad den här bloggen främst kommer handla om. Vi kommer vara borta i ca tre månaders tid och har redan varit i Thailand och ö-luffat.

I vanliga fall spenderar jag min tid på jobbet eller på att träna, samt att vara med min familj och mina vänner. Såklart kommer ni få veta mer om mig med tiden, om ni fortsätter läsa min blogg så att säga. Hoppas detta är något som intresserar er och att ni vill fortsätta läsa om min och mina kompisars resa när vi besöker de olika länderna i Asien.

Hadeeee

Likes

Comments