Hejsan! En liten uppdatering från Filippinerna 😄 Vi anlände för lite över 2 veckor sedan och har änsålänge varit så lärorikt och roligt, kan inte sätta i ord vad man har upplevt och skulle inte ha tid att berätta alla berättelser men en glimt in i vardagen kan jag ge😉

Första veckan bestod av besök till ett slumområde en 2 minuters promenad från vårt hus, vi gick från hus till hus och bad för folk. Under den här tiden var de många som bestämde sig för att bli kristen och många blev också helade från,feber,knä- och ryggskador och hjärtproblem. I slutet av veckan hade vi också open-air i slummen, där körde vi vittnesbörd,lovsång och predikan. Varje vecka ordnar vi också ungdomssamling, söndagsskola och bibelstudie vid vårt hus där vi varje gång predikar, delar vittnesbörd och lovsjunger.

Den här veckan,utöver det vanliga,besökte vi ett slumområde vid en soptipp, hela stadens sopor åker dit, så ni kan ju tänka er hur det stank. Det här var jobbigt för mig att se folk leva bland andra folks sopor, och dåliga förhållanden, svårt att hålla in tårarna. Men vi fick ändå sprida mycket glädje de dagarna vi var där och gav ut biblar,bön och mat.
förutom detta besökte vid också en skola där vi delade olika berättelser och lekte med barnen. Vi delade också ut varmt bröd och vatten åt föräldralösa gatubarn senare på kvällen. Vi besökte också ett ungdomsfängelse 2ggr denna vecka där vi igen bad, delade berättelser och vittnesbörd, hade också många som tog emot Jesus och kände heliga anden för första gången.

Annars då, laget mår bra, vi har limiterat wi-fi så vi har defenitivt kommit varandra nära, maten här är fantastiskt, folk behandlar oss som kändisar för att vi är vita (ansett vara väldigt attraktivt att vara vit) så har fått många komplimanger och tagit bilder med folk. Har också lärt mig att uppskatta tvättmaskiner och fungerande toaletter mycket mer ahhaha.

Tro det eller ej men det är varmare här än i Hawaii, våra kläder blir alltid genomdränkta med svett efter en dag ute i solen, som tur blir det kyligare mot kvällen och regnar och åskar oftast. Älskar hur enkelt folk lever här och hur högt de värderar familjen här, kommer inte vara svårt att spendera ytterligare 2 månader här. 

Glorystory:

Efter vi predikat i fängelset delade vi in oss i mindre grupper, där fick vi höra killarnas berättelser om hur de hamnade där.Träffade folk som var medlemmar i olika gäng,stulit,sålt knark,försökt mörda någon och mördat någon, alla där var under 18 när de gjorde brotten så de hamnade där och inte i ett riktigt fängelse. Otroligt vilka tragiska historier de hade, folk som levt på gatan hela deras liv, blivit misshandlade av föräldrar och blivit använda av olika gäng. En av  killarna tyckte jag stack ut från de andra ,han hette Alex, han uppträdde tufft och svarade knappt på mina frågor, förrän vi skulle åka iväg samlade vi ihop alla och bad för dem, under bönen kollade jag upp och såg att Alex betedde sig underligt, efter bönen sprang han upp till en av våra översättare och frågade vad det var som han hade känt medans vi bad, han hade blivit livrädd för att han aldrig känt nåt liknande, han blev nämligen uppfostrad i en katolsk kyrka och hade aldrig känt av helige anden på det sättet förut. Tyckte det var så fint, att fastän han spelade tuff så mötte ändå helige anden honom på det sättet.

Tack så mycket till alla som bett och skickat uppmuntran de senaste veckorna, det betyder så mycket!!

tack och hej! -Ronja

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är det endast 2 veckor tills vi åker iväg på vår missionsresa, de senaste månaderna här på Hawaii har varit så lärorika, man har verkligen mer ansvar när man är ledare, har varit stressigt roligt och svårt. Men nu börjar det lugna ner sig lite, har skickat in alla visan, bokat flygen, färdig med budgeten, håller ännu på att jobba med predikningar och småsaker som måste fixas innan vi far.

Har varit så roligt att se förändringen som skett i elevernas liv sedan de kom hit, otroligt hur mycket förändring kan ske på 3 månaders tid. Mellan allt program har jag lärt mig så mycket om mig själv och har vuxit i min tro ännu mer, är så otroligt tacksam att jag har fått möjligheten att göra det här, Gud är god.


Hur en vanlig vecka kan se ut.

böne ämnen:

-Att våra visan ska bli godkända och komma tillbakas i tid

-säker resa till Filippinerna

-Att vi ska ha få visdom och självsäkerhet när vi predikar i olika kyrkor och att vi ska veta vilken predikan som passar rätt till just den kyrkanOm du har några frågor alls eller något jag kan be om för dig kontakta mig gärna: ronja_snellman@hotmail.com ELLER via Facebook. :)

Likes

Comments

Får äntligen berätta att jag har fått möjligheten att leda ett team till Filippinerna i september i nästan 3 månader. Kommer leda laget med min co-leader Levi som var min ledare när jag gjorde min DTS för ett år sen. Vårt lag består av 5 tjejjer och 6 killar från olika delar av världen, har endast känt dem en vecka men har redan blivit goda vänner.

Är väldigt tacksam för den här möjligheten och ser framemot att få åka iväg. Vi kommer bo på ön Mindanao i staden Cagayan de oro, och jobba med YWAM basen där. Under vår tid där kommer vi bl.a. leda bibelstudier, predika i olika kyrkor, ungdomssamlingar och fängelser, jobba med både föräldralösa barn och gatubarn. Vi kommer också gå från hus till hus och hoppeligen åka till andra öar.

detta är mitt underbara lag:

(Vi skickar också ut 5 andra lag till Cambodia, Papua new guinea , Tyskland, Irland och Sydafrika.)

Annars så har vi just inlett vår andra vecka av lecture, denna vecka är det Pat Caven som undervisar på ämnet: father heart of God, så det ska bli spännande, absolut en av mina favoritveckor. Tusen tack till alla som läser, uppmuntrar ber och stöttar! Ni är guldvärda! Hoppas ni har en bra vecka. :)


Be gärna för:

-vishet i ledarskap till mig och Levi

-säkerhet för vårt lag i Fillipinerna, vi kommer nämligen bo 2h från en stad som ISIS tagit över.

-att de kommande veckorna skulle förbereda eleverna för allt de behöver inför missionsresan


Tack - Ronja

Vill du stötta min missionsresa till Philippinerna?

kontonummer: FI8811133500229824


Likes

Comments

Hejsan! Nu har två månader av staff training flugit förbi, har varit jobbigt, stressigt men väldigt lärorikt. Har också hunnit på många äventyr bl.a. hemliga vattenfall, roadtrips och hängt med de andra ledarna. Hann också fira 4th of July (USA's självständighetsdag) här för några dagar sen, älskar hur amerikanare firar högtider. Eleverna anlände för 2 dagar sen, 48st, är så otroligt taggad att se hur deras liv kommer att förändras under de kommande månaderna. Imorgon kör vi igång med lektioner och program, den här veckan ska Mike Brown och Francis Chan undervisa.

Här är några bilder från de senaste veckorna. :)

Är så otroligt tacksam att jag får vara här och leda de här ungdomarna, verkligen ett tillfälle för mig att växa i ledarskap och vägledning, Tack till alla som gör det möjligt! <3

Böneämnen:

-Att eleverna ska känna sig som hemma här, komma överens med rumskamrater, få vänner, känna sig säkra.

-Att jag och alla andra ledare ska få kraft och visdom att vägleda eleverna.

-För min vän Emily som just åkte iväg till Tyskland för att jobba med flyktingar.

Tack för att ni kikar in!

-Ronja

Likes

Comments

Nu är jag äntligen i mitt andra hem, Kailua-Kona Hawaii. Känns overkligt att vara tillbaka, var sorligt att lämna familj och vänner där hemma, men är så taggad att se vad Gud kommer att lära mig under den här perioden av mitt liv. Har under de senaste 2 veckorna bondat med alla ledare, haft lektioner på ledarskap och ledaskapstilar, lyssnat på podcastar, ringt upp elever och jobbat på budgeter. Har redan fått reda på vart jag ska åka på missionsresa i september, kan tyvärr inte berätta vart ännu, men kan säga att jag verkligen är taggad!! Tänkte bara jag skulle skriva ett kort blogginlägg för att ge lite livstecken haha :)


Galaterbrevet 1:10 Är det människor jag nu vill vinna för mig - eller Gud? söker jag vara människor till lags? Om jag ännu ville vara människor till lags skulle jag inte vara kristi tjänare.

Matteusvenageliet 6:33 sök först hand rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.

Matteusevangeliet 6:3-4

.

Det var allt för denhär gången! -Ronja

Vill du stöda min missionresa och mitt missionsarbete i Hawaii kontaka mig gärna via e-mail: ronja_snellman@hotmail.com eller ge direkt till mitt konto: FI8811133500229824

Likes

Comments

Jag tog studenten vid Jakobstads gymnasium våren 2016, jag hade redan bestämt mig för ett mellanår när jag gick på tvåan. Jag ville ut och resa! se världen, komma bort från lilla Finland och uppleva nya ställen och kulturer. Att tågluffa i Europa var det enda som snurrade runt i huvudet men kändes inte som det rätta valet just då. En dag kom min syster Pernilla hem och föreslog attt jag kunde göra en DTS (discipleship traning school) eller lärjungeskola med en missionsorganisation som heter YWAM (youth with a mission) eller ungdom med uppgift på svenska. Visste inte riktigt vad YWAM var, men min syster hade också gjort en DTS några år tidigare och hon berättade vad det gick ut på. YWAMs motto är "to know God and make him known" och det är precis var de gör, en DTS är ett 6 månaders program, de 3 första månaderna fokuserar man på att utveckla sin tro och lära känna Gud och den andra delen som också är 3 månader består av en missionsresa där man åker ut för att hjälpa människor och berätta om Gud. Det finns YWAM baser i över 130 länder och man kan välja att göra sin DTS var man vill. Jag valde Hawaii för just då trodde jag att det bara fann 3 YWAM baser, Sverige ,Hawaii och London.

Efter att funderat på det i några veckor så startade jag min applikation, efter dethär gick det snabbt! Några månader senare befann jag mig på Kronoby flygplats och vinkade av föräldrarna, hahha minns att i denhär stunden var det så overkligt, kunde inte fatta vart jag var påväg och att jag inte skulle få se mina vänner och familj på 6 månader.

Anlände till Kailua-kona Hawaii den 7 juli, allt var så spännande och varmt VÄLDIGT varmt... Jag blev upp plockad och anlände till skolan. Fast jag hade 32 timmars resande bakom mig och det var mitt i natten, var jag klarvaken, adrenalinet pumpade, och jag visste att dethär skulle bli olikt något annat jag gjort.

De första 3 månaderna var mindblowing, lärde mig så mycket om mig själv och Gud. Varje vecka kom nya personer som lärde ut olika ämnen och berättade deras vittnesbörd. Fick de mest fantastiska vänner under denhär tiden, man blev så nära så snabbt, när man åt,sov och gick igenom allt tillsammans.


Cole Gregsons foto.Efter 3 månader i hawaii skulle vi ut och missionera. Vi fick välja mellan 7 olika alternativ ,Papua new guinea,Cambodia,Germany/Greece, Ireland,Amsterdam,South Africa och Nepal. Vi delades in i teams på basis av vad vi valt för land.

Jag valde Amsterdam. Så vi åkte iväg, jag, 4 andra elever och 2 ledare. Efter en lång dag av resande befann vi oss i Amsterdam. Vi kände oss hungriga när vi kom fram YWAM basen så vi gick ut på jakt efter pizza i centrum, vips så hamnade vi mitt i röda distriktet, vi blev alla chockade, var så overkligt, jag menar vi hade alla sett dokumentärer och läst på om röda distriktet men det var en helt annan sak att se det i verkligheten. Det kryllade med män, ensamma, men också i stora grupper det gick fram och tillbaka längs gatorna förbi fönstren med de rödaskenet och de lättklädda kvinnorna. Det var verkligen sjukt! Att se män behandla dehär kvinnorna som objekt och de ville vara säker på att välja den bästa produkten för det var de enda dehär kvinnorna var för dem, produkter! som en köttbit från köttdisken. Kvinnorna var också indelade, ett kvarter med tyska kvinnor ett kvarter med spanska osv.

Det var en händelserik kväll och dethär var bara början. De nästa 3 månaderna i Amsterdam gick åt att hjälpa hemlösa,kvinnorna i fönstren,människor i Amsterdam och småprojekt runt om i staden. Min absoluta favoritstunder under veckan var när vi hjälpte hemlösa, 3 ggr per vecka erbjöd vi bön, mat kaffe, te och samtal, eftersom vi gjorde det så ofta så hann vi lära känna dem väldigt bra och fick höra deras historier, otroligt hur hemska och intressanta livs historier de hade. Under tiden vi var där fick vi se många fantastiska förändringar i deras liv. Var sorligt att lämna Amsterdam bakom oss och människorna vi lärde känna där, undrar hela tiden hur det går för dem, men som tur har Amsterdam basen flera fantastiska människor som jobbar som heltidsvolontärer och tar hand om kvinnorna och de hemlösa.


Ronja Snellmans foto.Vi lämnade Amsterdam och åkte tillbaks till Hawaii i 2 veckor för att träffa de andra teamen och berätta historier och gå igenom allt som hänt. det här var väldigt behövligt och skönt att slappna av efter många intensiva månader.

Nu har jag varit hemma i nästan 4 och en halv månad, jobbat, spenderat tid med familj och vänner och njutit av livet i underbara Finland. Har funderat mycket på vad jag ska göra nu men har beslutat mig för att.......(trumvirvel) ÅKA TILLBAKA TILL HAWAII ahahha. Jag ska alltså åka tillbaka till YWAM och staffa (vara ledare) för awaken DTS, det betyder att jag kommer spendera 5 månader i Hawaii och 3 månader på missionsresa (8 månader totalt.) och jag åker iväg om 2 veckor.

Förra gången jag var borta skrev jag uppdaterings e-mail som jag skickade ut åt folk som ville veta mer vad jag höll på med, men denna gång tänkte jag skriva blogg så det bli lättare för mig att skriva och för er att läsa.

Jag har klistrat in en länk som är en promo video för awaken DTS som jag kommer staffa. kolla gärna in den!


https://www.youtube.com/watch?v=sQxjFrnLZG8


Så hoppas ni vill föjla med mitt äventyr på andra sidan jordklotet! Om ni har några frågor om YWAM ellerom något annat kontakta mig gärna via Facebook eller via e-mail: ronja_snellman@hotmail.com

-Ronja
Likes

Comments