Jag ska vara ärlig..

Ja nu ska jag vara ärlig...

Bakom de glada, varma inläggen från min julvecka har det gömt sig en klump med ångest och 2 panikångestattacker.

Även om jag under självaste julafton kände att det var den mysigaste och lugnaste julafton på flera flera år. Så har jag inte mått bra.

Jul är för mig förknippat med magsjuka, jag tror det grundar sig i att det alltid var någon som inte följde med till julfirandena hos min farfar när jag var liten pga att den va magsjuk. Sen är det väl ingen hemlighet att vinterkräksjukan härjar mer på vintern liksom.

Men julen 2017 och 2018 var mina två enda jular utan panikångest, kan ni förstå, 2 små jular UTAN. Och jag trodde att det var det nya, att panikångest inte hörde julen till längre.

Men som vanligt kommer det som en käftsmäll efter allt man byggt upp, alla timmar man kämpat och alla tårar som runnit. Den är där igen.

Veckan innan julafton hade jag mycket ångest generellt varav en panikattack. Och visst har det varit mycket att göra det ska jag inte sticka under stolen med. Men så igår, när kalaset var över, sköljde en våg med panikångest över mig igen.

Svettningar, darrningar, magkramp, illamående, hyperventilation, gråt och så ett långt telefonsamtal till mamma. Mamma min mamma, vad vore jag utan dig <3 Tänk vad mycket tårar hon torkat, både fysiskt och genom ett telefonsamtal.

Det spelar ingen roll hur trygg jag är med någon annan, hur varma kramar någon annan ger. Ingen kan få ner mig på jorden mitt under en panikattack så som mamma kan. Evigt tacksam <3

Och stackars Axel, fick avsluta sin födelsedag med att torka tårar, hålla mig lugn och köra runt mig i bilen i 1,5 timme. Tacksam för alla nätter han ligger vaken med mig och min ångest. Tacksam för hur han släpper allt han håller på med så fort en panikångest sköljer in.

Mina två klippor i livet, Mamma och Axel <3


Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
ronjaskyllkvist
ronjaskyllkvist,
Kram❤️❤️
nouw.com/ronjaskyllkvist
Toril
Toril,
Finaste du ❤️ Usch vad hemskt och jobbigt det är, förstår dig precis och har också haft två panikångestattacker under julen av samma anledning. Så vet precis hur hemskt det är när man är i det, önskar jag var där så jag kunde krama dig. För det är ju det enda man vill ha när man är mitt i det ❤️ DU ÄR STARK, glöm aldrig det!
nouw.com/toril
ronjaskyllkvist
ronjaskyllkvist,
Men fina fina du, tack vad du är snäll❤️ Så ledsen att du också fått genomgå det, det är ju så hemskt så jag önskar att ingen människa någonsin behövde genomgå detta. Och alltid när man minst vill att de ska komma, då kommer det.. Massa kramar till dig fina tjejen ❤️
nouw.com/ronjaskyllkvist
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229