Hon är en Border Collie och Working Kelpie blandning som är för tillfället ca 7 månader. Hon är bestämd och lite envis så hon har kommit till rätt familj då vi har Chihuahuor som är också väldigt bestämda, hon är inte envis på ett dåligt sätt (bara ibland) hon är bara väldigt arbetsvillig och när man släpper ut henne på gården så springer hon direkt till agility hindren som står på gården och om jag har tränat henne några timmar innan och om banan står kvar så brukar hon köra själv samma bana som vi har tränat innan om jag inte kommer. Hon är väldigt glad och väääääldigt översocial om man säger så, hon älskar människor lite för mycket så hon hoppar gärna och viftar inte bara på svansen men med hela kroppen. För tillfället tränar jag endast agility med hon då jag brinner för sporten men mamma tränar lite lydnad med hon då hon är så arbetsvillig och fokuserar bra på uppgifterna som man ger henne. Hon är inte överdrivet mammig på någon så om jag ber någon köra lite agility med hon så följer hon gladligen med men matte är ändå roligast.

Uppfödaren sa att Ronja fick äta ur en egen tallrik då hon morrade åt dem andra valparna när det var matdags. Ronja skulle sitta i både mammas och mitt knä, det märktes att hon tyckte om oss och att det inte bara var vi som valde henne, hon valde oss med. Dagen då vi äntligen fick hämta henne var en solig och fin dag, vi skrev på papperna och äntligen var hon min, det märktes att hon inte hade åkt så mycket bil innan men vi satte oss i baksättet där hon somnade i mitt knä, vi stannade i Kälarne där jag och mamma åt våran sallad som vi tog med och där vi även tog den första bilden efter att hon officiellt var min.

Jag har haft en Cavalier King Charles Spaniel vid namn Lotta innan men vi var tvungen att ta bort henne år 2016 när hon var 4 år, då hon fick problem med både tarmar och mage. Jag hade bestämt mig att jag inte skulle ha någon blandras och att jag skulle leta efter en renrasig Border Collie tik som jag ville köra agility med, men så fick mamma ett samtal från hennes kompis om att en bekant till henne hade fått blandras valpar och sa att tiken var en Border Collie och hanen en Working Kelpie, mamma och jag bestämde oss för att vi kunde åka och titta på dem, så vi åkte mot Jämtland. När vi kom fram så såg vi en fårgård och inomhus var 5 st valpar på 4 veckor, 4 hanar och 1 tik. Föräldrarna var helt underbara och vi skojade och sa att vi skippar valparna och tar föräldrarna. Uppfödaren sa att dem ville behålla tiken själv men så sa vi att vi endast var ute efter en tik, dem tänkte lite på saken och sa att dem kunde ta en hane istället och vi kunde få tiken. När jag la mina ögon på Ronja för första gången så var jag helt såld och kände i hela kroppen att hon vill jag ha, vi tackade för besöket och kom tillbaka och hälsade på en vecka innan vi fick hämta henne.

Här är vårat lilla collage av bilder som vi tar en gång i månaden just för att det är roligt att se hur hon har vuxit och utvecklats varje månad.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments