Har planerat att skriva på bloggen nu i flera dagar men vet ej hur eller vad jag ska skriva...

Det jag kan säga om praktiken är att den är långtråkig- den kunde ha varit en dröm men det finns liksom en liten liten liten detalj som gör den så tråkig och det är språket. Hur ska jag som kan basic ord på spanska, kunna hjälpa en kund i en butik??? Min handledare säger också att det är det ända problemet...

Det jag gör är att komma dit 09:50, byter vatten och fyller på mat till djuren sen är jag klar- detta tar alltså max 30 minuter för mig att göra.
Sen resten av tiden (fram till kl 14 när siestan börjar) står jag bara där bredvid honom och kollar när han tar kunder och snackar Spanska med dom.

Vet ej hur jag ska lära mig spanska på såhär kort tid, eller den spanskan som behövs i en butik, för den har jag verkligen inte.. min handledare sa att när en kund kommer in så ställer de oftast frågor också så om jag inte kan förstå vad dom säger så blir det ju svårt...

Det har kommit in en kund på sex arbetsdagar som kunnat lite lite engelska som jag kunnat hjälpa lite halvt, känns inte så givande, jag vill ju liksom ta emot kunder och känna mig duktigt och som att jag vill vara där.

De jag har gjort hittills i butiken är att dammat, matat djur och så fick jag hjälpa till en snabbis att städa några burar.

Tänker inte ens börja mitt speech om hur djurens levnadsförhållanden är för då blir jag bara arg. Har fått höra och förklarat väldigt sorgliga saker som händer med djuren som ej får plats eller inte kan stanna kvar där.

Från negativ till positiv!!!

Fick hålla marsvinet igår haha, det var väl det ända roliga som hände egentligen, som alla andra måndagar så var denna seg som tusan.

Min handledare har varit med om massor i sitt liv och brukar alltid dra någon historia och jag brukar förstå ungefär hälften... men denna gång så kom vi in på ämnet flamingo dans, då hans dotter börjat på det, och så nämnde jag att vi antagligen skulle gå på någon show en helg. Han berättar att dansen kommer från Córdoba men att nästan ingen utövar den längre och att den nu används för att locka turister. Alltså ett smart sätt att tjäna pengar på tycker jag.

Nu när vi varit här i redan nio dagar så har vi hunnit gå vilse ganska många gånger och på så sätt sett mycket av blad annat gamla delen av staden. Sen så jobbar ju jag, James och Charlie på andra sidan stan(?), eller det tar iallafall ca 20-25 min att åka med buss- så vi får ju se lite mera på så sätt.
Något jag lagt märke till när man åker buss är att man är väldigt trevlig, oftast hälsar man på den man sätter sig bredvid och när man kommer till busshållplatsen om det sitter någon där. Den som väntat längst på bussen får kliva på först. Allt detta ovan har ju med respekt att göra, vilket vi visar för lite av i Sverige- tycker jag.

---

Nu imorse innan praktiken var vi på som en guidad tur och besökte Córdobas största och kändaste moské, vilket var coolt för om man googlar på Córdoba så är det bland annat den som kommer upp och nu har jag sett den irl (yeahhh), hade dock varit nice att vara mer vaken när vi gick dit men aaaajaaa.

Vet inte riktigt mera vad jag ska skriva här, har mest bara "klagomål" eller typ saker jag tycker dom måste förbättra om man tänker på min praktik.. jag vet att min handledare vill djuren väl men för mig räcker inte det, jag har liksom en vision om hur dom där stackars djuren kan eller ska ha det och sen så är verkligheten sådär tråkig:( Gör ont att se.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments