Har planerat att skriva på bloggen nu i flera dagar men vet ej hur eller vad jag ska skriva...

Det jag kan säga om praktiken är att den är långtråkig- den kunde ha varit en dröm men det finns liksom en liten liten liten detalj som gör den så tråkig och det är språket. Hur ska jag som kan basic ord på spanska, kunna hjälpa en kund i en butik??? Min handledare säger också att det är det ända problemet...

Det jag gör är att komma dit 09:50, byter vatten och fyller på mat till djuren sen är jag klar- detta tar alltså max 30 minuter för mig att göra.
Sen resten av tiden (fram till kl 14 när siestan börjar) står jag bara där bredvid honom och kollar när han tar kunder och snackar Spanska med dom.

Vet ej hur jag ska lära mig spanska på såhär kort tid, eller den spanskan som behövs i en butik, för den har jag verkligen inte.. min handledare sa att när en kund kommer in så ställer de oftast frågor också så om jag inte kan förstå vad dom säger så blir det ju svårt...

Det har kommit in en kund på sex arbetsdagar som kunnat lite lite engelska som jag kunnat hjälpa lite halvt, känns inte så givande, jag vill ju liksom ta emot kunder och känna mig duktigt och som att jag vill vara där.

De jag har gjort hittills i butiken är att dammat, matat djur och så fick jag hjälpa till en snabbis att städa några burar.

Tänker inte ens börja mitt speech om hur djurens levnadsförhållanden är för då blir jag bara arg. Har fått höra och förklarat väldigt sorgliga saker som händer med djuren som ej får plats eller inte kan stanna kvar där.

Från negativ till positiv!!!

Fick hålla marsvinet igår haha, det var väl det ända roliga som hände egentligen, som alla andra måndagar så var denna seg som tusan.

Min handledare har varit med om massor i sitt liv och brukar alltid dra någon historia och jag brukar förstå ungefär hälften... men denna gång så kom vi in på ämnet flamingo dans, då hans dotter börjat på det, och så nämnde jag att vi antagligen skulle gå på någon show en helg. Han berättar att dansen kommer från Córdoba men att nästan ingen utövar den längre och att den nu används för att locka turister. Alltså ett smart sätt att tjäna pengar på tycker jag.

Nu när vi varit här i redan nio dagar så har vi hunnit gå vilse ganska många gånger och på så sätt sett mycket av blad annat gamla delen av staden. Sen så jobbar ju jag, James och Charlie på andra sidan stan(?), eller det tar iallafall ca 20-25 min att åka med buss- så vi får ju se lite mera på så sätt.
Något jag lagt märke till när man åker buss är att man är väldigt trevlig, oftast hälsar man på den man sätter sig bredvid och när man kommer till busshållplatsen om det sitter någon där. Den som väntat längst på bussen får kliva på först. Allt detta ovan har ju med respekt att göra, vilket vi visar för lite av i Sverige- tycker jag.

---

Nu imorse innan praktiken var vi på som en guidad tur och besökte Córdobas största och kändaste moské, vilket var coolt för om man googlar på Córdoba så är det bland annat den som kommer upp och nu har jag sett den irl (yeahhh), hade dock varit nice att vara mer vaken när vi gick dit men aaaajaaa.

Vet inte riktigt mera vad jag ska skriva här, har mest bara "klagomål" eller typ saker jag tycker dom måste förbättra om man tänker på min praktik.. jag vet att min handledare vill djuren väl men för mig räcker inte det, jag har liksom en vision om hur dom där stackars djuren kan eller ska ha det och sen så är verkligheten sådär tråkig:( Gör ont att se.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna dagen började bra!

Jag och Charlie är duktiga och börjar dagen med en löprunda (yay) kl 08:00 på morgonen, vilket faktiskt var förvånansvärt skönt!

Efter frukosten rann tiden lite iväg och vi kom på att vi inte hämtat våra busskort, i det ögonblicket steg min puls väääldigt snabbt och högt.. Jag springer och hämtar busskortet som vi tre ska dela på och sedan går vi mot bussen, när vi närmar oss ser vi baksidan av en buss och såklart står det nummer 7, som då är den bussen vi ska med.. Vi springer fort som fan och hinner med den. Väl på bussen kommer vi på att vi inte vet om den går åt rätt håll så James frågar chauffören om vi är rätt.. men det var vi inte (såklart) så vi flyger av bussen och tillslut hittar vi rätt. Trots allt krångel så kommer ingen av oss sent till första dagen på praktiken,

Intrycket jag fått av min handledare kunde inte vara bättre, han verkar jätte mysig och snäll, lite tråkigt dock att han börjar med att berätta att han sålt affären och den nya ägaren verkar inte sååå himla insatt när det gäller djur utan bryr sig mera om kanske pengarna som är inblandade.. Han säger att det också är därför det knappt finns några djur i butiken- den nya ägaren vill köpa in djuren själv(?).. Aja ska inte dra några förhastade slutsatser, jag hoppas bara att han behandlar alla, inklusive djuren med respekt.

Nu när jag skriver ner detta så sitter jag på ett café jag blev skickad till av Juan(?), lite komiskt, han frågar mig via något översättningsprogram han har på datorn om jag vill äta frukost på caféet och jag säger nej tack men ändå insisterar han på att jag ska dit, så han följer mig dit ca två affärer ner från butiken, jag frågar honom hur lång rast jag får ta, 10 minuter frågar jag, som svar rycker han bara på axlarna och säger så länge du vill ta och skrattar! Älskar honom hah, inte nog med att han är chill så bjuder han på frukost också, bästa.

---

Fortsätter detta inlägget såhär sent på kvällen för att se om mina åsikter om dagen ändrats, och det har dom faktiskt.. Känner mig helt slut i huvudet och hatar redan att ha siesta, känner att det inte riktigt är något för mig. Jag jobbar hellre en hel dag och slutar vid kl 15-16 istället för med siesta kl 19 eller senare...

Tänker ändå nu när jag skriver detta att jag är fett negativ och borde ge de lite mera tid haha men aja det är sån jag är :P

Hoppas ni har det nice hemma i Sverige, hörde att det snöat hah. Hörs på fredag!..

Likes

Comments

Heeej
Nu är det dags!!!
Nu är vi på Arlanda och ska checka in alla väskor, äntligen! Tagga flyga i 4 timmar utan internet woop. Planet går inte förrns om någon timma så vi ska väl gå och köpa något att äta och dricka på planet..

Hörs om någon dag eller två.. Adios amigos

Likes

Comments

Hej alla mina vänner!

Nu på Söndag är det dags för mig att åka på praktik i Spanien!

Jag kommer att göra min praktik i staden Cordoba som ligger ca två timmar från Malaga med bil. Vi är nio stycken från klassen som ska åka och vi alla ska bo tillsammans i ett studenthem. Det känns as kul att åka tillsammans med klassen såhär precis innan studenten!

Eftersom att jag är besatt av djur så ska jag såklart praktisera i en djurbutik! Butiken heter Vida Mascota och ligger centralt i den lilla staden, den verkar liten och mysig! Det ska bli as kul att se hur man tänker i Spanien, att få se skillnader i hur man arbetar, hur man ser på djur och hur man bemöter kunder.

Jag hoppas på att kunna få se mycket mera av Spanien, alltså det man kanske inte ser som turist. Eftersom att jag kommer att bo inåt i landet så hoppas jag att se och uppleva hur det verkligen är att bo där.

Vi är ett gäng som kommer att åka till olika städer och uppleva olika sevärdheter under fem veckor framåt! Hoppas att min resa kommer att inspirera många till att våga praktisera utomlands.
Likes

Comments