Ronja Louise Byström

Varje år, varje påsk sen så länge jag kan minnas har jag varit i min stuga i Holmträsk. Där står alltid skoter och fiske på schemat på dagarna och på kvällarna spelar vi spel och myser. I år hade vi fisketävling med angeldon och nej, jag visste inte heller vad det ordet betydde först, men det är iaf då man fiskar med sånadär på bilden och har småfisk som bete. Målet var att fiska gädda men vi fick också aborrar och faktiskt så är det här första året som det var kul att fiska. Jag brukar inte gilla att fiska men det var mer spännande att fiska med angeldon + så fick vi en heldel napp. Vädret var också riktigt härligt och jag fick lite färg i ansiktet,så det var verkligen en kanon-helg. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Vaknade halv 6 imorse och kunde verkligen inte somna om, var riktigt pigg konstigt nog. Så jag låg mest i sängen och väntade på att minutrarna skulle gå. Ungefär runt 7 klev jag upp och fixade mig innan jag åkte till skolan för en enda lektion. När jag kom dit fick jag reda på att läraren är hemma och vabbar, vilket betyder att jag skulle kunnat stanna hemma och varit ledig hela dagen. Men aja, det va bara att åka hem igen och just nu funderar jag på att sova en stund, blev plötsligt väldigt trött haha! Senare åker jag, Carl och pappa till vår stuga och blir där till på söndag. Det känns verkligen såå skönt med lov!! Vad ska ni göra på lovet?

Likes

Comments

Firades av mina fina vänner på Olles med middag och efter det bio igår! Så tacksam över att ha dom i mitt liv och det var så kul att alla var med, en superfin present! Maten var supergod, filmen var sådär men att vi var själva i biosalongen vägde upp det. Behöver fler såna kvällar där vi är allihopa, går alldeles för länge mellan gångerna!

Likes

Comments

Igår firades jag och pappa eftersom vi fyller år efter varandra. Jag fyller år imorgon och han idag, känns inte speciellt kul att fylla 19 men att få äta smörgåstårta är alltid en favorit! Åt huuur mycke som helst och det var såå gott. Är alltid roligt att träffa alla släktingar så även om 19 är en tråkig ålder är det ändå kul att fylla år hihi

Likes

Comments

Igår delade jag och Carl på den här godingen. Den blev tyvärr inte en favorit, half baked är fortfarande godast! Men den var helt klart god, jag hade nog bara för stora förhoppningar på den då jag älskar oreo glass så den blev lite av en flopp... Så är ni half baked älskare som mig så går ni inte miste om något ifall ni inte testar den!

Likes

Comments

Har du inte köpt din studentmössa än? Om svaret är nej så ska du titta hit! Jag har nämligen fått en rabattkod på 20% till er på ABC:s studentmössor. Om ni beställer nu i helgen kommer mössan ungefär runt valborg och sen är det ju ungefär bara en månad kvar till studenten. Vill ni bli lika förälskade i er studentmössa som jag så rekommenderar jag verkligen er att köpa därifrån. Så använd koden: ABCBLOG20 för att få härliga 20% rabatt på er mössa! 

OBS detta är inte ett sponsrat inlägg.

Likes

Comments

ÄNTLIGEN fredag! En känsla som cirka alla känner just nu. Det är verkligen något speciellt med fredagar, även om jag gått runt och varit less hela dagen och för det mesta känt mig som den här elefanten. Har inte riktigt haft energin för att orka bry mig om någonting idag, utan ville bara vända mig om och ignorera allt. Det har varit en lång och dryg vecka, nästan som en käftsmäll tillbaka till verkligheten, så jag är inte riktigt on top kan man säga. Men att jag slutade 14:00 istället för 15:30 gjorde dagen lättare. Ikväll ska jag mysa med Carl och sen väntas det jobb både lördag och söndag. Så är inte ens ledig i helgen, men det känns ändå bättre än att vara i skolan.

Likes

Comments

Pros and cons med resan

Tänkte runda av alla inlägg om resan med vad som varit bra och vad som varit mindre bra, pros and cons helt enkelt! Ska försöka komma i fas med bloggandet nu eftersom jag verkligen har saknat att skriva av mig, men jag har samtidigt känt att jag måste bli klar med "rese-inläggen" innan. Så även om jag har mycket mer bilder att visa och mer att skriva om så får det här inlägget sätta punkt så länge. De kommer troligtvis upp något inlägg senare om Sri Lanka, någon regnig kväll då jag sitter och drömmer mig tillbaka (även om det händer ca varje dag, oavsett väder).

+

+ Resan blev bättre än mina förväntningar.

+ Suget efter att se världen växte och jag har hittat mitt sätt att resa.

+ Att jag har fått se så många olika djur (ni som känner mig vet att jag är en riktig djur-älskare).

+ Att jag klarade mig från myggbett till de två sista dagarna.

+ Att jag har lärt mig så mycket och jag tror att den här resan kommer hjälpa mig att växa mot den människa jag vill vara.

+ Att jag har fått träffa fantastiska människor och mindre bra människor, men alla möten är viktiga.

+ Mina bekanta 32 klasskompisar blev 32 kompisar.

+ Jag har fått ytterligare perspektiv på livet.

.... Ja, det positiva kan jag fortsätta med i en evighet så jag stoppar här.


-

- Mina ben blev uppätna av mygg.

- Jag blev inte brun, typ alls (även om jag inte hade jättehöga förväntningar på det, men ändå).

- Jag blev förkyld av air conditionen på första hotellet. Andra kvällen hade jag feber och sen hostade jag mig igenom resten av resan.

- Småbråk om ingenting bara för att alla var så extremt hungriga.

Likes

Comments

Dagarna på skolan slog verkligen allt! Det var så otroligt roligt och lärorikt att få komma dit och hälsa på. Jag älskar verkligen att träffa nya människor och något som jag också älskar precis lika mycket är att lära mig om andra kulturer, och det fick jag verkligen de dagarna. Alla var så glada och de yngre barnen var så lekfulla och det var så kul att göra något tillsammans.

Tjejen på bilden längst ner heter Wathsala och var väldigt nyfiken och framåt, en riktig busunge som verkligen inte alls var blyg. Hon lånade min kamera och gick runt och fotade en stund, så några av bilderna här ovan är faktiskt tagna av henne, en riktig naturbegåvning! De här dagarna gjorde verkligen intryck på mig och jag önskar att jag kunde åka dit fler gånger och lära känna dem mer. Blödig som jag är fick jag såklart tårar i ögonen då vi skulle åka där ifrån. Hade jag fått välja hade jag velat vara där fler dagar. Helt klart resans hödpunkt! 

Likes

Comments

Två hotell och två nätter senare var det dax för safari i Udawalawe national park. Det var första gången jag var på safari och efteråt kunde jag känna hur överansträngda mina ögon var av allt tittande, för jag blinkade knappt en enda gång. Det var helt fantastiskt att få se vilda elefanter och att se påfågeln var också en höjdpunkt under dagen. Jag är så glad att jag tog med mig mitt 75-300mm objektiv, annars hade jag omöjligt fått såhär bra bilder! Alla djur var faktiskt väldigt nära (förutom örnen som sitter i sitt bo i trädet), så jag hade verkligen inte på full zoom på alla. Men närbilderna hade inte funnits utan objektivet (eller ja, ingen av bilderna hade sett ut som de gör). Så är ni som jag och tycker om att fota och ska på t.ex. safari så är det absolut värt att köpa/ ta med sig ett sånt objektiv.

Likes

Comments