att våga utmana sig själv

Efter min depression för strax 2år sen har jag lärt mig att hantera ångest och mitt humör framförallt. Jag har som ”hittat mig själv”.

Ihelgen gick jag nog igenom alla känslor som finns. Känslor man inte känner vardagligen. Att knyta nya kontakter under ett konvent med ca 100 pers och inte känna någon. Att stå framför alla och debattera om ett känsligt ämne dessutom prata inför folk för första gången.


Jag har haft en stor klump i magen 3veckor innan detta. Jag var så nervös inför detta. Jag ville verkligen inte göra bort mig jag har aldrig pratat med såhär många personer under samma helg.


Att komma från en golfbana där jag står för mig själv och nöta golfbollar kontinuerligt till att tala inför folk. Direkt när någon kom för att prata med mig på golfbanan var det andligen min tränare eller pappa som tog ordet. Men enbart prata vi om golf som jag redan har pratat om 100 olika gånger.


Under helgen gick vi igenom motioner under lördagen. Jag förstod ingenting i början. Blocket innan min motion skulle presenteras börjar jag kallsvettas, skaka och bli riktigt nervös.

Jag börja förstå att jag skulle stå inför 100 personer och hålla tal/debatt (för första gången).


Ordförande sa mitt namn att jag skulle börja göra mig redo att gå upp. Där stod jag nedanför trappan skakade, nervös, panikångest.

Jag gick upp för trappan tackade ordet herr ordförande. Jag trodde jag skulle svimma av, jag har inte talsvårigheter. Jag försökte göra mitt bästa, jag visste vad jag stod för.


Efter jag talade gick jag in på toan o höll på o gråta, jag undrade vad jag hade gjort. Mitt adrenalin var de absolut värsta jag har varit med om. De pumpade så hårt.

Senare under middagen fick jag jätte mycket beröm och folk verkligen snackade med mig. Vilket gjorde mig så glad. Mitt adrenalin var fortfarande på top flera timmar efteråt.


Min enda tänkte var ”gör inte bort dig” senare under middagen. Där står en stressad, nervös adrenalin pumpande tjej som pratar utan knappt hjärnan är inkopplad. Kändes som att jag var packad när jag pratade. Haha undra hur många jag skämde ut mig för och valde helt fel ordval.


När kvällen var slut fick jag ännu mer ångest. Undrade vad jag hade gjort, vad jag hade sagt. Jag bröt ihop totalt 2 på natten. MEN jag dog inte. Jag gjorde mitt bästa.


Nu är det värsta över någongång måste vara den första det kallar jag att utmana sig själv


  • Hälsa

Gillar

Kommentarer

elinm
elinm,
Så grymt att du gjorde det! 😊
nouw.com/elinm
RonjaKullinger
RonjaKullinger,
mariakosmala
mariakosmala,
nu har du övervunnit den största gränsen! bra jobbat!
nouw.com/mariakosmala
RonjaKullinger
RonjaKullinger,