Header

Jag är en människa som tänker och analyserar minsta lilla. Hur jag har uppfört mig, vad jag hade kunnat göra annorlunda och hur det isåfall hade blivit. Hur saker och ting kommer att ske, när det kommer att ske eller vad som händer ifall det inte sker.

Mitt jobb är inte riktigt raketforskning, jag behöver ytterst sällan behöva anstränga hjärnan. Vilket leder till att jag går i ett halvt dygn och enbart analyserar allting. Jag försöker dämpa mina tankar genom att lyssna på musik eller radio, men vad ska jag göra när det inte hjälper?

Jag skulle vilja påstå att det till mestadels är positivt att jag har så pass mycket tid på mig att kunna reflektera över mig själv. Att kunna backa ett eller två steg för att försöka förstå hur människor i min omgivning ser på mig och utifrån det jobba på mina brister.

Jag har lyckats jobba upp mitt självkänsla så pass mycket att jag inte blir ledsen över att tänka på mina brister, snarare motiverad till att bli en bättre människa. För två-tre år sedan var allt jag kunde tänka på vilken dålig människa jag ansåg mig själv vara. Jag är glad att jag jobbat mig ifrån det.

Många kan inte skillnaden på självkänsla och självförtroende och felanvänder självförtroende alldeles för mycket.
Så självkänsla är hur du uppfattar dig själv, om du tycker du är attraktiv, god människa, rolig etc.
Självförtroende handlar om prestation, om du tror att du kommer klara av saker på ett ungefär.

Men för att återkomma, de stunder min telefon går ur laddning eller andra komplikationer uppstår som gör att jag inte kan lyssna på något blir det mer jobbigt. Då är det bara jag, mina tankar och mitt simpla jobb. De stundera sker sällan, men när de väl gör det är det som att allt kommer på en och samma gång.

När jag fick dessa bakslag för några år sen, då det skedde betydligt oftare, gjorde jag oftast dåliga grejer. Vilket blev som en ond cirkel, för när jag gjorde dåliga handlingar blev jag mer osäker och instabil.

Enligt mig är nyckeln till att vara en god människa förmågan att kunna sätta sig in i andras situationer. På så sätt har du oftast mer förståelse i andras handlingar. Världen är full av dessa människor, men om du inte hittar någon, så var den människan. Efter att jag började ha mer förståelse i andra människor kändes det mesta inte lika ologiskt längre, antog att de flesta människor har en anledning till att de gör som de gör. Det är självklart ingen ursäkt till att folk är rövhattar.

Okej så grejen med detta inlägget var att jag ville förmedla att alla människor har brister de måste jobba på, och jobba på dem förfan! Det är enbart du som kan göra dig själv bättre. Man måste sätta sig in i andras situationer för att bli en bättre människa. Börja med det. Då kommer du ba mer förståelse för människor i nöd, sorg eller även lycka.

Mycket osammanhängande inlägg men hade alldeles för mycket tankar och ville bara skriva det fort så jag inte glömde. Ha en fin fredag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är det ens lagligt att det ska vara såhär mycket snö? Men antar att det bevisar att vi inte har några miljöproblem..

Idag skulle teknikern komma till mig men av någon anledning så dog min mobil så vaknade varken av alarmet eller att teknikern ringde. Bra där. Bra dag. Så har legat och sörjt i min säng hela dagen..

Det är total tågkaos idag också på grund av snön och ban-arbete. Någon ängel hade skottat en väg till bussen så slapp kliva i snön. Men har kunnat ta mig till jobb idag i alla fall. Eller ja, är påväg dit nu, blir säkert lite sen men kan inte hjälpas. Så ska jobba hela natten. Hoppas ni får en trevlig kväll! Tjingeling!

  • 24 Readers

Likes

Comments

Jag tycker det är intressant hur jag var jättesjuk för tre dagar sen men nu är jag helt frisk igen. Lönt! Var tvungen att sjuka mig från jobb en dag, helt i onödan!

Jag har haft en..smått irriterande dag. Det snöar som ini helvete här i Kristianstad. Vaknade vid nio av att en jobb-läkare ringde och frågade hur jag mådde. Tog bussen till Vä, and oh boy! Snö i MÄNGDER! Jag visste inte vad som var trottoar och väg. Jag gissade hejvilt. Har nog halkat till fler gånger idag än vad jag gjort de senaste två åren. När jag halkar till så tjuter jag dessutom ett halvhögt "ooouu" utan att jag ens tänker på det. Men skulle gissa på att de flesta gör det, hoppas jag..

När jag väl hämtat mitt modem så tog jag bussen till Osby och hängde där med Annika en stund. Alltid skönt att prata ur sig, fantastiska kvinna. Blev körd till min gamla gymnasieskola och hälsade på (igen..).

Fattar ni vilka drivor det är här?! Gick hem i bäckmörker för min telefon var urladdad, i skyhöga drivor! Gick och svor för mig själv. Nu ska jag i alla fall äta lite klyftpotatis och sen nannar jag nog gott. God natt på er!

  • 25 Readers

Likes

Comments

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till? Leilani!! Min kollega heter det och tycker namnet är superfint.

2. Vad kan du verkligen INTE äta? Eh, bortsett från kött så kan jag verkligen inte äta kikärtor..

3. Vilken var den senaste filmen du såg? The theory of everything.

4. Har du bra självförtroende? Jag är nöjd med hur jag ser ut men har ibland svårt att tro på att jag klarar saker.

5. Äger du en onepiece? Svar nej.

6. Röker eller snusar du? Röker isf bara på fest.

7. Beskriv ditt drömutseende. Skulle väl vara trevligt att vara lite mer fit kanske.

8. Någon du har kysst. Mitt ex lol

9. Den du saknar. Min syrra, alltid!

10. Den du senast sov över hos. Kristoffer tror jag

11. Vem skrev du senast med på Facebook? Filip

12. Är du nöjd med din profilbild på Facebook? Visst

13. Vad väljer du, godis eller chips? Chips tack

14. Har du rykten efter dig? Mycket tveksamt.

15. Din absolut sämsta egenskap? Dåligt självförtroende samt för snäll för mitt eget bästa.

16. Din bästa egenskap? Omtänksam jävel

17. En låt du är beroende av just nu. Mando Diao-Dance with somebody

18. Vad stod det i ditt senaste inkomna sms? "❤"

19. Kan man vara vän med sitt ex? Ja, det tror jag.

20. Har du kysst en kompis? Svar ja

21. Vad är din åsikt om droger/folk som tar droger? Folk får göra som de själva behagar

22. Har du provat på droger någongång? Tja

23. Vad vill du bli när du blir stor? You tell me

24. Hade du kunnat ha distansförhållande? Ja

25. Vad handlade din senaste dröm om? Det minns jag dessvärre inte men jag vet i alla fall att det var en mardröm.

26. Vad väger du? Är du nöjd med det? Runt 79-80, jag är inte så fixerad vid vikt längre så.

27. Hur lång är du? Är du nöjd med det? 168 centimeter. Ja, jobbigt när man promenerar med långa människor dock.

28. Vilken är den bästa svenska filmen? Ondskan.

29. De bästa svenska skådespelarna? My fake ass friends, lol skoja, ingen aning.

30. Vilken väljer du, Harry Potter eller Twilight? Harre Potta

31. Ditt humör för tillfället? Irriterad för att jag är hostig.

32. Snyggaste manliga kändis? Zac Efron eller young DiCaprio.

33. Accepterar du okända som vänner på Facebook? Svar nej

34. Vem kramade du senast? Kristoffer

35. Vem träffade du senast? Mina kollegor

36. Är du kär just nu? Bra fråga

37. Någon du vill träffa. Filip!

38. När grät du senast? Oj! Julafton tror jag.

39. Sminkar du dig varje dag? Nej, verkligen inte.

40. Vem är du mest lik, mamma eller pappa? Det har jag ingen uppfattning om

41. Den bästa bloggen? ..min?

  • 29 Readers

Likes

Comments

Nu har jag varit sjuk jobbigt tätt inpå varandra. Sjuksköterskan sa att jag nog bara har haft otur så får hoppas att hon har rätt. Hur som helst så på grund av mina tätt-in-på sjukanmälningar så ska jag på ett...rehabmöte med chefen & en läkare? Trodde inte det existerade men jag tycker det är fint att de bryr sig om sina anställda så pass.

Men hur mycket ska jag ens berätta i detta möte? Jag ska prata om min hälsa och relationer förstod jag det som. För att de ska se ifall det ligger något bakom att jag har varit sjuk. Tycker förövrigt att det är sjukt svårt att ta hand om sig själv när nan bor helt ensam, att äta ordentligt, sova, få frisk luft etc. Frisk luft-biten blir nog garanterat bättre när det inte är istid utanför. Resten får jag väl föröska pusha mig själv till.

Har hur som helst gjort sjukt mycket soppa idag, så det lär väl räcka i i alla fall 2 dagar. Kände mig lite pigg nu så jag tog tillfället i akt och fixade. Vet ju inte om jag kommer må sämre imorgon.

Idag är det förresten Samernas nationaldag! Viktigt minoritetsfolk som ofta glöms bort. Grattis till alla samer idag alltså.

Nu ska jag kolla på dokumentär och äta min soppa. Tjingelingding!

  • 27 Readers

Likes

Comments

Gissa vem som har blivit sjuk igen? This gal.

Hemsk natt må jag säga. Karma bet mig i röven när jag satt och skröt i personalrummet över att jag aldrig fått torka spyor. Tågen såg förjäkliga ut inatt, var dessutom sjuk. Så när jobbpasset var slut sa jag åt teamleadern att jag inte kommer kunna komma in inatt vilket han verkligen såg ut att förstå. Jag såg helt dåsig ut och hade rödspränga ögon.

Mitt första tåg hem gick inte förrän vid 10 och vi slutade vid halv sju. Så jag låg och vilade på soffan tills jag kunde ta mig hem. Min fina kollega hämtade täcke åt mig och släkte ner i lokalen. Mina kollegor är verkligen helt fantastiska.

Det enda jag vill just nu är att jag blir frisk tills på söndag när jag ska till Mariestad. Vill inte skjuta upp det.

  • 33 Readers

Likes

Comments