Ligger i soffan o glor på Soth park, ett av de bästa som finns ;-) Men det var egentligen inte tänkt så. Hade tänkt att jag skulle cykla, men, sov lite för länge samt att något jävelskap hände med foten innan, tror det är en nerv i kläm... Hopplöst :-P Börjar bli bättre nu iaf, så ska nock kunna ge järnet på jobbet imon ;-) ska köra haldex hela dagen, skulle egentligen kört maskiner men där var ingen massa hemma till just dom detaljerna som skulle köras :-P

Här om đagen slängde jag ett meddelande till bandit rock, önskade en låt, och idag fick jag höra den! Dom nämnde mitt namn och vad jag hade skrivit till dom, så gick inte o missa :3 Tur jag lyssnade på radio idag!! Självklart önska jag en av mina favvo låtar med Three days grace - I am machine
Bra ös i den ;-)
Dock lite sent på de xD

Vill baka semlor till jobbet, xd Varför får jag bara idéer som är jobbiga? Haha
Får väll se, kan ju göra mini semlor ^^

Life's Hard...


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

so freakin' bored, så får väll ge mig själv en spark i röven och skriva här.

Ja, jag har tråkigt, och jag har inte Comedy Central på min tv :-( Får nöja mig med Ridiculousness på MTV o 4 chihuahuaor o kela med.

Imon ska jag göra en jävla massa kladdkakor.

Jag har börjat kolla lite lägenheter, känns lockande att flytta, men jag är ganska kräsen. Men här e de 3 jag kikat lite på :3
Bara de att jag inte vill bo själv, även om jag gillar att va själv. Att jag inte vill va själv handlar mkt om min panik ångest, känns tryggare att ha någon i närheten då :-P

Detta året ska jag gå ner 20 kg. Måste skärpa mig, kan inte gå o va såhär fet när jag dessutom har jävligt ont i fötterna :-P
Men lär behöva en operation till, jag e så jävla säker på de.

Nej nu ska jag kela med Pellé <3


Likes

Comments

När jag gick i 7an fick jag diagnoserna Asperger och ADHD. Denna artikel är så jävla bra skriven. Så jag kopierade den. O jag känner igen mig till 100 %

Det är fakta att en person med ADHD/ADD är svår att älska. Du vet aldrig vad du ska säga. Det är som att vandra omkring på ett minfält. Du smyger omkring, osäker på vilket steg (eller ord) som kommer vara den som sätter igång en explosion av känslor. Det är något du försöker undvika.

Människor som har ADHD/ADD är lidande. Livet är mycket svårare för dom än en "vanlig" person. 
Allting är mycket intensivare förstorat. Deras genialiska hjärnor är ständigt på högvarv, skapar, ritar, tänker och vilar aldrig. Tänk hur det skulle kännas att ha en karusell i ditt huvud som aldrig slutar snurra.

Allt från känslomässiga utbrott till extrema motsatser; ADHD/ADD visar på många beteenden som kan förstöra en relation. ADHD/ADD är ett mystiskt tillstånd som består av motsatser och extrema svängar. Till exempel, när det kommer till koncentration så kan inte personer med ADHD/ADD koncentrera sig när dom är emotionella eller när deras tankar är distraherade. Men, när dom är intresserade i ett speciellt ämne så blir dom insatta så djupt att det är svårt att dra upp dom igen. Att starta ett projekt är en utmaning, men att stoppa det är ännu svårare.

Äkta kärlek ovillkorlig, men ADHD/ADD sätter dig i situationer som testar dina gränser för kärlek. Det spelar ingen roll om det är ditt barn, pojkvän, flickvän, make/maka eller fästmö/fästman, ADHD/ADD testar varenda relation. Det bästa sättet för att skapa fred i båda era liv är att lära er ett nytt synsätt på att hantera den emotionella berg-och-dalbanan som ADHD/ADD skapar varje dag.

Att förstå hur en person med ADHD/ADD känner kommer hjälpa dig att bli mer tålmodig, tolerant, ge mer medkänsla och vara mer kärleksfull. Era förhållanden kommer bli mer trivsam och fridfull. 
Det här är vad som händer i huvudet på en person med ADHD/ADD.

1. Dom har en hjärna som går på högvarv.
ADHD/ADD-hjärnan stannar inte. Det finns ingen av/på-knapp. Det finns inga bromsar. Det är en börda som du måste lära dig hantera.

2. Dom lyssnar men tar inte vad som sägs.
En person med ADHD/ADD kommer att titta på dig, höra vad du säger och se dina läppar röra på sig. Men efter de fem första orden har deras tankar redan flugit iväg. Dom kan fortfarande höra dig prata, men deras tankar är uppe bland molnen. Istället tänker dom nu på hur dina läppar rör sig eller hur din frisyr ser rufsig ut.

3. Dom har svårt att göra klart en uppgift.
Istället för att hålla fokus på vad som är framför dom så kommer personer med ADHD/ADD istället titta på färgerna i tavlan som hänger på väggen. Det är som att vandra omkring i en labyrint, dom börjar gå åt ett håll men fortsätter hela tiden ändra riktning för att hitta vägen ut.

4. Dom får lätt ångest.
Eftersom dom är djupa tänkare är dom extra känsliga för vad som än händer omkring dom. Att vara i en lyhörd restaurang kan låta som att du står längst framme vid scenen på en Metallica-konsert. En liten ledsam nyhet kan skicka iväg dom i raketfart mot "Jorden kommer gå under"-tänket.

5. Dom kan inte koncentrera sig när dom är känslosamma. 
Om det är något oroligt som händer, eller om dom är upprörda kan inte en person med ADHD/ADD tänka på någonting annat. Det här försvårar koncentrationen på jobbet, i konversationen och sociala situationer till det omöjliga.

6. Dom kan koncentrera sig för djupt.
När dörrarna till hjärnan öppnar sig dyker personen med ADHD/ADD in alldeles för snabbt och alldeles för djupt in i det stora havet.

7. Dom har svårt att pausa/avsluta en uppgift när dom är i sin koncentrations-bubbla.
Och under vattnet stannar dom i flera timmar. Inte ens när syret tar slut kommer dom upp om dom njuter av utsikten. 

8. Dom kan inte styra sina känslor.
För en person med ADHD/ADD så flyger deras känslor ute i det fria, långt bortom gränser och dom kan inte tämjas. Taggtrådarna som är virade runt deras geniala hjärnor gör att tankar och känslor är svåra att hantera. Dom behöver extra tid för att få igång systemet och få det att fungera ordentligt.

9. Deras intensiva känsloutbrott är svåra att reglera. 
Eftersom dom är impulsiva och säger precis vad dom tänker händer det ofta att dom säger saker dom ångrar senare. Det är nästan omöjligt för dom att redigera orden innan dom kommer ut.

10. Dom har socialfobi.
Att känna sig obekväm för man är vetandes om att man inte är som alla andra gör att personer med ADHD/ADD ofta känner sig osäkra i sociala situationer. Dom är rädda att dom kommer säga något dumt eller reagera olämpligt. Att hålla tillbaka känns tryggare.

11. Dom är djupt instinktiva.
För personer med ADHD/ADD är ytan en osynlig utsida som dom tränger sig igenom. Dom ser bortom det. Det här är den mest angenäma aspekten av ADHD/ADD. Den här inspirerande egenskapen är vad som skapar genier. Uppfinnare, konstnärer, musiker och författare är alla drivna inom den här egenskapen. 

12. Dom tänker utanför ramarna.
En annan underbar aspekt av ADHD/ADD är att just för dom tänker annorlunda, kan deras abstrakta hjärnor se lösningar till problem som den konkreta tänkaren inte kan se.

13. Dom är otåliga och rastlösa.
Lättirriterade, viljan att saker ska hända hela tiden och på en gång och att dom konstant pillrar på telefonerna, snurrar en hårslinga runt fingret eller skakar deras ben upp och ner; en person med ADHD/ADD behöver konstant rörelse. Det är en lugnande aktivitet för dom.

14. Dom är fysiskt känsliga. 
Pennor känns tunga i deras händer. Olika material på kläder som andra människor inte skulle reagera på kan kännas stickande. Sängar är ojämna. Mat kan ha så många olika texturer du aldrig kan gissa. Precis som Prinsessan på Ärten så kan dom känna en ärta under 20 madrasser. 

15.  Dom är oorganiserade. 
Högar är deras favoritmetod av ordning. När en uppgift äntligen är klar blir papper relaterade till det lagda i en hög där dom stannar tills högen blivit allt för hög. Det är då en person med ADHD/ADD känner sig överväldigad, frustrerad och städar upp. Personer med ADHD/ADD måste vara försiktiga så dom inte blev samlare. Det är svårt för en person med ADHD/ADD att hålla saker i ordning för deras hjärna tänker inte i en vanlig ordning. 

16. Dom behöver utrymme för rörelse.
När dom pratar i telefonen eller har en konversation med någon så tänker personen med ADHD/ADD mycket klarare när dom är i rörelse. Rörelse är lugnande och ger klarhet i deras tankar.

17. Dom undviker uppgifter.
Att ta beslut eller göra klart arbete i tid är en svår kamp. Inte för att dom skulle vara lata eller oansvariga, utan för att deras hjärnor är fulla med olika val och möjligheter. Att välja en kan bli svårt. Det är lättare att låta bli att välja eller ta beslut eftersom dom överanalyserar allt. Dom blir besatta och uppehåller sig i djupet av sina hjärnor.

18. Dom kan inte komma ihåg enkla uppgifter.
En annan oväntad och absurd egenskap av ADHD/ADD är deras minne. Personer med ADHD/ADD kan inte komma ihåg att hämta upp deras kläder ur tvättstugan, mjölk på mataffären eller möten. Men å andra sidan kommer dom ihåg varenda kommentar, mening och telefonnummer dom har hört under dagen. Det spelar ingen roll hur många post-it-lappar eller alarm i telefonen dom satt upp; deras distraherade hjärna är alltid någon annanstans. Synliga saker är lättare att komma ihåg. Därför har dom alltid femton olika flikar uppe på internet. 

19. Dom har många uppgifter på gång, samtidigt.
På grund utav deras konstanta verksamhet i deras hjärnor; så fort en uppgift är klar så är dom redo att gå vidare på nästa utan att stänga ner föregående uppgift. Ju mer som pågår samtidigt, desto bättre. Multi-tasking är en favoritaktivitet.

20. Dom är passionerade om allt dom gör.
Deras känslor, tankar, ord och beröring av en person med ADHD/ADD är stark. Allting är förstorat. Det här är en gåva när den lär sig hanteras korrekt. När en person med ADHD/ADD gör någonting, gör dom det med deras själ och hjärta. Dom ger allt dom har. Dom är intensiva, förstående och djupa. Det är egenskaper som gör en person med ADHD/ADD så oemotståndlig.

I grund och botten har en person med ADHD/ADD svårt att kontrollera sina impulser. Men dom har också många underbara egenskaper som du kommer att njuta av när du väl förstår hur dom tänker och känner. Medlidande, empati och tålmodighet kommer  ta dig igenom dom svåraste tiderna. Det är viktigt att ha extra hand om dig själv; ta egentid regelbundet, gör det du tycker om, hitta en stödgrupp, en psykolog eller en medkännande vän, ta frekventa semestrar, meditera, hitta hobbies och din egen passion. Men viktigast av allt, lär dig att andas.

Några av dom bästa uppfinnarna, konstnärerna, musikerna, entreprenörer och författare hade ADHD/ADD. Dom lyckades för dom hade en käresta precis som du, som stöttade dom genom deras dagliga kamp. Byt ut din ilska mot medlidande. Förstå hur dom kämpar med att göra det som är lättast för dig. Tänk på ADHD/ADD-hjärnan som en med elektriskt staket virad runt i fel banor. Nästa gång du tycker att dom är lata, oansvariga, oorganiserade och undviker ansvar; försök komma ihåg hur hårt dom måste arbeta, extra hårt, bara för att bli klar med en uppgift.

Ja, personer med ADHD/ADD är svåra att älska, men när du väl förstår bördan dom bär på, kommer ditt hjärta öppnas upp. Kärlek och ömhet kommer ta platsen istället för ilska. 
Du kommer se in i deras underbara och godhjärtade själ.

Likes

Comments

Inte tagit medicin på 3 dagar, förkyld , konstig syn (som alltid), trött som fan. Det enda jag gjort i Grekland e o snorta en jävla massa kokain känns det som. Får hoppas de blir bättre imon.

Nog dags att ringa optikern o boka tid, min syn blir fan sämre o sämre! bara på kort tid. Behöver nock mig ett par brillor, ska bli en glasögonorm med hängpattar!

Får nog sova snart xD är hel slö, hoppas inte pappa eldar efter samuels 10 års kalas, för jag vill sova i soffan! Måste fixa min säng innan jag kan sova i den känner jag :-P Lakanet e skrynkligt, jag vill ha slätt o fint lakan :-(

Nu ska bufflarna ut o pinka!

Likes

Comments

bild 1- salmonella under vattnet

2- min bränna efter första dagen

3- rainbow!!

4- mojje den krullige mannen

5- samuel fota runt

6- simon e king i baren

7- mamma äter pizza på apa pizzan!

8- grekland imorse

har varit en rolig resa, :3 va lite roligt att mojje va där, hans barn va så krulliga, kallade dom för mojje barn så fort man såg dom xD

bränt mig på arslet, men ibland måste även röven se ljuset!

satt o snacka med bartendern tsm med simon igår kväll, va skit skoj xD

idag har det varit hemresa, tråkigt... men har saknat hundarna <3

Proppat i mig lite ångestdämpande för att kunna slappna av ikväll utan att få någon attack för att man e hemma igen.

Resan var skoj :-P vädret sådär, o hamburgarna awesome!!
Likes

Comments

Varit på rhodos en vecka med älskling, varit suveränt! orkar onte skriva så jävla mkt. Har inte dille på att blogga så xD Men har varit awesome!Likes

Comments

i måndags åkte vi upp till härjedalen där vi hyrt en stuga i några dagar, jar varit super skoj! Var ki där på "fiske semester" o fick inte upp en endaste fisk!! Men som tur fanns där mängder med blåbär som höll på att ta kål på min rygg ;-)

Har sett vilda renar för första gången! Söta små fjöntar!

Var ute på sjön allihopa häromdagen, vet inte men min första tanke va att pappa såg ut som en riktig fjällräv xD vete tusan var de kom från :-S

Jävlar i helvete vad rädd jag blev igår kväll !! Trodde jag skulle dö!

Stod o fiskde ett par timmar, ett tag med familjen o en timme själv. När det nästan är helt mörkt ute ser jag något simma i vattnet, såg ut lite som en hund på något sätt. Min första tanke var att de e en stor jävla gädda eller någon form av odjur som kommer bita mig (livrädd för stora gäddor pga att dom e så fula). Blev livrädd o ringde pappa i panik medan jag stod kvar i vattnet. När jag var halvägs uppe på land slog tanken mig att det skulle ju kunna vara en bäver. O mkt riktigt så blev jag livrädd för en super duper söt jävla bäver som bara simma runt på sjön när jag fiskar (dock rätt nära).
Att tanken inte slog mig från början att bävrar kan finnas i sjöar!?
haha...
Har varit själbskadefri i 1 år o 17 dagar!! :-D

Mina armar DÅ och NUJust nu sitter jag i bilen påväg hem med världens huvudvärk... som vanligt! Köpte mig en liden dalahäst i Mora!

Likes

Comments

har semester!

ja snabb uppdatering på vad som skett :

* Varit på bakken

* köpt baksaker för några tusen + byro till

* ny telefon Xperia z1

* fått hela famiöjen upp till Joy

* bakat så in i hälleflundra

* spärrat mitt bank kort

* fått ny grön awrsome cykel!på måndag åker ja till härjedalen för att fiska några dagar!

nu ska jag skriva ut biljetterna till rhodos resan ;-)

Likes

Comments

Tänkte dela med mig av mina verkliga '"spökhändelser".
Vissa tror att dessa andar existerar, medans vissa tycker att det är bullShit.
Själv VET jag att det existerar...

Kommer nu ta händelse efter händelse (endast de mest extrema jag varit med om) även om de inte e extremt xD


* För flera år sedan hörde jag väldigt ofta på kvällarna steg på ovanvåningen från storebrors rum när jag satt nere i tv rummet. Även när Simon inte varit hemma har jag hört stegen och knakandet i taket. Sakta men säkert, och då pratar jag om månader/ år, så kommer stegen allt närmare mitt rum, och till slut är dom ovanför mitt rum, på vinden. Kändes lite obehagligt.
Mamma fick tips om någon rökelse grej från indianerna för att få bort andar som inte önskas. Jag testade det, tände på pappret för att sedan gå in med en speciell rökelse i mitt rum, sa vad jag ville ha sagt. Och har sen dess inte hört något på flera år. Men nu, senaste året har jag kunnat börja ana de konstiga knarrandet i taket igen, på Simons gamla rum.

* Tror jag gick i 7an, en kille på skolan tog livet av sig. Efter det så var det lite mysko saker som hände.. Och vi hade minnesstund i aulan i skolan för honom ser jag hur det rör sig bakom tygskynket eller vad det heter. Flera gånger om precis som att någon är nyfiken och vill se på alla.
Sen en kväll var jag med Marra, vi gick till skolan på kvällen, det var mörkt, och så något konstigt vänster börjar hela stupröret att skaka. Kanske bara en slump? Men är Inte så säker på det... För sen när vi gick hem gick vi vid vägen, helt plötsligt kommer en traktor i full fräs, vet inte varför men traktorn såg extremt läskig ut. Aldrig sett en så läskig traktor. O när traktorn kör förbi oss så sprängs en gatulampa. Precis som att killen som tog livet av sig ville visa hur han kände framför lastbilen han hoppa. Och lampan var för hur hård smällen var. Därefter gick vi vidare och diskuterade detta, o sen var det också något konstigt med en klocka på min eller Marras mobil har jag för mig..

*  nog det mest extrema jag har varit med om. Efter någon vecka börjar jag höra steg. Steg på vinden som inte fanns? Steg bredvid ens fötter. Steg på den lilla altanen. 
duschen har satts igång (dock inte mkt men ändå lite) lampan i taket har släkt o tänt sig själv.
O en dag hörde jag något som precis som hoppa från taket ner på altanen, men ingen var där.
Någon dag efter att jag firade ett års dag satt jag. O kollade film på datorn, hade super mysigt, o släkt. Tycker hela tiden att jag ser något vid dörren, men tänker bara att jag inbillar mig och är tramsig. Bestämmer mig för att hålla ögonen öppna lite längre mot dörren, och ser en flicka ca 12 år gammal med ett långt nattlinne sväva förbi från grannens vägg in till sängkammaren. Då får man lite smått panik! Tyckte sedan att jag såg det på altanen en kort stund efter. Och flera dagar innan jag såg detta tyckte jag att jag såg något sväva ovanför mig i taket hela tiden.

Jag kollade upp stället där lägenheten stod. Visa sig vara en gammal vallgrav.

* När jag har sovit över hos min kompis Marra i hennes gamla hus, så här man alltid hört konstiga saker på natten, minns första gången jag hörde det. Lät som faan!! Lät som att de kastades stolar eller stora grejer uppe på vinden samt springandes o gående steg. Hårda steg. När ingen var vaken och alla sov. Väldigt obehagligt. Skulle sova själv sist jag sov över, men som tur var jag full o fick Marras tjejs lillebror till att sova med mig xD

* Sen hemma hos min Mormor. Min morfar dog ju i cancer innan jag o min bror föddes, men han verkar finnas kvar, i mormors hus. Känns alltid mysko när man e där. Har inte hänt något speciellt men har hört något speciellt konstigt ljud i taket. Svårt att förklara hur de lät.

* När min farmor dog, stannade klockan på exakt 09.50 (har jag för mig) både hos oss, hos gammelmormor och hos min farmors syster o även hennes kompis har jag för mig. Dagen efter detta hade hänt, hade hennes kompis hittat henne död. Förmodligen dog hon då dagen innan den tiden klockorna hade stannat.
Efter några veckor kunde jag höra att dörrhandtaget på ytterdörren drogs ner, men dörren öppnades aldrig. Var nog farmor. Hon var lite blyg, precis som att hon inte riktigt våga komma in. Hörde detta flera gånger om. Men vet inte, men hon kan ha gått över till andra sidan nu.


Mina riktiga spökberättelser jag själv varit med om. Inget jätte extremt eller så men lite spännande :3

Likes

Comments


Lite skoj när man tänker på de, fick betalt för att gå på fest xD haha Nice! Va ju en liten sommarfest på kb, började med lite dricka, sen lekar osv :-P Hade ont men kunde vara med på det mesta ändå. Hängde ihop men en arbetskamrat som heter Aisha hela kvällen, alltid tryggt att ha någon än att bara stå själv. Socialt sett vår jag nog jävligt tråkig vid middagen, suger, men hade ingenting att säga o jag kände ingen väl som satt närma mig direkt. Men kvällen var trevlig o de hände lite roliga grejer vid middagen också, som världens bästa dikt som handla om pung o Hemlagad Viagra xD Kändes nästan som att det var jag som skrev den! Sen var det lite nicktävling med fotboll mitt bland all mat o allt :-P Sen var Simon med i vinnarlaget! Fick flest poäng i tävlingarna :-P
Efter fikan drog jag och Simon hem, jag hämtade mina grejer och Tequila. Samuel blev så förbannad på mig att jag tog tequila att han smällde igen dörren o sa att jag aldrig mer var välkommen hem Xb
Sen innan vi skulle åka så ber mamma mig att inte vara så hög flera gånger om?! wtf lixom Xb

Vi var sedan framme i Sölvesborg vid 23.30 tiden :-P Väckte nog halva campinge! Vi hade min banan båt med oss på biltaket :-P så fick ta av den också mitt i natten Xd

Helgen i Sölvesborg har varit väldigt lugnt, dock inte jätte solig. men men :-P


Idag var det jobb, upp i tid o på med klärna! Måste faan få nya kläder från jobbet, har mina egna byxor, o en trasig tröja med hål i magen, hade kunnat sticka ut min Kuk där om jag hade en. kanske borde skaffa?

Ont i fötterna idag, men har ändå pallat fixa en kladdkaka med chokladbitar i till imon då vi ska hämta hem Avataren<3 Samt hämta hem älskade lilla Buffel!

Likes

Comments