Ett liv utan strapatser - är som en garderob utan kläder - båda behöver fyllas med ett innehåll....

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ondskan har funnits i hela mitt vuxna liv. Min barndom minns jag med glädje. Ensambarn med två helt underbar föräldrar som visade mig hur härligt och lyckligt livet kan te sig!! Jag hade turen att få uppleva äkta kärlek - där lärde jag mig att bli den jag är idag - en levande människa med sunda värderingar där vänlighet empati omtänksamhet respekt var en självklarhet!! Där jag blev älskad, sedd, bekräftad, upplyft - jag var trygg och inget i livet var omöjligt berättade mina föräldrar för mig!!Tänker mycket på det idag - tror att det var det som satte grunden för min överlevarteknik!!

Ser mig själv som en kvinnlig Robinson Crusoe - en ren och skär överlevare!

Då Robinson kämpade och försökte överleva på sin Ö - försökte jag att kämpa och överleva i mitt hem!

Men likheter finns - Han var precis som mig lika optimistisk, uppfinningsrik, listig samt självständig, envis och fylld med effektiv intelligens för att kunna räkna ut hur han skulle kunna överleva.

Svaret är: Våga trotsa rädslanLikes

Comments

7 års planering av min egna fritagning - 6 års kamp om mina döttrar

Har inte bara gett mig blåmärken och ärr utan även stora djupa sår i min själ!!

Min blogg handlar om mitt liv! Hur jag klarade av att leva överleva och gå vidare.

Dagens samhälle med alla våldsinslag har blivit hårdare, grövre, smutsigare och grymmare. Det skapar en rädsla och otrygghet för alla. Vi vet att den existerar där ute - dem flest av oss kan välja bort det, genom att planera sitt liv. Är jag t.ex. ute en kväll med tjejkompisarna ser jag till att ha sällskap hem med mina vänner eller så tar jag en taxi. Vad jag menar är att Vi kan undvika att bli utsatta genom att förebygga riskerna.

Men när det handlar om våld i hemmet - den utsatthet är svår att undvika hur gärna man än vill - och det är ett ständigt hot som måste manövreras!!

Man lär sig på sikt minimera riskerna - genom att lära sig beteenden - kroppsspråk - mönster - sinnesstämning - tonfall - reaktioner - ord.

Tyvärr är svenskt rättssystem uppbyggt på ett sådant sätt att skyddet för oss som befinner sig i situationer som dessa är nästan helt obefintlig!

Därför försöker man själv år efter år att hitta sitt egna sätt att skydda sig själv utifrån vad man tror är den enda utvägen.

Men det gör även att resan blir mycket längre och i just detta fall så är det inte själva resandet man finner glädje i utan tvärtom så är det resans mål som är det viktiga!!

Likes

Comments