I skrivande stund ligger jag i soffan och samlar kraft för dagens namngivningsceremoni vi ska ha för lilla Melker.
Vi hade namngivning för Nils också och när man slår ihop både min och Emils sida är vi ett gäng. Det är tur att vi denna gång bor så oss stort som vi gör (142kvm) som gör det möjligt att ha det på hemmaplan utan att behöva resa någonstans.
Melker är snart 6månader(!!!) vad hände? Shit det har gått så fruktansvärt fort. Snart är det vår och sommar, och som jag längtar! Blir så otroligt mycket skönare när man kan ta på barnen nästintill bara en t-shirt och shorts så är det ready to go!
Nils hatar vinterkläderna lika mycket som jag varje dag jag ska ta på honom dessa overaller, vantar, mössa och skor för väder. Blir svettig bara av tanken.
Nils som dessutom endast gått på dagis 3dagar/veckan 9-14 ska nu få gå 5dagar/veckan 9-13. Vilket är fantastiskt att han ska få gå mer timmar men tiderna är som en käftsmäll för vår del. Nu blir jag tvungen att både lämna och hämta. Inte nog med de, jag ska då troligtvis väcka Nils när han sover vid 13.. och det här gör mig så något fruktansvärt frustrerad. Jag kommer nog gå igenom den där berömda väggen flera gånger för att jag kommer vara så trött! Ni som vet ni vet, men ni som inte vet.. att ha två små barn, som mina 1,5år och 6månader, att ta på dom kläder för att gå ut är som att se och höra tredje världskriget. Sen ska jag konka ner vår tunga bökiga vagn ner en våning då den inte går in i vår hiss, som dessutom inte är gjord för någon människa någonsin! Jag ska därefter anpassa en litens sömn utifrån hur storebror ska hämtas, sover Nils? Eller är han vaken vid hämtning?
Detta äventyr börjar för vår del på måndag då vi denna vecka legat hemma i sjukstuga så det förklarar mitt "samlar krafter".

Någon som har tips på en bra syskonvagn som är anpassat efter vår situation?
- ingen bil
- liten hiss.
- en våning upp.
- två barn
- en liten som helst ska vara vänd mot föräldern.
- Mamma med ryggvärk
- Billig
Finns det ens någon vagn som ens uppfyller dessa krav? HAHAH

Så kommer vi till det här med att det snart är vår och sommar igen.
Hur går det för lilla Rosanna som fyller nästa vecka och målet att nå 70kg?
Alltså jag har tränat på svinbra 4tunga gympass som tydligen ger resultat! SKIT KUL! Men så blev man sjuk och man har tryckt i sig de man velat ha helt enkelt.
Kosten har jag lagt lite åt sidan, men den förekommer till 70% av mitt intag. Men mitt fokus måste ligga på att jag faktiskt får till mina pass. Resterande 30% betyder inte att jag sitter och fikar och massor, nej utan jag äter lite mer av vissa saker och rätter.

Jag och sambon påbörjade 12veckors sockerfritt igen efter trettondagshelgen. Det gick 3veckor sen tog vi ett gemensamt beslut att vi får unna oss något på lördagar. Detta pga att från min sida kändes det mer påtvingat denna gång och såg det inte som en rolig utmaning som de 12veckorna innan jul. Jag ska erkänna att när vi väl köpte lite godis så var det inte alls så gott som man tänkt sig. Så vi har inte ätit så mycket mer än så. dock denna vecka har varit lite "HJÄLP MIG!!" för att jag mått som en kratta.
Nästa vecka gäller det att hoppa igång med rutinerna igen och hålla oss friska, styra upp kosten lite till och sen bara le och vara glad när jag på torsdag fyller 26år, trots att jag faktiskt inte kommer kunna nå 70 sträcket tills dess. Vågen står för tillfället på 74 och har gjort de par veckor iallafall(?). Men jag är så jäkla stolt att jag börjat gymma ordentligt igen, även om vissa pass är roligare än andra.
Jag kommer börja vara med aktiv här igen är tanken, men barnen går först. ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Här sitter jag och inser att jag tränat 4pass på gymmet denna vecka?
High five✋🏼morsan kan hon med.

Veckan började med motivationen på topp, skapligt mycket sömn och effektivitet på gymmet.
Men veckan slutade typ med världens segaste pass, de pass som brukade vara höjdpunkten i veckan för min del i livet innan barn, ben med fokus baksidan/rumpa.
Kände mig så djävulskt svag och allmänt spyfärdig av trötthet ändå så genomförde jag de 4/4 passet.
Återigen var jag inte starkast och inte heller supertaggad. Tittade mig mest i spegeln och ifrågasatte hela gymbesöket.
Men nu är det gjort och snart ska denna mamma kryper ner i sängen och hoppas på att barnen sover hela natten, att sambon vaknar när Melker vill ha mat eller närhet, att de sover längre än till 04:44 imorgonbitti.

Imorgon väntas det vaccination för båda grabbarna samtidigt. Nils ska på 1,5års kontroll samt mässlingvaccin och Melker sin 5månaders kontroll och de sprutor som man får då. Så vi eftermiddag ser jag så hemskt mycket framemot. Nils är ju inte på sitt bästa humör nu då han får ytterligare fler tänder och alla ska de titta ut samtidigt .. inte världens gladaste herr Nilsson så att säga.
Melker är för det mesta bara glad helatiden, men när han blir arg då jäklar då får man allt höra!
Trots alla dessa faser barnen går igenom är de dom finaste jag har och blir så stolt över dom varje dag. Allt från att Nils börjat få fram ännu mer tal till att Melker börjat rulla från mage till rygg och tvärtom.
Man vet inte vad kärlek är innan man skaffat barn, iallafall enligt mig. Jag har då aldrig älskat något eller någon så mycket som mina barn.
Jag älskar min sambo men mina barn är klart det bästa som har hänt!

Godnatt .

Likes

Comments

05:20
Sitter här nu med en pigg liten Melker rullandes på golvet och en sovande Nils i sovrummet.
Det sämst tänkbara morgonen med två barn är när den ena ska vakna innan sambon som börjar 5, innan kollektivtrafiken börjat gå och innan tuppen har gjort sitt. Medan det andra barnen väljer att faktiskt somna om och utnyttja sängens alla bra egenskaper.
Hur eller hur så sitter jag här och rullar boll fram och tillbaka mellan mig och Melker som kämpar för fullt att försöka ta sig fram.

Vaknade med träningsvärk efter gårdagens pass som innebar ben med fokus framsida. Ni vet när jag skrev om att ta det lugnt och försöka få ordning på ryggen?
Det är bara glömma ... Nae skämt å sido jag utför varje övning med korrekt teknik och någon försiktighet i vikt än vad jag kanske skulle välja. Men med rätt utförande så kan jag säga att träningsvärken är fruktansvärd . Smärtan i ryggen gör sig påmind ändå och den är svår att komma undan.. iallafall just nu när jag så motiverad och fokusera på vad jag ska åstadkomma.

Igår blev det som sagt ett benpass med lite mer krut på framsida. För att jag skulle kunna utföra sista benövningen behövde jag stöna som en karl och svetten spruta haha!

Pass 2 ben fokus framsidan:

Sqaut 2x12 3x8
Frontsqaut 2x12 3x8
Benspark 1x15 3x8
"Gynstol" abduktion 3x10
Crunches 3x15
Halv fällkniv 3x10

Detta pass var alltså pass 2 denna vecka och det kommer bli fler. Måste ju ligga i hårdträning om jag ska ställa mig på scen i december! Haha.
Kommer gå med konstant träningsvärk i början. Kalas när man har två småttingar hemma.

I tisdags fick jag lite egentid då jag utnyttjade presentkort på massage som jag fick när jag fyllde 25år förra året, för snart ett år sen. Så det var på tiden så att säga. Men de båda presentkorten kunde jag få ihop en massage på 75min. Det skulle vara klassisk massage men det var mer en idrottsmassage, vilket var bättre för min värkande kropp just nu. Var och är fortfarande något öm, men det var så välbehövligt för denna mamma!

Likes

Comments

Nu är första passet avklarat inför förändring.
Resans första styrkepass tillägnades rygg med fokus rodd. Jag kan inte påstå att jag var stark men det kändes ändå helt okej med tanke på vad min kropp varit med om senaste 2,5åren och därmed mina förutsättningar.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Passet såg ut såhär:

Rygglyft 3x8
Bicepscurl hantlar 3x10
Stående rodd uppvärmning2x12 3x8
Latsdrag uppvärmning2x12 3x8
T-bar uppvärmning1x15 3x8
Baksida axlar kabel 3x8
Rotator in/ut 3x8

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Jag kan säga att jag har någon så fruktansvärd huvudvärk! Jag och sambon lämnade våra söner på varsitt håll i helgen med förhoppning att få sova lite. Klart att det blev mer sömn än vanligt men man känner sig mer förstörd än vanligt! Och som grädden på moset så skulle båda barnen krångla natten till idag... ... ...
Det blir helt enkelt än mycket tidig sänggång efter lite film, te och kvarg..

Godnatt •

Likes

Comments

Nu är det officiellt, jag är med i team
chipset för mitt livs projekt skulle man kunna säga, bodyfitness.

En del kommer undrar och ifrågasätta varför?! Eller säga, du har ju varken orken eller tiden.
Så sant som det är sagt men det är också därför jag gör detta.
Jag behöver ett mål att träna för och jag behöver en utmaning.
Detta är ett mål som heter duga och det kommer vara tufft men det kommer vara roligt att nå lite delmål påvägen.
Tid.. ja det kommer krävas extrem planering, matmässigt och träningsmässigt. Men som tvåbarnsmamma så behöver man planering så att alla ska klaffa både för barnen, mig och min sambo.

Jag kommer alltså ställa mig på scenen, med en grym fysik och kropp, i december (troligtvis). Men detta kommer bara vara möjligt med extrem disciplin och mycket stöttning både från familj, vänner och numer min coach.

Anledningen till att jag valt detta är helt enkelt för att jag vill ha struktur och en konkret mål att ta mig framåt till.
Handbollen kommer komma tillbaka det vet jag. Men just nu måste jag ha något som jag kan utnyttja min tävlingsinstinkt i.
Varför just bodyfitness? Jadu det är frågan HAHA.. Nae men jag vet sedan tidigare att jag är lite för stor för just bikinifitness... muskelmässigt så att säga. Trots en stor förlust av muskler efter två graviditeter på två år så finns dom där under mitt magiska mammahull.

En del förändring helt enkelt i detta 2018.

Likes

Comments

Mitt 2017 erbjöd tillökning i familjen medan sonen fyllde 1år. Vi flyttade till större och snart är vi kanske ägare av lägenheten(?!)
Vi målade om hela lägenheten på 142kvm och hade väl egentligen ingen aning om att vi hade tagit oss vatten över huvudet när det skulle spacklas, slipas och målas 3ggr! Mitt i alltihopa var jag höggravid och tre veckor innan bf kom lillebror till världen fortare än kvickt. Det kändes lite som om vi gick in i förlossningssalen lika fort som vi kom ut, sisådär nån timme.
Första gången var man mer nervös och spänd. Andra gången så var det inte lika "speciellt", vilket inte är konstigt då det inte är lika nytt. Däremot så kände, iallafall jag, att 'Herregud vad gör jag nu, två små barn?!'
Med facit i handen får jag nog ge mig klart godkänt. Barnen lever och vi som föräldrar lever trots sömnbrist och pressad tid till annat.
Barnen är så otroligt fina även om vissa dagar är kämpigare än andra. Jag är så otroligt lycklig lottad till en att ha en fin sambo som jag nämnt tidigare är ett så enormt stöd i mammalivet och träning. Vi har bara känt varandra i 2,5år men det känns som det är längre och vi kan varandra och vi skapar ett sådant kanon team tillsammans när det kommer till barnen❤️

Nytt år och nya möjligheter heter det va?
Det händer en heldel detta år skulle man kunna säga. Jag börjar jobba exempelvis efter sisådär 2års mammaledighet. Kommer kännas sjukt konstigt men det kommer också bli skönt att en annan få utbyta lite vuxensnack.
Melker kommer bli 6månder och Emil kommer ta över rollen på hemmaplan. Jag är inte orolig men klart jag kommer ha svårt att släppa kontrollen.
Sen växer ju grabbarna så det ska bli roligt att se vilka personligheter som utvecklar sig.

Sen kommer vi till träningen för min del. Det kommer hända en heldel på den fronten och mer om det kommer komma, men just nu får det vara som en liten karamell att suga på.
Julafton var ju den dagen då både sambon och jag avslutade 12veckors fritt från socker.
Efter en vecka så kör vi igen och denna gång fram till påsk diffar ungefär en vecka. Nu vet vi ju att det funkar.

Men som sagt det kommer hända mycket framöver och följ gärna med mig och peppa mig påvägen.
Nu kör vi, 2018... hit me!

Likes

Comments

Nu ligger jag här förväntas full, 2h kvar tills 12 veckor av sug efter sötsaker är över och jag ska få belöna mig själv.
Dessa 12veckor har varit jobbiga och tuffa. Kosten har rullat på bra ändå tycker jag, men träningen har varit sådär. Den har lite lyst med sin frånvaro skulle man kunna säga.
Men det är väl inte så konstigt? Två små barn, den ena uppe och härjat på nätterna och det är bara mamma som gäller! Den andre skriker sig blå vissa nätter och när det är dags för mat då ska man fasen i mig vet om det! De 1,5minuterna det tar att värma ersättning känns som år och dar, det blir aldrig klart!

Nu är Melker 4månader och han har ändå börjat sova riktigt ordentligt, likaså Nils som snart är 1,5år (!)
Men ni som är föräldrar vet om att, när man börjar tänka tanken "Nae men nu är det bra" då brukar det alltid vända. 'Lugnet förre stormen så att säga.

Julafton imorgon då, för oss blir det firande på hemmaplan med våra föräldrar som kommer på besök samt sambons bror och fästmö.
Grabbarna lär väl få julklappar så det räcker och blir över, så det blir att rensa en del leksaker i mellandagarna.

Återigen 12veckor utan socker, sötsaker what so ever har snart passerat! Hur sjukt är inte det?
Och hur dålig har jag inte varit på att uppdatera de få som följer mig på min resa ner till 70 sträcket. Ni förstår nog inte hur djävulskt trött jag varit senaste tiden. Många nätter som tårarna bara rinner för man är så trött i väntan på att värma maten osv. Men snart ska man väl komma igång ordentligt ned bloggandet igen.
Min nuvarande vikt är .... trumvirvel... 73,5kg. Jag har alltså gått ner 7,5kg på 12 veckor med bra kost, jävligt dålig träning och ännu sämre sömn. HEJA MIG!
Nu tar vi en paus och njuter av julen och nyår här och sen är det på't igen.

God jul allesammans!

Likes

Comments

En trött mamma sitter här i soffan nerspydd och härlig medan sambon sover med Nils som är sjuker.

Min minsta på 3månader tog sin första vaccinationsspruta i förra veckan och var väldigt pluttig resternade dag/kväll.
Men för omväxlingsskull var natten till torsdag en kanon natt sömnmässigt hos allihopa.
Melker åt först runt 16:30 sedan fick Emil, som tog sista matningen innan natten, i princip väcka honom vid 22:00. Nils vaknade till strax innan 23:00 då Emil gick in och la sig i Nils rum tillsammans med honom.
Sedan sov ALLA fram till 4:00 då Melker vakna och redo för mat!
Nils vaknade sedan runt 05:30 och hade verkligen bajsat så IN I! Han var väldigt trött men hade svårt att somna om.
Så trots en bra natt så var det grinigt från start och nästsista inskolningsdagen närmade sig.
Och enda från att vi gick hemifrån 08:40 tills jag äntligen fick honom att somna i vagnen på fsk 09:45 så skrek/grät/sura han konstant! Jag gick hem när han sov med förhoppningar på att han skulle vakna någorlunda pigg och glad trots att mamma inte var kvar.
Jag var helt säker på att knappt skulle hunnit hem innan telefonen skulle ringa och personalen skulle be mig komma tillbaka.,, men ACK SÅ FEL!
Det hade gått bra och han åt massvis, vilket jag är van vid att höra när det gäller min son.
Så denna vecka är det tänkt att hoppa på fsk-schema 9-14 tis-Tors. Men även denna vecka blir lite som den blir då Nils haft feber hela helgen. Usch det är så jobbigt att se sina barn må dåligt! Speciellt i denna ålder då inte många ord är speciellt framträdande.

På tal om framträdande.. på 6 veckor har jag gått ner 6kg, typ lika mycket som Melker väger idag.
Och det ENDAST på grund av ändring av kost. Jag har ju som sagt inte tränat speciellt mycket men har heller inte fått träna vissa veckor.
Men förra veckan blev det ett svettigt gympass på tisdagen och ett jobbigt psykiskt och fysiskt löppass på ca 4,5km löpning ... JA DU LÄSTE RÄTT .. ca4,5 jävligt tunga kilometrar !! Fick stanna par gånger på vägen men inte alls många sekundrar eller sträckor.
Med detta sagt så är det väl dags för lite bildbevis.

Likes

Comments

Nu har det hänt.
Min första "löptur" är gjord för i år! Ja du läste rätt. Jag tror jag inte sprungit sedan jag blev gravid igen med Melker.
Hur kändes det?
Jodå det kändes förvånansvärt bra om jag ska vara ärlig. Kylan hjälpte till ganska mycket i slutet att framkalla blodsmak i munnen i slutet.
Så hur långt blev det? 3km? 5km? 1000m?
För att vara ganska så exakt 900m, 5min 37s.
Jag känner att grundkonditionen finns där trots det långa uppehållet och nu kan det bara bli bättre.
Jag gick ut med målet att klara 5min och det ska jag försöka hålla nu 3ggr i veckan att ligga mellan 5-10min för att komma igång lite lätt. Låter inte mycket för världen jag vet men många bäckar små!
Huvudsyftet är att komma igång men framförallt att det kan kännas bra och att jag ska tycka det är kul nånstans på vägen.

Detta kommer, som tidigare skrivet, vara en push till viktnedgången.
När vi ändå är inne på viktnedgång, dieten har ju rullat på i 5veckor, vilket innebär 5VECKOR UTAN SOCKER!! Det har inte hänt sen jag dansade bal sista året på gymnasiet då jag ville undvika att inte komma i klänningen ;D
Heja mig! Heja min sambo också som hänger i lika bra <3

Nils började inskolning på dagis idag med. Det gick bra men han har ett par tänder till som vill titta ut och som gör honom lite snorig. Men som tur var är han ju inte ensam om detta, snorigheten alltså.
Han har dock börjat hosta.. men hålla ungen hemma för hosta skulle ju innebära, jag citerar en tjej från ett forum "..då skulle jag få vara hemma flera månader under höst/vår".
Hur hade ni gjort?

Jag hoppas iallafall att det inte ska störa hans nattsömn och att han vaknar pigg och redo att utför dag 2 med pappa på förskolan. Håller tummarna!

Likes

Comments

Halllelåååja!

Nu var det ett tag sen. Småbarnsliv tar på krafterna och nästa varje kväll avslutas 20:00.
Nils har varit bökig återigen på nätterna, Melker ska ha mat, samtidigt som Emil är svårväckt. Detta gör att man själv inte får så mycket sömn om nätterna och det vet vi ju alla att det är A och O.
Senaste veckorna har dieten fortsatt som vanligt och här har vi förändring i alla möjliga siffror.
Jag började min första invägning på 81kg och idag 5veckor på diet väger jag 76kg. En liten klapp på axeln till mig själv att jag gått ner hela 5kg på dessa veckor trots minimal träning och minimalt med sömn!!
Flera centimeter runt midja/buk är borta och detta helt enkelt egentligen bara på att ändra intaget.
Så hur kommer det sig att träningen fallit mellan stolarna?
Ja man skulle väl inte ställa den frågan om man visste hur det är med sömnen under småbarnsåren. Snitta 2-3h/natt så har ni ett givet svar på den frågan.

Jag fick dessutom besked för tre veckor sedan att mina lätta cellförändringar, som pågått under par år, inte ger med sig. Så nu när jag är färdig med graviditeter för stunden så gjordes en enklare operation på livmodertappen för två veckor sedan.
Det var ju inte det skönaste jag gjort. Två veckor innan det så satte jag dessutom in en kopparspiral och jävlar då var jag inte kaxig efteråt.
Som följd på detta sömnbristkalas har jag varken orkat eller fått träna men snart så... hoppas jag.

Så fort jag kommer igång med träningen igen så kommer jag säkerligen tapp några kilon till.

Så vad händer nu?

Nils börjar på dagis på måndag och ska gå 15h/v och gissa om jag ska ta igen mig sömnmässigt med Melker på hemmaplan! Samtidigt börjar han bli stor! Om drygt 1vecka är han redan 3månader, helt sjukt.
Annars.. sover vi inte speciellt mycket just nu.

Likes

Comments