Nu är vi påväg hem från Tyskland. Tack alla som har följt oss på denna resan och tack Erasmus+ för att Ni gör detta möjligt! Det har varit en fantastisk tid med upplevelser och möten vi sent kommer glömma!

Julia, Albin och Ingrid

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
Idag var det sista dagen & det var vemodigt.....
Det har varit en underbar tid, mycket nya erfarenheter, minnen och mer tyska & engelska kunskaper.
Tack för denna underbara tid....

Fick massa saker av de på skolan & hort. Jag gav dom hallongrattor & nougat choklad!!

kommer sakna Tyskland och alla människor!!
Vi var på en svensk restaurang idag "Edlunds" det var gott & vi tog kladdkaka och hamburgare. Det var jätteroligt och gott!!

Nu ska vi hem & sova, hehe godnatt 💪 👊

Likes

Comments

Hej
Idag var vi lediga från skolorna för att besöka en annan skola i Marburg. Vi fick rundvandring och det var roligt!
Vi fick även vara med på två engelska lektioner och det var roligt även det för att vi var delaktiga och de hade tänkt på oss i sin undervisning idag, så det var roligt! 😃
På kvällen nu har vi ätit mat med rektorn och en lärare med de elever som ska till Sverige i höst. Det var även en svensk där och otippat nog så går vi på samma skola så de var lite oväntat men självklart roligt! Som ni kan se nedan åt vi på "Memba".

Imorgon är det sista arbetsdagen innan vi åker hem. Jag ska bjuda eleverna på kakor 🍪 & de vuxna på nougatchoklad & min handledare ska få ett kort, handduk med svenska flaggan tror jag samt nyckelring... Heheh, hoppas dom gillar det 😝

Men godnatt, så hörs viii!

julia

Likes

Comments

Hej!

Idag var det rosenmontag och det firade vi med ett dansvarv runt skolan, inga lektioner, frukost 🍌 direkt på morgonen. Vi gick även till stan och kollade på paraden som delade ut godis till (typ) hela Marburgs barn..Det var jätteroligt och häftigt att se hur alla verkligen gick ALL IN för detta!!

Imorgon fortsätter karnevalen men då är det vanliga lektioner till 11.30 sen kl 13.00 går HELA stan ett karnevalståg, "umzug" på Tyska.

klockan är nu 18.02 och vi ska väl hitta på ngt och äta..

allt gott!!
Julia ✌

Likes

Comments

Vi har upptäckt att det mesta är stängt på söndagar men Julia & Ingrid hittade ett cafè som var öppet idag så vi gick dit.

Imorgon är det rosenmontag och vi ska vara utklädda. Albin och Ingrid ska vara det de va på bilderna nedan och Julia ska vara en katt. Mjau.

Byebye 🎉

Likes

Comments

För att följa Julias exempel så vill jag också be om ursäkt för den svaga uppdateringen! Det positiva i detta är att vi trivs väldigt bra här och sysselsätter oss med en massa annat.

Men! En liten rapport från gårdagen:

Jag och Albin var på maskerad! I Tyskland firar de karneval såhär års och på måndag är det Rosenmontag (en dag då alla klär ut sig och går karnevalståg). Mosaikschule har filmtema i år och smygstartade firandet redan igår med en riktig film-fest. Skolans idrottshall var utsmyckad med bioaffischer, en lysande hollywoodskylt, Oscarstatyett och massor med annan filmdekoration barnen själva varit med och skapat. Det spelades tysk schlager hela kvällen och alla var med och dansade, inklusive skolans rektor! Jag var Hermione från Harry Potter och Albin Woody från Toy Story:

Ser mycket fram emot fortsättningen på måndag! Allt gott!

/Ingrid 

Likes

Comments

Hejhej!

Ber om ursäkt för inga inlägg på länge, vi blir nog bättre ;) Men vi har inte bloggat för vi hänger och umgås samt praktiserar så dagarna bara flyger iväg, nu är det exakt en vecka kvar här i Marburg.

Eftersom det är en vecka kvar så gäller det att njuta!
Jag har gjort det hela tiden men nu när man snart ska hem så blir det lite vemodigt, för det är så fin praktikplats, stad och jag bor med underbara människor.

Idag är det lördag och vet ej riktig vad vi ska göra idag. Något vi är säkra på är iallafall melodifestivalen, haha!

Det regnar även här, men som tur ingen snö! Det kom lite igår men det blev vår lika fort igen, så det är. bara bra!! Tycker inte om kyla och vinter, ursh...stackars Er hemma i Sverige 🙄

Måste bara visa hur fin stad vi bor i, första bilden är det vi ser hem från skolorna. Underbart fint!!
// Julia

Likes

Comments

Två veckor har redan gått, helt galet! Jag börjar komma in i språket mer och mer nu, vilket gör det enklare att hjälpa eleverna på lektionerna. Varje dag har de tyska och matte samt 1-2 andra ämnen, t.ex. biologi, idrott, datakunskap m.m. En gång i veckan har de musik, och jag har fått höra en skiva de har spelat in! Väldigt imponerande!

Såklart har alla elever väldigt olika kunskaper och förutsättningar i de olika ämnena, och det är intressant att se hur lärarna lyckas individanpassa undervisningen, men ändå kunna hålla ihop gruppen så att eleverna också kan göra saker ihop! Till exempel kan de spela mattespel tillsammans, men få individuellt riktade frågor.

Från och med nästa vecka ska jag på förmiddagarna vara med de barn som har ett större omvårdnadsbehov. Ser fram emot det! Har sett att de inte har några personlyftar som i äldreomsorgen, så det blir nog att lära sig lite ny lyftteknik!

Är inte alls lika duktig som Julia på att komma ihåg att fota... Så får avsluta inlägget med ännu en ordvits av Albin:

- I vilket land är kunskapen lägst?
- Kan-nada.


Allt gott!

//Ingrid

Likes

Comments

En dag på praktiken ser ut såhär..:

Börjar klockan 8.00 och då är jag med klass 2a med en lärare som är jättebra! De äter frukost efter tyskan och matten, som de har på morgonen. De har med sig egen frukost. Sen fortsätter vi med matte och tyska igen! De ämnen som eleverna har är matte, idrott , tyska, bild och religion även något teknik, det har jag inte riktigt fattat vad det är men är med iallafall.. haha! På lektionerna är jag med och hjälper med det jag kan.Matten är enklast, på bilden målar jag med barnen typ det jag kan.

Skolan slutar 11.30, då går barnen och jag till hort (fritids). De äter och sen vid 13.30 äter vi vuxna, när vi vill om vi har med oss egen mat. Det är sent för att de vill försäkra sig om att det räcker till alla barn.

Kl 14.00 har de hausaufgabe, alltså de gör läxor i 30 min. Sen är det på fritidset igen. Där spelar jag, har bakat, ritar med barnen och pratar med de, även de vuxna och alla är trevliga, så det är jätte skönt! 😃

Jag bakade med barnen också, det var jätteroligt. Vi bakade kladdkaka, de tyckte det var gott och resultatet blev bra.Allt som allt så är det jättebra här 😄 Alla är så tillmötesgående och snälla..🙂

Mvh Julia ✌

Likes

Comments

Hejhej!

Idag åkte jag buss i Tyskland från praktiken, det var helt annorlunda än i Sverige. Jag betalade med mynt! Så länge sen man gjorde det, haha! De körde så fort tycker jag, även fast inte busschaufförarna i Sverige kör sakta så är detta i Tyskland fort...
Det som var liknande Sverige var att de sa vart man var.. & att de kostade 21 kr! 😃

Nu ska vi äta mat och här har ni en bild Albins snyggaaa rygg å hans snygga sida (citat av Albin him self)

Det blir pasta idag 😄

Ha de! hejdå!

Tchuß! Julia!

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw