8 kysymystä joulusta

Ihanaa ensimmäistä adventtia! <3

Joulukuu lähestyy kovaa vauhtia ja ainakin minulla joulufiilis on katossa, niin kuin joka vuosi tähän aikaan! Blogiin on perinteisesti tulossa adventtikalenteri, eli joka sunnuntaina aina viimeiseen adventtiin asti julkaisen uuden postauksen. Lueskelin tuossa muiden blogeja ja bongasin muutaman ''10 kysymystä joulusta'' -tekstin, jonka tyyppisen aion itsekin tehdä.

1. Suosikkijouluherkku ja -ruoka?

Eniten pidän joulutortuista ja niitä on tullut syksyn aikana leivottua varmaankin lähemmäs sata. Ruoista laatikot sekä lohi ovat suosikkejani!


2. Jouluelokuva, joka on pakko katsoa joka vuosi?

Muutamia vuosia sitten katsoin aatonaattona Joulutarinan, ja sen jälkeen sen katsomisesta on tullut jokavuotinen aatonaaton perinne. Napapiirin pikajuna tulee katsottua myös joulun aikaan. Ja tietysti joulun ajan televisiosta tulevat elokuvat, ainakin Lumiukko sekä Joulupukki ja noitarumpu, niitä ei voi jättää väliin!


3. Paras kaupunki joulun tunnelmointiin?

Vaikka kotikaupungistani Jyväskylästä en muuten välitä, niin jouluisin täällä on aivan ihanaa! Keskustassa kulkiessa vastaan tulee paljon upeita jouluvaloja ja normaalina aikana on ollut niin joulumarkkinoita kuin pieniä joulukojuja kaupungissa. Viime vuonna kävin myös Helsingissä ennen joulua, ja siellä muun muassa Tuomaan markkinat ja Aleksanterinkadun jouluvalot nostattivat joulutunnelmaa! Nämä kaksi ovat aika tasavertaisia joulufiilistelyn kannalta.


4. Mitä joululahjatoiveita sinulla on?

Minulla ei ole hirveästi mitään mitä haluaisin, mutta uusia kuulokkeita olen ainakin toivonut!

5. Mitä kuuntelet joulun aikaan ja mikä on lempijoululaulusi?

Joka päivä marraskuun alusta asti Jouluradio on soinut taustalla kotona ollessani. Myös omaa joulusoittolistaani Spotifyssa tulee kuunneltua esimerkiksi koulumatkoilla. Suosikkijoululauluni on tällä hetkellä ehkä Rajattoman Joululaulu.


6. Suosikkijouluperinteesi?

Olen aina pitänyt saman kaavan mukaan menevästä jouluaatostamme, jonka vietämme kotona sukulaisten kanssa. Aamu alkaa Joulupukin kuumalinjalla, riisipuurolla ja joulusaunalla, jonka jälkeen siirrytään pikkuhiljaa jouluruokien pariin. Illalla jaetaan sekä availlaan lahjoja ja syödään vähän lisää :D. Koko perinteinen jouluaatto on sellainen, mistä tykkään kovasti.


7. Mieleenpainuvin joululahjasi?

Yksi parhaista lahjoista on ollut lippu Sunrise Avenuen konserttiin pari vuotta sitten! Myös joululahjaksi saadut islanninhevosvaellukset ovat olleet mieleenpainuvia ja hauskoja.


8. Mitä toivot tältä joululta?

Haluaisin, että saataisiin kunnon valkea joulu. Täällä on onneksi jo hieman lunta! Toivon myös, että koronatilanteesta huolimatta joulusta tulisi mahdollisimman normaali ja tunnelmallinen.

  • Lähetetty: joulu

Tykkää-merkinnät

Kommentit