Pictures from a sunny sunday at Wilhelmsborg, Aarhus, where beautiful & fast Arabian horses where competing in the Danish Championships in jumping.

Billeder fra en solrig søndag på Wilhelmsborg, Aarhus, hvor smukke & meget hurtige, Arabere konkurrerede om Danmarksmesterskaberne i springning.

Flere billeder i denne uge på minInstagram / More pictures this week on my Instagram.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hi everyone

First of all Thanks for following my blog even though I am without a horse at the moment, I am constantly around these beautiful creatures🐴Last Christmas Kristina & her Danish Warmblood, Sir Connor, won a photo shoot & here's the pictures taken in a beautiful nature spou, just outside Aarhus, Denmark. The horse, also called Bønne, is 7 years old & a very tall horse, around 174 cm. He was amazing doing the shoot, which can sometimes be a challenge with animals :-)

More photos doing 2017 on the blog & if you're looking for more photos feel free to visit my Instagram account HERE and contact me if you are interested in a photo shoot of your horse 🐎


Hej alle

Først & fremmest tak for at i vil følge med her på bloggen, på trods af, at jeg desværre ikke har min egen hest længere, så fortsætter jeg med at være omgivet af smukke heste, blandt andet, når jeg er ude at fotografere. Sidste jul vandt Kristina & hendes skønne hest, Sir Connor, (også kaldet Bønne) min konkurrence om en fotografering, & det er der kommet disse billeder ud af. Bønne er Dansk Varmblod, 7 år gammel & en smuk hest på hele 1.74 cm.

Jeg lover, at der kommer mange flere heste-shoots i 2017, her på bloggen, blandt andet, når jeg meget snart skal ud, at besøge Trakehnere. Farligt, især fordi, jeg helt sikkert gerne vil have den race igen, når jeg skal have mig en ny hest i fremtiden.

Følg mig også på min Instagram, hvor du kan finde meget mere fotografi, & kontakt mig gerne, hvis du er interesseret i en fotografering af din hest📸Likes

Comments

Aquila Natur Reservat ligger i Western Cape, & disse billeder er fra en ridetur, på to timer, blandt nogle af Sydafrikas vilde dyr. Hestene, Goldie Boy & Prince & guiden, Mshana, red afsted med mig, ind til dyr, som bøfler, elefanter, næsehorn, giraffer & flodheste, som elle lever frit på 12.000 hektar land, (endda løver & en leopard, men de befandt sig heldigvis på den anden side af reservatet).

Jeg så syv flodheste som lå og slappede af i vinter-varmen, på trods af, at vinteren lige var begyndt under mit besøg, var det alligevel omkring 25 grader, og derfor valgte jeg også den tidlige morgentur. Min guide fortalte mig, at flodhesten er det dyr, som dræber flere mennesker om året, mere end nogle af Sydafrikas andre farlige dyr. Heldigvis lugter de hestene, og ikke mennesker, når man altså sidder på hesten :-) Da vi kom til næsehornene kom vi virkelig tæt på, mens de lå og snorksov:-) En så fantastisk oplevelse, som jeg slet ikke havde regnet med. Næsehornene havde desværre vagter om dem konstant pga. krybskyttere, og de mange penge, hornene kan give.

Safarien var også den vildeste tur, da vi red hele vejen op langs klipper, for at se de to store afrikanske hanelefanter, Som er over 30 år gamle, De tog det ganske roligt og kiggede meget roligt ned på os, fra et klippestykke højere oppe. En ridesafari er fantastisk & hele min lange rejse til Sydafrika værd. Det har været en oplevelse, jeg aldrig glemmer, & anbefaler til alle jer ryttere, som selv vil have en hesteoplevelse for livet.

Læs mere her på bloggen i september, hvor der kommer et længere indlæg om at arbejde med heste på Working Holiday, rundt i hele Afrika & læs hele historien i denne måneds RIDEHESTEN.

God weekend til jer alle:-)

Likes

Comments

Her er et lille udpluk af de skønne heste, Sky, Goldie & Indie, som jeg fik oplevelsen af at ride under mine 3 forskellige ridt rundt i Sydafrika. Har du selv mod på en rideferie, så kommer der snart et indlæg om WORKING HOLIDAY, hvor man kan tage afsted på, kortere eller længere, rideferier overalt i Afrika. Noget jeg selv overvejer stærkt:-)

Jeg faldt fuldstændig for den Sydafrikanske, brun- & hvidbrogede, hest, Indie, da jeg var afsted på min anden ridetur, ved stranden Noordhoek Beach. Og så er det, at man virkelig får lyst til at tage hesten med sig hjem, for vi havde en helt fantastisk forbindelse med hinanden, som jeg ikke havde med de andre heste på turene:-) Meget mærkeligt, som man nogengange bare klikker med en speciel hest;-)

(Og ja, se bare bort fra in flotte cykelhjelm, som jeg fik på, på selve safari-turen, som jeg også skriver meget mere om i denne måned :-D)


Likes

Comments

These pictures are from my amazing trip to Noordhoek Beach, Western Cape, South Africa & one of the most beautiful beaches I have ever seen. The horse I´m on is called Indi & she was so sweet. When I had to leave she was just waiting and looking at me, & that´s when you really would like to take a horse home with you. Even all the way from South Africa🌊

I hope you can dream yourself away to a horseride on the beach & If you would like to read more this article is also in the Danish Magazine, Ridehesten, (July)


Billederne er fra min ridetur på Noordhoek Stand i Western Cape, & virkelig en af de smukkeste strande, jeg har set. Hesten jeg red på, hedder Indi, & var simpelthen så sød. Man kan sige, at vi klikkede, & da jeg skulle gå far stedet stod hun & kiggede på mig:-) Så er det, at man får lyst til at tage en hest med sig hjem, også selvom den er i Sydafrika🌊

Håber i kan drømme jer lidt væk til en ridetur på stranden, & hvis i vil læse mere om strandture i Sydafrika er denne artikel også i Magasinet Ridehesten. (Juli)

Happy weekend out there🐎

Likes

Comments

Hi girls

I have moved my rideblog.dk to Nouw, because I love blogging on this platform. This month I have an article in the Danish Magazine, Ridehesten, from my amazing trip to South Africa and I hope you Will follow me in here as Well. I really do recommend a Safari in this beautiful country and here are a few more pictures from my first trip in 30 degrees. Apparently their winter:-) My sweet horse on the pics is the sweet horse called Skye 🐎

Hej piger

Jeg har flyttet min rideblog.dk her til Nouw, da jeg elsker at blogge på denne platform. I denne måned har jeg en artikel med i magasinet Ridehesten, fra min fantastiske tur til Sydafrika, så jeg håber, at i vil følge med. Jeg kan virkelig anbefale ridesafaris i dette smukke land. Her er lidt flere fotos fra Cape Winelands Riding, hvor jeg var på en 4 timers ridetur i over 35 graders hede, (det er så starten på deres vinter) og med en super frisk hest, som hed Skye :-)

Likes

Comments

Kender i det med, at det kan være svært at finde en ordentlig ridetop eller ekstra støtte? Jeg bruger selv alt fra yoga-toppe, almindelige sports bhér & tanktoppe, og har fundet de bedste toppe, til en god pris, frem til jer her:-)

Likes

Comments

Populær Irsk Pony

I denne uge har jeg set nærmere på Connemara-ponyen. Denne skønne race stammer fra Irland, nærmere betegnet den irske vestkyst, helt tilbage til forhistorisk tid, hvor den fik tilført araberblod fra de heste, der reddede sig i land fra skibe i den spanske Armada. Den har levet vildt ved bjergegnene ved den irske vestkyst og siden hen er der sket krydsninger med arabere- og fuldblodsheste, og det har gjort, at racen har ændret sig betydeligt, den dag i dag. Derfor finder du i dag også racen i mange flere farver end tidligere. I dag er det en yders populær pony til børn, pga. dens venlige sind & gode temperament.

Fakta

Farve: Den oprindelige farve for en connemara- pony er gråbrun med mørk man & hale, men ses sjældent i dag. Farver som skimmel, sort, rød, palomino. Rødskimlet (Sjælden) findes også.

Temparement: Intelligent, rolig føjelig, og usædvanlig blid, hvilket gør den fortrinlig som børne-pony.

Fysik: Udtryksfuld, velansat hoved & stærk, smidig hals. Kroppen er kompakt og med muskuløs bagpart. Lemmerne korte og med kraftige led. Velbalanceret og mellemlangt hoved med god bredde. Velmarkeret manke.Ponyører og store venlige øjne.

Kvalifikationer: Ponyen er hårdfør & sikker i bevægelserne og har gode anlæg for dressur, men især springning.

Højde: 133cm- 148cm.


Likes

Comments

Sund sportsgren

Vi ryttere ved at ridning er sundt, men jeg har egentlig aldrig tænkt over, hvor sund vores sport egentlig er, før jeg selv læste en nylig artikel om det vigtige i at bevæge sig mange timer, hver eneste dag. Især hvis du har et stillesiddende arbejde. Ved ridning får du nemlig ikke kun motion, når du rider, men når du muger ud, ordner hesten og går rundt i stalden & på marken, og du bruger kroppen konstant. Jeg kan faktisk huske, at jeg på et tidspunkt havde svært ved at tage på, men der red & passede jeg også to heste.

Daglig bevægelse

Det er utroligt sundt at være i bevægelse mange timer dagligt, da kroppen slet ikke er regnet til at sidde stille i mange timer. Hvis du tilmed rider undervisning & får sved på panden flere gange hver uge, så behøver du ikke meget mere end at eje en hest, for at få en virkelig sund krop & komme i god form. Jeg kan stadig anbefale at løbetræne eller dyrke yoga ved siden af ridningen. Det styrker kondition, og smidighed, som du måske ikke får så meget af, som du har lyst til. Det kommer selvfølgelig an på, hvilken en hest du rider på 🙂

Udover meget bevægelse får du ved ridesport:

En god balance: Som rutineret rytter tænker du måske ikke over det, men du øver din balance, hver gang du sidder på hesten.

Styrket din ryg: Når du sidder på hesten, har du (oftest) en helt ret ryg, og det styrker din muskulatur, rygsøjlen er ret, og du bruger også muskler, du normalt ikke bruger.

Frisk luft- Du klarer hjernen ved at være udenfor, omgås både heste & komme væk eller holde pause fra daglige syndere som mobiltelefoner & computere. At komme udenfor selv i de kolde vintermåneder, er utrolig sundt, og stress-symptomer kan også forsvinde ved at få frisk luft dagligt.

Kondition, styrke & udholdenhed alt efter hvilken ridetype, du er: Du sveder, (jeg gør i hvert fald, når der rides undervisning eller en hurtig galop i naturen. Du styrketræner også, når du eksempelvis muger ud, strigler, og sadler op.

Likes

Comments

En drøm går i opfyldelse, når jeg tager på safari-eventyr i Sydafrika til foråret! Jeg glæder mig så meget, og det bedste er, at det kommer til at foregå på hesteryg, gennem Sydafrikas smukke landskab. Det er godt, at jeg har lidt øvelse i at fotografere fra hesteryg, men det bliver en udfordring, er jeg sikker på 🙂 Jeg ved heller ikke endnu, om jeg skal tæt på de vilde dyr, men jeg foretrækker i så fald klart turen til hest, end på egne ben.

Egentlig havde jeg kun overvejet ridning på de fantastiske afrikanske strande nær Cape Town, og  ikke så meget andet involverende heste, men nu skal jeg altså på safari, og det er helt vildt spændende. Vi skal se noget af det smukkeste natur & landskab, og du kan følge hele turen herinde på bloggen.

 

Likes

Comments