En debatt som blommat upp rejält på sistone. Ska man köpa ekologiskt mat eller inte? Är det värt att lägga dom extra pengarna på det?

Ja, det skulle jag vilja påstå. Jag har börjat köpa mer och mer ekologiskt. Kan inte påstå att jag är någon aktivist när det gäller vare sig miljön eller besprutningar och foder. Men har ändå börjat tänka lite, och läst lite och de gifterna som besprutas med, och det dåliga foder djuren äter, det är så otroligt mycket skit som jag inte vill ha min kropp. Det är inte onyttiga saker, om det vore så väl, utan det är rena giftet!

Jag tänker dock inte propagera för EKO-mat, detta är bara hur jag ser på det och antagligen kommer jag fortsätta med att byta ut det mesta jag äter mot ekologiskt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu kommer jag antagligen bli jagad av LCHF-anhängare och övriga anhängare av dessa miljoner dieter man bli bombad av i Media. Jag kan verkligen inte beskriva hur mycket jag är emot samtliga av dessa. Men jag kan ju alltid försöka!

Vi lever idag i ett samhälle där man ska vara pinnsmal och tanig som en svält räka. Hela systemet bygger på att man ska ha en idealvikt för att inte bli klassad som "tjock" eller "fet" Man ska vara smal, hålla sig till dieter och se ut på ett visst sätt. Här anser jag att vi den största boven som skapar ätstörningar. Man äter den "rätta maten" för att bli smal och man "tränar" för att bli smal, snygg och smidig. En hets skulle jag vilja kalla det.

Varför inte äta och träna för att må bra istället? Varför inte hitta en balans? Mat är gott och underbart och det samma med träning. Det som man tar in i kroppen måste också ut. Jag kanske är helt ute och cyklar men för mig handlar det om att äta god, hemlagad mat samtidigt som man faktiskt är ute och rör på sig mycket, tränar hårt och inte räknar varenda kalori man stoppar i sig.

Hitta en träningsform som är kul istället, träna för nöjet. Samtidigt måste man inse att träning inte alltid är kul, men det är inte svårare än att faktiskt träna ändå. Utmana dig själv i träningen, slå dina egna rekord, känn dig stolt över att du varvar skiten ut övriga soffpotatisar i detta land. Sedan kommer vikten också gå ner såklart. Men att träna och äta bara för att samhället säger att man måste se ut på ett visst sätt, så kommer du tillslut ha en ångest och kanske till och med ätstörning.

Du behöver inte se perfekt ut. Du behöver inte ha någon idealvikt. Träna, ät god bra mat, må gott, njut av livet så kommer du säkerligen gå ner i vikt också. Lyssna inte på samhällets krav. Träna för din egen skull, för att du ska MÅ BRA.

Sedan självklart, för mycket övervikt kan leda till hälsorisker. Vi måste röra oss, vi måste äta ordentligt. Men gör det för din egen skull. Det handlar om din kropp, ta väl hand om den!

Likes

Comments

15 år för att få köpa energidryck.
18 år för att få köpa tobak och folköl.
20 år för att få handla på Systembolaget.

Åldersgränser har nog inte många emot (förutom möjligtvis de som inte har åldern inne) och det är en ganska nödvändig del av samhället anser jag. Det jag kan tycka är märkligt är att det är 18-årsgräns för att dricka på krogen men 20-årsgräns för att köpa med alkohol hem. Det är en tryggare och säkrare miljö på krogen sägs det eftersom alltför berusade människor inte får serveras alkohol. Jag anser dock att krogen inte är speciellt säker för fem öre, än mindre då man är berusad. Sedan är jag lite av åsikten att är man myndig ska man få ta det ansvaret själv.

Sedan får vi inte glömma att säljaren är skyldig att neka köp ifall han eller hon misstänker att personen kommer langa vidare. Det innebär att man riskerar bli nekad att handla om man har med sig en person som inte har åldern inne på affären, eller att denne kanske saknar legitimation. Det är också någon påhitt i myndighetsutövningen. Det stoppar inte langning ändå!

Senast för en månad sedan då jag skulle med tåget kom ett par killar och frågade om jag kunde köpa snus åt dom. Såklart frågande jag varför inte de kunde köpa själva, och fick tveksamt svaret att de hade glömt sin legitimation! Trodde dom på det själva eller? Helt galet att unga killar från random folk! Nåja, blev ingen snus för dom den dagen!
Likes

Comments

Tafsande, Klämmande, Kommentarer

Är du tjej? Har du varit med om en kille, kanske rent av en kompis, har gett dig kommentarer du inte vill höra? Eller kanske har denne person rört dig på ställen du inte vill?

Här har vi ett ganska stort problem skulle jag vilja säga. Är det en random snubbe på stan, då tänker man lätt att det är trakasserier och övergrepp eftersom det också är ganska obehagligt? Är det däremot någon man känner väl kanske det inte är så obehagligt? Irriterande, ack ja, men inte obehagligt?

Jag tycker det är värdelöst att tjejer ska behöva stå ut med sådant. Spelar ingen roll om det är en random snubbe eller ens bästa vän, det är liksom inte okej. Tycker bara inte ni ska acceptera sådant beteende. Personligen förstår jag inte hur ni står ut! Nu kommer säkert alla killar korsfästa mig, men jag tycker faktiskt det är dålig stil och det står jag för!

Men det är ju bara på skoj! Nej, vill inte personen så är det inte skoj längre.

Men sluta var så tråkig! Sluta med att ta dig rätten till andras kroppar, din lilla maggot.

Stå på er tjejer. Låt ingen hålla på sådär! Är det så att personen fortsätter trots upprepande  "nej", så anmäl fjanten. Då kanske han fattar! Bara för att det inte är en regelrätt våldtäkt eller random påhåpp på stan, så är det inte okej. 

Likes

Comments

Kom igen nu människor. Lägg av!
Hur kommer det sig att vi inte kan ha en vettig debatt kring integrationen i det här landet? Den ena sidan säger att invandrare är det värsta som finns medan den andra sidan säger att vi kan och bör ta emot obegränsat antal människor. Det ni inte inser är att båda sidorna är lika hjärntvättade!

Invandring är bra, och invandring behövs! Så kan man väl inte säga? Betyder det att jag tycker att det är bra att brottsligheten ökar och att integrationen är totalt kaotiskt för tillfället? Nej, självklart inte ditt spån. Jag anser att icke-svenska medborgare som begår grova brott ska utvisas med omedelbar verkan. Sedan är det så att integrationen är inte kaotisk för att vi har tagit in några invandrare, utan den är kaotisk för att vi tar in mer asylsökande än vad vi har resurser till och helt enkelt att vi inte kan hjälpa dessa människor på ett bra och smidigt sätt.

Sedan måste jag också få tillägga, att ni som drar rasistkortet så fort den här debatten dyker upp ni har absolut ingenting i denna debat att göra. Inte för att ni inte har rätt till er åsikt, för det har ni, utan för att ni bidrar lika mycket som en flaska sojasås. Det är inte rasistiskt att påstå att vi tar inte mer än vad vi klarar av, och det är inte rasistiskt att tycka att vi måste ta hand om de som kommer på ett bra sätt.

Så hur ska vi göra då? För mig är det ingen tvekan. Det är en självklarhet att ett land som Sverige ska hjälp människor på flykt. Men först måste våra kära ledare inse att vi har begränsningar för vad vi klarar av. När de har insett det, kan de passa på att organisera mottagandet så att de som kommer kan känna sig trygga, säkra och informerande.

Ingen av oss kan ens föreställa oss hur det att se sin familj bli dödade,

och att sedan behöva fly ditt land, ditt hem och kanske tappa bort

din fru, ditt barn, eller annan närstående.

Likes

Comments

Att ta Körkort. Något som för vissa är snabbt och enkelt medan det för vissa tar lite längre tid. Jag tillhör den senare kategorin. Inte för att jag hade problem med körningen, men däremot brast det rejält i min motivation. Trafikverket har delat lite statistik sedan förra året 2015.

Om vi ser till teoriprovet var det 47% som klarade det medan på uppkörningen var det 49% som klarade det. Det är alltså i princip hälften av alla prov blev icke godkända.

Men hur ska man lyckas då? Ja, först och främst, skynda inte. Gör inget förarprov innan du övat och kan allt som du ska kunna. Det är enkelt att hoppa över lite kapitel här och där, sedan göra proven också troligtvis misslyckas. Det finns ingen genväg till körkortet!

Men jag kan vänta lite med körkortet, det är ingen brådska. Ett mycket vanligt argument man kör för sig själv, det gjorde jag. Jag behövde egentligen inget körkort så motivationen försvann. Men faktum är att körkort är otroligt bra att ha, oavsett om du har bil eller inte. När jag fick körkort insåg jag att jag inte klarar mig utan det, och så känner nog alla nuförtiden som har körkort. Det är ingen idé att dra ut på det hela.

Så ni som håller på att ta körkort. LYCKA TILL!


Likes

Comments

Det börjar mörkna ute och här sitter jag med min köra kopp kaffe. Senare ikväll ska jag faktiskt iväg och kika lite på bilen så allt är som det ska inför besiktningen. Ska laga mat om en stund, blir enkel middag idag. Har köpt danska (alltså röda) korvar och till så blir det pommes frites. Enkelt med ack så gott!


Likes

Comments

Nu är 2016 här och vad har hänt med samhället såhär långt? Har det blivit bättre? Eller kanske rentav sämre? Att lära känna folk i dagens Sverige är faktiskt inte helt enkelt. Inte om man vill skapa en stark, äkta, vänskaplig relation.

Blir nästan lite ledsen när jag tänker på det. Jag är social av mig. Mycket social. Men det känns som det blir allt svårare att köra känna folk, speciellt tjejer.

Eftersom jag är medlem på olika sociala nätverk får jag en hel del meddelanden som inte är så mysiga, oftast med sexuellt innehåll. För er tjejer är det ännu värre. Går knappt att skriva "kram" längre utan att det tas som en invit till sex. ALL form av beröring tas ofta som något sexuellt och jag måste få säga att det är SJUKT.

Kan tänka mig att detta beror på att i dagens samhälle tolkas all fysisk kontakt som något sexuellt blandat med att i princip alla som man haft kontakt med har varit ute efter något sexuellt.

Men jag vet inte, jag kanske är gammalmodig av mig. Jag tycker dock tvärtom mot vad de allra flesta andra tycker. Kramas, lek. dansa, ha kul. Bli kompisar.

Är det så att man tycker att all beröring, all närkontakt är något sexuellt. Då tycker jag synd om dig !

HA DET BÄST!

Likes

Comments

Nu kan man nog påstå att vintern har kommit. Åtta minusgrader och en aning snö har fallit under natten. Nu är i alla fall vintern så som den ska vara. Inte plusgrader och slask för det är inte ens en årstid. Kallt och snö, fram tills våren, det är lite så jag känner! Nu tänker jag faktiskt unna mig lite kaffe och sedan tänkte jag gå en långpromenad. Sen blir det nog kaffe igen.... Ja, jag gillar kaffe! Ciao så länge!

Likes

Comments

Det finns personer som enligt mig borde åka på straff så det skriker om det. Brott med så låga straff att rättssystem borde skämmas.

En av dessa brott är rattfylleri, hur kommer det sig att personer som kört rattfulla forfarande finns på våra vägar? Jag minns då jag gjorde riskettan för körkort, då fick vi frågan vad vi tyckte var rimligt straff för rattfylleri. Jag var då den ända som valde alternativet att de bör bli av med körkortet för gott. Självklart fick jag argumentera för mitt val, vilket var kort och enkelt... Kör man full har man tappat rätten att köra bil. Vad är problemet?

En annan sak jag vill ta upp är våldet mot tjejer/kvinnor, eftersom även hör så är straffen löjliga och ett hån mot offren och dess anhöriga. Övergrepp och sexuella brott tas absolut inte på allvar av våra politiker. Vissa människor tar sig rätten till någon annans kropp, och vad blir straffet? Knappt ett jävla skit!

Så till er som sätter er bakom ratten onyktra, och ni som utnyttjar tjejer. Hoppas ni får helvete framöver i ert liv och att er karma äter upp er levande!

Likes

Comments